Yurtta Kurban Bayramı (5) - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kurban Bayramı (5)

Kurban Kesmek İçin Basket Potalarını Kullandılar

31.12.2006 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KURBAN KESMEK İÇİN BASKET POTALARINI KULLANDILAR

TOPLU kurban kesim alanları dışında kurban kesilmesine getirilen yüksek cezalar caydırıcı oldu, Akdeniz'de bildik vahşet görüntüleri önceki yıllara oranla az yaşandı. Antalya, Afyonkarahisar, Burdur ve Isparta'da modern kesim yerleri kullanıldı. Bu dört ildeki 124 acemi kasap, kurban yerine kendilerini kesti. Antalya'da bazı vatandaşlar basketbol potalarına kestiği kurbanını astı.

Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da kurban bayramı sakin geçiyor. Vatandaşlar kurban kesimi için eski yıllarda olduğu gibi cadde ve sokaklar yerine belirlenen kesim yerlerini tercih ediyor. Antalya'da, Büyükşehir, Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı belediyeleri, vatandaşların sokakta kesim yapmaması için bölgelerinde kesim yerleri belirledi. Kesimler belediyelerin belirlediği yerlerde gerçekleştiriliyor. Kesim yerleri dışında sokakta hayvan kesenlere cezai işlem uygulanacağının açıklanması, geçmiş yıllardaki görüntülerin yaşanmasını engelledi.

Antalya'da belediyelerin kurduğu toplu kesim merkezlerini tercih etmeyen vatandaşlar ise ilginç görüntüler oluşturdu. Meltem Mahallesi'nde kesilen kurbanların derisini yüzmek için Kapalı Halk Pazarı'ndaki basketbol potaları kullanıldı. Kurbanlıkları basket potası ve direklerine asarak kesen vatandaşlar görenleri hayrete düşürdü. Normal günlerde çocukların ve gençlerin basketbol oynadığı alan, Kurban Bayramı nedeniyle kan gölüne döndü. Kesilen kurbanlıkların kanının akıtılacağı ızgara olmadığı için, kanı temizlemek kurban sahiplerine düştü.

MAHALLELİ KOÇ PEŞİNDE

Antalyalı emekli Yusuf Kenan Erdal'ın kurbanlık koçu firar edince, mahallenin gençleri seferber oldu. Bağlandığı ipi koparan 59 yaşındaki Erdal'ın kurbanlığı, kentin en işlek caddelerinde koşmaya başladı. Bu durumu gören mahalle çocukları ve gençler de, yardıma koştu. Peşinden gelen onlarca mahallelinin bağrışma sesinden iyice ürken koç, yorulmasına rağmen kaçışına devam etti. Koçu durdurmak için araç sürücüleri de otomobilleriyle yol keserek yardım etti. Bir apartmanın arkasına giren koç, 35 dakika süren kovalamaca sonunda yakalandı.

Konyaaltı'nda Altınkum Mahallesi sakinlerinin kurbanlıklarını keseceği yer olarak belediyenin gösterdiği Altınkum Semt Pazarı'nda da ilginç görüntüler oluştu. Kanın akıtılacağı ızgaralar üzerine dizilen kurbanlıklar, kasaplar tarafından seri bir şekilde kesildi. Pazarın çaycısı da, ücretsiz olarak çay dağıttı. Birer bardak çay alan kasaplar, kesime mola verdi. Kurbanlıklar, kasapların çaylarını bitirmesinden sonra kesildi.

ZORAKİ YARDIM

Antalya Demircikara Mahallesi'ndeki Kenan Çekiç'in 9 yaşındaki kızı Vedide Çekiç'in zoraki de olsa kurbanlık kesimine yardım etmesi dikkat çekti. Babasının sahibi olduğu Yalı Oto Tamirhanesi'nde çıraklarla birlikte 2 kurbanlığın kesilmesine yardım eden küçük Çekiç, babası deriyi yüzerken, kurbanın bacaklarından tuttu. Çocuğunun bu yaşta duruma katlanıp katlanamayacağı sorulan baba Kenan Çekiç, ''Tabii ki yardım edecek ve öğrenecek'' dedi.

AYNI MOTOSİTLETTE

Antalya Yeni Emek Mahamllesi'nde eşi ve 2 çocuğunu motosikletine alan bir kişi, kesimhaneye götürdüğü kurbanlık koyununu da ayakları dibine yerleştirip trafiğe çıkınca herkesin ilgi odağı oldu. Sürücü, halini görüntüleyen gazetecilerden rahatsız olarak, ''Niye çekiyorsunuz, çekmeyin. Kurbanımızı kestirmeye gidiyoruz'' diye tepki gösterdi.

ACEMİ KASAPLAR

Antalya'nın çeşitli semtlerinde kurulan kurban kesim merkezlerini tercih etmeyip, kendi imkanlarıyla kurban kesmek isteyen 3'ü kadın 33 kişi, çeşitli yerlerinden kendilerini yaralandı. Genellikle el ve kollarının çeşitli bölgelerine bıçak ve satır kaçıran acemi kasaplar, soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı. Bahçelievler Mahallesi'nde oturan ve Endüstri Meslek Lisesi Marangoz Bölümü son sınıf öğrencisi Yakup Ayan da kurbanlık keserken parmağını doğrayanlar arasına katıldı. Yakup Ayan, ''Koç bir anda ayağa kalkmak istedi, ayaklarını sıkı bağlamamışız. Kesim yapan kişiye yardım ediyordum. İki parmağım birden kesildi. İki saat süren operasyonla parmak uçlarım dikildi'' diye konuştu.

Antalya Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne elini kesip gelenler arasında bulunan İsa Özdoğru ise ''Biz de Etiler Mahallesi'nde kurbanımızı kendimiz keselim dedik. Bugüne kadar sürekli kesimi biz yapardık. Ancak acemiliğimize geldi. Kurbanlık yerine kendimi kestim'' dedi. Kocasının kestiği kurbanlığı parçalarına ayırmak isteyen üç kadın da ellerini kesip hastaneye koşanlar arasındaydı. Acil servise gelen Semiha Aras, ''Eşimin kestiği kurbanlığın parçalara ayrılmasında yardımcı olmak istedim, benim de parmaklarım kesildi. Akşam da 'Yarın kurban keserken kendimizi kesmeyelim' diye espri yapmıştık. Ucuz atlattık'' dedi.

BÖLGEDE SORUN YOK

Isparta'da vatandaşlar, Kurban Hizmetleri Komisyonu'nun halka açık kurban yeri olarak belirlediği Belediye Mezbahanesi, Halıkent Belediye Kapalı Halk Pazarı, Yedişehitler Belediye Kapalı Halk Pazarı, Isparta Valiliği Aşevi Müdürlüğü ve Huzurevi'nde kurbanlıklarını kestirdi. Isparta'da 28 acemi kasap, kendilerini kesti. Burdur'da belirlenen kurban kesim yerleri yeterli gelmedi. Birçok vatandaş Güç Birliği'ne ait kombinada kurbanlarını kesmek için sıraya girdi. Burdur'da kendini kesen acemi kasap sayısı ise 22 oldu. Afyonkarahisar'da vatandaşlar kesim yerlerini tercih etti. Kasaplar Çarşısı'ndaki kesim yerinde genelde büyükbaş hayvanlar kurban edildi. Afyonkarahisar'da kurban yerine kendini kesen kasap sayısı ise 41 oldu.

DURSUN UYAR BAYRAMLAŞMA TÖRENİNE KATILMADI

YOZGAT Valiliği tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen Kurban Bayramı için bayramlaşma programına, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda katılan Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar katılmadı. Uyar'ın şehir dışında olduğu için katılmadığı programa, Yimpaş yöneticilerinden Abdullah Örnek ve İdris Kartal katıldı.

Yozgat Belediye Düğün Salonunda düzenlenen Bayramlaşma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Siyasi parti il başkanları, daire müdürleri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma töreni için salona gelen Yozgat Valisi Amir Çiçek, salonda bulunanlarla teker teker tokalaşmak yerine salona girişte toplu olarak herkesin bayramını kutladığını söyledi. Törende, il yöneticileri ve bürokratların Yimpaş Yöneticileriyle bir araya gelmekten kaçındıkları gözlendi.

Yimpaş Yöneticisi Dursun Uyar, 2499 sayılı Sermaya Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan mahkemenin 2499 sayılı yasanın 47/A-4. maddesi gereğince bir süre önce 2 yıl hapis ve 10 bin YTL para cezasına çarptırılmıştı.

MERSİNLİ KASAP KURBAN KESERKEN KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

MERSİN'de 48 yaşındaki kasap Mehmet Renkserp, kurbanlık koyunu keserken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

İşyerinden malzemelerini alarak müşterilerinin kurbanlıklarını kesmek amacıyla işe başlayan Mehmet Renkserp, Mesudiye Mahallesi'ndeki bir müşterisinin kurbanını kestiği sırada fenalaşıp yere yığıldı. Otomobille Mersin Devlet Hastanesi'ne götürülmek istenen Renkserp, yolda yaşamını yitirdi. 3 çocuk babası Renkserp'in kalp krizinden öldüğü belirlendi. Eşinin rahatsızlığını duyup, gittiği hastanede öldüğü haberiyle yıkılan eşi 45 yaşlarındaki Aliye Renkserp, sinir krizi geçirip, ağladı. Kasabın, kısa aralıklarla çok sayıda kurban kesmesi sonucu yorgunluktan da kalp krizi geçirmiş olabileceği belirtildi.

109 YAŞINDAKİ 'SON KAHRAMAN' YAKUP DEDE'NİN EVİ ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

iSTİKLAL Savaşı gazisi 109 yaşındaki Yakup Satar'ın evi kurban bayramında ziyaretçilerle dolup taşıyor. Yakup dedeyi 5 kızından 4'ü ziyaret edip elini öperek bayramını kutladı. Yakup dedenin 15 gün önce rahatsızlağını belirten kızı Zekiye Satar, "babam kendisine nazar değmiş olabileceğini düşündüğü için eve yakınlarımızın dışında ziyaretçi kabul etmemeye başladık" dedi.

Eskişehir'de kızı Zekiye Satar ile birlikte oturan İstiklal Savaşı gazisi Yakup Satar'ı bayaramda kızları, torunları ve yakınları yalnız bırakmadı. Biri erkek, 5'i kız 6 çocuk ve 50'ye yakın torun sahibi olan Yakup Satar'ı Kurban bayramının ilk gününde kızları Safiye Çorakbaş (78), Zekiye Satar (76), Meliha Işıkada (72) ve Bedriye Kalaç (62) ziyaret edip elini öperek bayaramını kutladı. Kızları ve torunları ile birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğu belirten Yakup satar, "insanlar kavga etmesin, birlik olsun. Gençler de bu vatanın kıymetini bilsin. Biz savaşı yokluklar içinde kazandık" dedi.

Babasının kulaklarının ağır işittiğini, gözlerinin iyi görmediğini ancak yürüyerek tuvalete ve mutfağa kendisinin gidebildiğini belirten Zekiye Satar, "babam 15 gün önce çok hastalandı. Eve doktor getirdik. Hayaler görmeye başlamıştı. İnsanların kollarının bacaklarının koptuğunu gördüğünü söyledi. Bir kaç gündür iyi durumda. Babamı görmek için çeşitli illerden de gelenler oluyor. Babam kenrisine nazar değmiş olabileceğini düşünüyor. Bu yüzden şimdilik yakınlarımızın dışında başka ziyaretçi kabul etmiyoruz" diye konuştu.

YIKMATİKLE 1 SAATTE 10 KURBAN DEVİRDİ

RİZELİ Recep Kaya adlı öğretmen, geliştirdiği ve Yıkmatik adını verdiği sistem sayesinde tek başına kurbanlık hayvanları deviriyor.

Rize Anadolu Lisesi Beden Eğitimi öğretmeni Recep Kaya, iki yıl önce icat ettiği Yıkmatik ile bir saatte 10 kurban kesti. Kaya kendi geliştirdiği buluşu sayesinde, 4 - 5 kişinin güçlükle devirdiği kurbanlıkları tek başına devirip kesebiliyor. Beş metre uzunluğunda bir su borusu ve ipten oluşan buluş, bir ton ağırlığındaki bir hayvanı bile rahatlıkla devirebilme özelliğine sahip. Kaya, Kurban Bayramı' nda buluşu ile kendisinden yardım isteyen komşularının imdadına yetişti. Kaya, Yıkmatik ile önce kendi kurbanını kestikten sonra ardından bir saatte 10 komşusunun kurbanını devirdi. Kaya bir ara boğazı kesilen boğa ayağa kalkmaya çalışırken zor anlar yaşadı.

Recep Kaya, "Yıkmatik çok basit bir sistemden oluşuyor. Üzerinde kancası olan beş metrelik bir su borusu var. İneğin arka iki ayağını bağlayıp ipi bu kancaya takıyoruz. Boruyu çevirdikte ip daralıyor ve inek yere seriliyor. Yıkmatik ile bir kişi tek başına bir ineği devirebilir" dedi.

HATAY'DAN SURİYE'YE YATILI BAYRAMLAŞMA BAŞLADI

KURBAN Bayramı nedeniyle Suriye'deki yakınlarını ziyaret etmek isteyen Hataylılar, Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarından geçiş yapmaya başladı. Dini bayramların ikinci günü genellikle yapılan yatılı bayramlaşma, yılbaşına ve bayramın aynı güne denk gelmesi de dikkate alınarak her iki ülkenin sınır kentlerindeki valilerin aldığı kararla bu bayram ilk gün başlatıldı. Geçişler sırasında, kendilerinin Türkiye'ye girişlerinde sorun yaşayıp, 3 gündür bekletildiklerini öne süren TIR şoförleri de eylem yaptı.

Hataylılar, sabahın erken saatlerinden itibaren Suriye'deki akrabalarıyla yılbaşı ve bayramlarını geçirmek için sınır kapılarına akın etti. Yarın yapılması gereken, ancak İdlip Valisi Atıf El Neddaf'ın isteği üzerine, bayramla yılbaşı kutlamasının da aynı güne denk gelmesi nedeniyle bugünden başlayan 48 saatlik bayramlaşma için Suriye'ye giden Türk vatandaşlar akrabaları tarafından karşılandı. Hatay Valisi Ahmet Kayhan ile beraberindekiler, Suriye'nin Bab-El Hava Sınır Kapısı'nda İdlip Valisi Atıf El Neddaf tarafından karşılandı. Kılıç-kalkan ekibi ve davul zurna eşliğinde karşılama yapılan törende iki ülkenin milli marşları okundu. Vali Neddaf, bu yıl 7'ncisi yapılan bayramlaşmada her iki ülkenin vatandaşlarının buluşmalarından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Hatay Valisi Kayhan ise, "Gelişen iyi ilişkilerden dolayı çok memnunuz. İki ülke arasındaki ticari, ekonomik ve sosyal ilişkiler çok iyi gidiyor" dedi.

Konuşmalar sonrası Kayhan ile Neddaf birlikte halay çekti, ardından Türkiye'den Suriye'ye geçiş başladı. Yatılı bayramlaşma için Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan 20 bin 600, Yayladağı'ndan ise 10 bin kişinin Suriye'ye geçerek yakınlarıyla bayramlaşacağı belirtildi.

TIR ŞOFÖRLERİ YOL KAPATTI

Öte yandan, Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmak isteyen ancak bayramlaşmadan dolayı yoğunluk yaşanması nedeniyle Suriye sınır kapısında 3 gündür bekletildiklerini ileri süren TIR şoförleri, bayramlaşmaya giden vatandaşların yolunu keserek eylem yaptı. Araçlarıyla yolu kapatan TIR şoförleri, Vali Ahmet Kayhan'ın makam otomobilinin yanına gelerek yardım istedi. Suriye'den Türkiye'ye geçişlerine izin verilmediğini söyleyen şoförlerden Ali Şirin ile Mehmet Atlar, "3 gündür Cilvegözü yakınındaki tampon bölgede bekletiliyoruz. Bize bayramlaşma nedeniyle yoğun olduklarını bahane edip, işlemlerimizi yapmadılar. Burada mahsur kaldık" dedi. Bunun üzerine Vali Kayhan'ın talimatıyla TIR şoförleri Türkiye'ye giriş yapabildi.

VALİ'DEN YURT ÇOCUKLARINA 25'ER YTL BAYRAM HARÇLIĞI

SİVAS'ta Kurban Bayramı nedeni ile Vali Veysel Dalmaz ve protokol mensupları çocuk yuvası, yurt ve huzurevini ziyaret etti. Vali çocuklara 25'er YTL harçlık dağıttı.

Bayram ziyaretleri çerçevesinde Vali Veysel Dalmaz, Belediye Başkanı Sami Aydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fahri Erenel ve bazı protokol üyeleri, sırasıyla çocuk yuvası, yetiştirme yurdu, huzurevi, gazi ve şehit ailelerini ziyaret etti. Yuvada büyük ilgiye karşılanan protokol üyeleri, minik çocuklarla bayramlaştı. Vali Veysel Dalmaz, yuva ve yetiştirme yurdunda kalan çocuklara zarf içerisinde 25'er YTL bayram harçlığı verdi. Ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler de dağıtıldı. Bu arada yuvada kalan 9 yaşındaki Duygu Köseoğlu, sözlerini kendisinin yazıp bestelediği bir şarkıyı konukların önünde seslendirdi. Vali Dalmaz ve bareberindekiler daha sonra huzurevindeki yaşlıları ziyaret ederek ellerini öpüp bayramlaştı. Heyet, ziyaretler çerçevesinde gazi ve şehit ailelerini de ziyaret etti.

ESKİŞEHİR, KÜTAHYA VE BİLECİK'TE 240 ACEMİ KASAP YARALANDI

ESKİŞEHİR, Bilecik ve Kütahya'da çok sayıda kişi kuban kesimi sırasında kazayla kendi kendilerini keserek yaralandılar.

Kurban bayramı nedeniyle Eskişehir'de vatandaşlar belediyelerin daha önce belirledikleri yerlerde kurbanlıklarını kesmeye özen gsterdi. Bazı vatandaşlar ise evlerinin bahçelerinde kesim işlemlerini gerçekleştirdi. Bilecik ve Kütahya illerinde de kurban kesimleri belirlenen yerlerde gerçekleştirildi.

Eskişehir'de kurbanlık kesimi sırasında 100'e yakın kişi ellerinden, kollarından ve bacaklarından yaralandı. Acemi kasaplar Eskişehir Devlet, Yunus Emre Devlet ve Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinin acil servislerinde ayakta tedavileri yapılıp taburcu edildi.

Kütahya'da da 80 kişinin kurbanlık keserken kaza ile kendi kendilerini kesip yaralandıkları bildirildi. Bilecik'te ise yaklaşık 60 acemi kasabın yaralandığı belirtildi.

KADİFEKALE HAVA ŞEHİTLİĞİ'NDE GÖZYAŞI !

İZMİR'deki Kadifekale Hava Şehitliği, evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini şehit veren ailelerle doldu taştı. Şehitliği dolduran aileleler, şehit olan yakınlarının mezarları başında gözyaşı döküp, dualar okudu.

Sabahın ilk ışıklarında yollara düşen şehit yakınları, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Kadifekale Hava Şehitliği'ni doldurdu. Bazısı dua etti, bazısı da mezarındaki çiçekleri değiştirip, mezar taşlarını yıkadı. Her bayram yakınlarının mezarını ziyaret eden ailelerin döktüğü gözyaşları yürekleri burktu. Aileler, şehit olan yakınlarının mezarlarının başından güçlükle ayrılıp evlerine döndü.

ŞANLIURFA'DA KIZGIN BOĞALAR BÖYLE KAÇTI!

ŞANLIURFA'da kesilmek istenirken sahibinin elinden kaçan kızgın boğalar, kendisini yakalamak isteyenleri uzun süre uğraştırırken, vatandaşlar arasında da panik yaşanmasına neden oldu. Bir baba ile 3 oğlu da, kızgın boğa nedeniyle oto galeri bürosunda bir saat mahsur kalıp, dışarı çıkamadı.

Devteşti Mahallesi'nde kesilmek istenirken sahibi Mahmut Yılmaz'ın dalgınlığından yararlanan boğa, boş araziye kaçtı. Burada yakalama girişimlerinin olumsuz yanıt vermesi üzerine Yılmaz, konuyu Şanlıurfa Belediyesi'nin 'Alo Kurbanım Kaçtı' hattına bildirdi. Belediye görevlileri boş arazideki boğayı tüfekle sakinleştirici iğneyle vurarak durdurmayı denedi. Vücuduna isabet eden iki iğneyle kızgınlığı artan boğa kaçmayı sürdürdü. Eli sopalı vatandaşlar ve sakinleştirici iğne atılan silahlı belediye görevlilerini peşinden koşturan boğa, önünü otomobiliyle kesmek isteyen sürücünün aracına da zarar verdi. Uzun süren yakalama çalışmalarının olumsuz yanıt verdiği operasyon sırasında boğa bir anda yola çıkarak cadde üzerinde kaçmaya başladı. İnsanların panik yaşamasına neden olan boğa, araçlara aldırmadan giderken, trafiği de olumsuz etkiledi. Yaklaşık iki kilometre kaçan boğa daha sonra Süleymaniye Mahallesi'nin ara sokaklarına daldı. Bir belediye görevlisi yaklaşık bir saat süren kovalamacanın ardından boğayı kuyruğundan yakaladı. Belediye görevlisini de sürükleyen boğa, boynuna geçirilen ipin demire bağlanması ile etkisiz hale getirilip, sakinleştikten sonra sahiplerine teslim edildi.

ÇOCUKLARIYLA REHİN KALDI

Bayram için aldığı boğayı Şair Nabi Mahallesi Alım Satım Sitesi'nde bulunan işyerinin avlusuna bırakan oto galericisi Sinan Can, sabah 5 - 11 yaşlarındaki 4 oğlu ile birlikte işyerine geldi. Kesilmek için bekleyen boğa saldırmaya kalkınca, galerici Can ve çocukları kendilerini galerideki büroya kapattı. Bürodan dışarı çıkamayan Sinan Can, belediyeden yardım istedi. İhbar üzerine işyerine gelen belediye görevlileri boğayı iğne ile sakinleştirip, iple boynundan yakaladı. Bir saat süren çocuklarıyla birlikte bürosunda mahsur kalan Can, "Çok korktuk. İçeri girerek kapıyı üzerimize örttük. Kapıyı araladığımız zaman bile üzerimize saldırıyordu" dedi.

ÖNCE DÖVÜLDÜ, SONRA SEVİLDİ

Şair Nabi Mahallesi'nde kilitlendiği bodrumdan çıkarılmak istenen kızgın boğa, 4 sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra dışarı çıkarıldı. Ancak, kızgın boğa iğnelere rağmen çıkmaz sokağı kapatan çöp bidonunu da devirerek kaçtı. Peşinden sahiplerini, vatandaşları ve belediye görevlilerini koşturan boğa, ara sokaklardan Yenişehir Mahallesi'ne gitti. Burada kaçarken sahipleri ve vatandaşlar tarafından sopalarla durdurulmak istenen boğa, askeri lojmanlara daldı. Nöbet tutan askerlerin şaşkın bakışları arasında girdiği lojmanda da bir süre koşan boğa, tekrar caddeye çıkarak boş bir araziye gitti. Vatandaşların taş ve sopalarla durdurmak istediği boğa, belediye görevlilerinin sakinleştirici iğnelerine hedef oldu. Yaklaşık bir saat süren kovalamaca sonrası iğnenin etkisiyle sakinleşen boğa, boynuna geçirilen ip ile yakalandı. Yakalanmasının ardından kısa süre önce peşinden koşarken durdurmak için taş ve sopa atılan boğa, okşanıp, sevilerek götürüldü.

Kesilmek için götürülen bir kurban da sahipleri tarafından, arka ayakları üzerinde taşındı. Kurbanın ön ayaklarını biri sahibi iki kişi tutup, kaldırdı. Bu görüntüyü görenler, "Kurbanlarıyla kardeş kardeş geziyorlar" yorumu yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yurtta Kurban Bayramı (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement