Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Yurtta Kış

Tokat'ta ulaşıma kapalı 225 köy yolunun açılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

12.12.2013 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat İl Özel İdaresi ekipleri, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 225 köy yolunun açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, köy yollarını ulaşıma açık tutmak için yoğun çaba sarf ediyor. Karla mücadele çalışmalarında önceliği, hastalık, doğum, cenaze gibi acil durum bulunan köylere tanıyan ekipler, yolda kalan sürücülere de yardım ediyor.

Alan köyü yakınlarında yoldan çıkarak kara saplanan bir aracı da greyder yardımıyla çıkaran ekipler, asılsız ihbarlarda bulunulmamasını istiyor.

Karla mücadele çalışmalarına katılan Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Elibol, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, il genelinde 225 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu belirterek, "Köy yollarımızı ulaşıma açmak için gece gündüz çalışıyoruz ama kar yağışı devam ettiği için yollarda sürekli kapanma oluyor. 4 bin kilometrelik yol ağında kar çalışmasını yapmak pek de kolay değil" diye konuştu.

Yaklaşık 50 araçla çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Elibol, "Yollar kapanacak, kar yağacak, biz de açacağız. Ekiplerimiz, duruma göre 24 saat çalışabiliyor" dedi.

Elibol, asıl ihbarların geldiğini belirterek, şunları söyledi:

"Mesela, geçenlerde bir vatandaş, bir köyden kendi köyüne gitmek için uyanıklık yapıp ihbarda bulundu. Tüm vatandaşlardan isteğimiz, asılsız ihbarlarda bulunmamaları çünkü asılsız ihbarlar, gerçek ihbarların yapıldığı köylere ulaşmamızı da engelleyebiliyor. Asılsız bir ihbara ekip çıkardığımız zaman gerçekten hastası olan bir köye yetişmemiz gecikebiliyor. Onun için bütün vatandaşlarımızın bu duruma çok dikkat etmesi lazım." - Tokat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement