Yurtta Asayiş - Son Dakika
3.Sayfa

Yurtta Asayiş

Amasya'da telefonda kendilerini polis ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp yaşlı adamı dolandırdığı iddia edilen şüpheliler yakalandı.

30.12.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da telefonda kendilerini polis ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp yaşlı adamı dolandırdığı iddia edilen şüpheliler yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Amasya'da yaşayan İbrahim Coşkun'u (80) telefonla arayarak kendilerini polis ve cumhuriyet savcısı olarak tanıtan Osman T. ve İsmail D, bir banka soygununda isminin geçtiğini söyledi.

Telefonda 3 saat civarında oyaladıkları Coşkun'u ikna eden zanlılar, 2 bin 250 lira ile eşine ait yaklaşık 10 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını kendilerine vermesini sağladı. Coşkun, daha sonra oğlu Davut Coşkun'u  arayarak durumu anlattı. Babasının dolandırıldığını anlayan Coşkun, polise bilgi verdi.

Harekete geçen polis ekipleri, kimliğini tespit ettiği zanlıları Mecitözü Kavşağı'nda yakaladı. Emniyete götürülen zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlıların yanında bulunan altın ve para ise polis tarafından Coşkun'a teslim edildi.

Konya'da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Seydişehir ilçesinde çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı.

Necati Kalaycıoğlu Caddesi'nde karşılaşan S.M. (16) ile M.Y. (16) arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı.

Kısa sürede kavgaya dönüşen olayda M.Y. bıçakla yaralandı. Şüpheli S.M, yaralı M.Y'i kendi aracıyla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne götürdükten sonra polise teslim oldu.

M.Y, yapılan ilk müdahalenin ardından Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kitap arasında uyuşturucu

Zonguldak'ta iç kısmı kesilmiş bir kitabın içerisinde uyuşturucu ele geçirildi, gözaltına alınan 2 kişiden biri tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, yapılan istihbarat çalışması kapsamında İ.K'nin (33) üzerinde kağıda sarılı sentetik kannabinoid (bonzai) bulundu.

Şüphelinin alınan ifadesinde, bonzaiyi 40 lira vererek A.D'den satın aldığını söylemesi üzerine polis ekipleri, söz konusu kişiyi Ontemmuz Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı.

Evde yapılan aramalarda iç kısmı kesilmiş bir kitabın içerisinde 20 gram bonzai ve 10 gram kubar esrar ele geçirildi.

Emniyetteki ifadesinde, uyuşturucuları İstanbul'dan aldığını söyleyen A.D. işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İ.K. ise emniyetteki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen A.D, tutuklandı.

Bu arada A.D'nin uyuşturucu satmaktan sabıkası bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement