Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Koyulhisar ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan çam ormanlarıyla kaplı Eğriçimen Yaylası'nda kış eğlencesi düzenlendi.

05.02.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koyulhisar ilçesine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan çam ormanlarıyla kaplı Eğriçimen Yaylası'nda kış eğlencesi düzenlendi.

Koyulhisar Belediyesi ve Koyulhisar Dernekler Federasyonu'nun katkılarıyla düzenlenen eğlenceye İstanbul'da yaşayan yaklaşık 100 Koyulhisarlı vatandaş ile ilçe sakinleri katıldı.

Sabah saatlerinde İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin tahsis ettiği iki otobüs ile ilçeye gelen vatandaşlar, düzenlenen kahvaltı programına katıldıktan sonra Eğriçimen Yaylası'na hareket etti.

Yaylaya yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Iğdır Dağı mevkisinde araçlardan inen vatandaşlar nostalji yaparak kızak kayıp kartopu oynadı. Birçok vatandaş yaya olarak yaylaya giderek karda oynayıp günün tadını çıkardı.

Eğlence programına katılan vatandaşlara kar üzerinde yakılan mangallarda pişirilen yiyeceklerden ikram edildi.

Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren, burada yaptığı konuşmada, düzenlenen programın ilkinin gerçekleştiğini belirterek, şunları kaydetti:

"İnşallah bu tür programların devam etmesini diliyoruz. İstanbul'dan geziye katılan vatandaşlarımızın gayet memnun kaldıklarını gördük.Eğriçimen Yaylamızda kış turizmini canlandırmak istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu programımıza katılım artarak devam edecek ve belki de geleneksel hale gelecek. Bu programda gördüğümüz organizasyon eksikliklerimizi inşallah bir sonraki programlara gidermiş oluruz. İstanbul'dan olduğu kadar ilçemizden de programa hemşehrilerimiz katıldı. Programa katılmayan hemşehrilerimiz çok şey kaçırdı."

Eğriçimen Yaylası'nın kış turizmine aday bir konumda olduğunu da belirten Başkan Eren, "Burada tesis konusunda bazı sıkıntılarımız var. Tesis yapılması için bazı talepler oldu. Orman yasasının çıkması ile birlikte yapılacak olan tesis için gerekli yer problemi de aşılmış olacaktır" dedi.

Koyulhisar Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Topal ise programı geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement