Yurtiçi Kargo, ekonomiye en çok katkı sağlayan "tek kargo şirketi" oldu - Son Dakika
Ekonomi

Yurtiçi Kargo, ekonomiye en çok katkı sağlayan "tek kargo şirketi" oldu

Yurtiçi Kargo, ekonomiye en çok katkı sağlayan "tek kargo şirketi" oldu

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi'nin ortak çalışması ile hazırlanan Ekonomiye Fayda Endeksi araştırma sonuçlarına göre, Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan 30 şirket arasında yer alan tek kargo şirketi Yurtiçi Kargo oldu.

26.10.2020 10:11  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi'nin ortak çalışması ile hazırlanan Ekonomiye Fayda Endeksi araştırma sonuçlarına göre, Türkiye ekonomisine en çok katkı sağlayan 30 şirket arasında yer alan tek kargo şirketi Yurtiçi Kargo oldu.

Yurtiçi Kargo'dan yapılan açıklamaya göre, Ekonomiye Fayda Endeksi ile Türkiye ekonomisine ve sosyal hayata en çok fayda sağlayan markalar belirlendi.

İlk kez 2019'da gerçekleştirilen, bu yıl ikincisi hazırlanan Ekonomiye Fayda Endeksi (2020), Türkiye İtibar Akademisi ile Yıldız Teknik Üniversitesi İstatistik bölümünün ortak çalışması sonucu yayımlandı.

Türkiye ekonomisine ve sosyal hayata en çok fayda sağlayan markaların ve kurumların, elmas, platin ve altın olmak üzere 3 şekilde kategorize edildiği rapor, 12 bin kişiyle yapılan ve toplamda 140 bin dakikalık görüşme sonucunda elde edildi.

Araştırma sonucu Yurtiçi Kargo, en değerli grup olan elmas kategorisinde yer aldı.

"Her şart ve koşulda müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yurtiçi Kargo Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu, gelişen teknoloji ile birlikte perakende ticaretin en kilit noktasında yer almaktan ve vatandaşlara kaliteli hizmet vermekten dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Araştırma sonuçlarına göre elde ettikleri unvanı, pandeminin en yoğun olduğu dönemde sahada görev yapan arkadaşları adına kabul ettiklerini belirten Hamzaoğlu, "Araştırma sonucunda tek kargo şirketi olarak yer almanın yanı sıra 3 farklı kategorinin en değerli grubunda olmak bizi onore etti. Biz her şart ve koşulda müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Pandemi döneminde kargo sektörünün ve e-ticaretin öneminin daha iyi anlaşıldığını, pandemi ile birlikte kargo sektörünün, parekende ticaret akışının can damarı haline geldiğini vurgulayan Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"On binlerce işletmenin iş ortağı olarak, her ay 81 ilde vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmet götürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye'nin ilk kargo şirketi olarak kurulduğumuzdan bu yana müşterilerimize kesintisiz bir şekilde en kaliteli hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Kars'taki bir pasaj esnafının ürettiği peyniri Edirne'deki vatandaşımıza taşımaktan, Gaziantep'te yaşayan bir vatandaşımızın Almanya'da yaşayan akrabasına göndereceği hediyeyi taşımaktan gurur duyuyoruz.

Geldiğimiz noktada Yurtiçi Kargo, artık sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde faaliyet gösteren bir şirket haline gelmiş durumda. İstediğiniz herhangi bir şube/acentemizden dünyanın her yerine kargo taşıyabiliyoruz. Erzurum'da tespih üreten küçük esnafın dünyanın her yerine satış yapabilmesini mümkün hale getirdik. İstediğiniz şube/acentemizden bu hizmeti alabilirsiniz."

"72 farklı kampanya ile mesafeleri ortadan kaldırıyoruz"

Fahrettin Hamzaoğlu, yerel esnafın hedef pazarlarını büyütmelerini sağlamak amacıyla oluşturdukları 72 farklı kampanya ile mesafeleri ortadan kaldırdıklarını belirterek, "e-ticaret yapmak isteyen bir esnafımız, eğer sözleşme yapacak kadar büyük bir hacme sahip değilse bu kampanyalardan faydalanmasını sağlıyoruz ve ciddi indirimler yapıyoruz." ifadesini kullandı.

e-ticaret yaparak kapısına kilit vurmaktan kurtulan esnafın yardımcısı olmaktan gurur duyduklarını aktaran Hamzaoğlu, "Pandemi sürecini de Sağlık Bakanlığı ve BTK gibi devletimizin kurumlarıyla koordine olarak, onların sunduğu tedbir kararlarına harfiyen uyarak atlatacağımızı düşünüyoruz. Bu dönemi hep birlikte atlatacağız ve biz her zaman ülke ekonomisine fayda sağlamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yurtiçi Kargo, ekonomiye en çok katkı sağlayan 'tek kargo şirketi' oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu
    14:00 Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda Ticaret Hedefleri Konuşuldu

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-Tanzanya İş Forumu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ile Tanzanya arasındaki ticaret hacminin arttığını ve hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu belirtti. Yılmaz, Afrika kıtasıyla olan ticaretin de önemli ölçüde arttığını vurgulayarak, Türk müteahhitlerinin Tanzanya'da üstlendiği projelerin başarılı olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türk iş insanlarını Tanzanya'ya yatırım yapmaya teşvik etti.

  • 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:59 6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    6. Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, Perşembe günü İstanbul'da gerçekleşti. Forum, Türkiye ve Çin arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin genişletilmesi konularında temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti.

  • Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    13:59 Gaziantep'te kaçakçılık operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılan bir işyerine düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 10 ton 950 gram sahte markalı deterjan ve 66 bin 430 çeşitli markalara ait ambalaj ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi
    13:53 Şahinbey Belediyesi 10 Milyon Fide Dağıtımı Gerçekleştirdi

    Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimi desteklemek amacıyla 10 milyon adet domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fidesi dağıttı. Dağıtımın birkaç gün süreceği ve tüm çiftçilere ulaşılması hedeflendiği açıklandı.

  • GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi
    13:41 GATHİB 2023 Genel Kurulu'nda İhracat Düşüşü Değerlendirildi

    Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB), 2023 yılı Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Toplantıda, 2023 yılında yaşanan ihracat düşüşü ve sektördeki zorluklar değerlendirildi. GATHİB Başkanı Fikret Kileci, üyelerin dirençli bir duruş sergilediğini belirtirken, uluslararası talep daralması ve 6 Şubat depremlerinin ihracatı olumsuz etkilediği vurgulandı. Ayrıca, 2023 yılında en fazla ihracat yapılan mal grupları ve ülkeler de açıklandı. GATHİB, 2024 yılında da yoğun bir takvimle çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

  • Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi
    13:39 Türkiye-Çin Ekonomik Forumu İstanbul'da düzenlendi

    Türkiye-Çin Ekonomik Forumu, İstanbul'da gerçekleşti. Forumda, iki ülkenin ikili ekonomik ve ticari ilişkilerinin büyüme kaydettiği vurgulandı. Türk ve Çinli şirketlerin temsilcileri, yeni ortaklıklar geliştirmek üzere ikili görüşmelerde bulundu. Türkiye ve Çin arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği güçlü seyrediyor.

  • CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi
    13:35 CHP Milletvekili Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı zamın geri alınmasını istedi

    CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Et ve Süt Kurumu'nun et fiyatlarına yaptığı yüzde 25 zammın geri alınmasını talep etti. Gürer, dar gelirli vatandaşların et alabilme imkanının zorlaştığını belirterek, zamın geri alınması ve sübvansiyonlarla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

  • CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor
    13:31 CHP Milletvekili Ali Öztunç: Emekliler Açlık Ücretine Mahkum Ediliyor

    CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, SGK'ya yapılan transferlerin artmasına rağmen emeklilerin açlık ücretine mahkum edildiğini belirtti. Öztunç, bu durumun AKP, saray düzeni ve Erdoğan'ın sorumluluğunda olduğunu ifade etti.

  • Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı
    13:21 Bitlis Adilcevaz'da Şeker Pancarı Ekimi Başladı

    Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte üreticiler şeker pancarı tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı. Ülke ekonomisinde önemli bir yeri olan ve her anı zahmetle geçen şeker pancarı üretimi, aylar süren emeklerin sonunda sökülmeye başlanıyor. Devletin verdiği desteklerle çiftçilerin yüzü gülerken, on binlerce dekar alanda ekim mesaisi sürüyor. Pancar üretimiyle hem aile bütçesine hem de ilçe ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyleyen Adem Zengin isimli çiftçi, 'Allah devletimize zeval vermesin. Bizlere sağladığı imkanları kullanarak on binlerce dönüm alanda pancar ekiyoruz' dedi.


Advertisement