Yurtta Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı - Son Dakika
Genel

Yurtta Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı

Yurtta saat 9'u 5 geçe hayat durdu.

10.11.2017 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtta saat 9'u 5 geçe hayat durdu...Atatürk saygıyla anıldı

BARTIN - Bartın'da Gazi Mustafa kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 79.yıl dönümü sebebiyle tören düzenlendi.

Bartın'da Valiliğinin önünde düzenlenen törene, Vali Nusret Dirim, protokol üyeleri, gaziler, daire müdürleri sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, Atatürk ün ebediyete intikal ettiği 09.05 siren sesi ile birlikte saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşuna müteakip okunan istiklal marşı ile tören sona erdi.

ADANA - Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılı dolayısıyla Adana'da anma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törende, Vali Mahmut Demirtaş, 10. Tanker Hava Üs Komutanı Tuğgeneral İsmail Günaydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile öteki ilgililer anıta çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla bayraklar yarıya indirildi, Atatürk ile şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında Saygı Zinciri oluşturuldu

Adana Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79'uncu yılında anma programı kapsamında Türkiye'de bir ilke imza atarak Saygı Zinciri oluşturdu. Adana Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü önünden başlayarak Fuzuli Caddesi boyunca 14 kilometrelik yolda, el ele tutuşularak oluşturulan Saygı Zinciri'ne sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla birlikte 10 bin kişi katıldı.

Saat 09.05'te siren sesinin duyulmasıyla el ele kenetlenerek Saygı Zinciri oluşturan vatandaşlar, siren sesinin sonlanmadıysa yol boyunca 10. Yıl Marşı ile yürüdüler ve Merkez Park'ta bir araya gelerek dev bir Atatürk posteri etrafında toplandı.

Saygı duruşunun ardından vatandaşlar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarıyla töreni sonlandırdı.

GAZİANTEP - Gaziantep'te Atatürk, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Şehitkamil Kültür ve Kongre merkezinde düzenlenen törenle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. Yıl dönümü Gaziantep'te düzenlenen etkinliklerle anıldı. İlk program 15 Temmuz Demokrasi meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Saat 09: 05'te ise çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile buradaki tören sona erdi. Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, MHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, şehit ve gazi derneği ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Şehitkamil Kültür ve Kongre merkezinde Atatürk'ü anma programı etkinlikleri düzenlendi.

ŞANLIURFA - Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yılında tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da düzenlenen törenlerle anıldı.

Siverek ilçesinde 10 Kasım Atatürk'ü anma kapsamında Cumhuriyet meydanındaki program, çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Saatlerin 09.05'i göstermesi üzerine önce çalan sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet meydanındaki çelenk töreni sonrası anma programı, Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde devam etti. Atatürk'ün hayatıyla ilgili gösterimin yapıldı programda öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryomun sunumu yapılarak, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

Törene Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Garnizon Komutanı Albay Behiç Kunaç, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Kemal Karataş, İlçe Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri, öğretmen, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

TEKİRDAĞ - 10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. Yıldönümü dolayısıyla Çorlu'da anma programı düzenlendi.

Çorlu'da Atatürk Meydanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende ilk olarak Çorlu Kaymakamlığı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığı ile Çorlu Belediye Başkanlığı'na ait çelenkler anıta sunuldu.

Saat 09: 05'de ise çalan siren sesleri araçların klaksonlarına karışarak Çorlu'nun cadde ve sokaklarında yankılandı. Trafikte seyreden sürücüler araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Atatürk Meydanı'nda düzenlenen törenlere Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Gürsel Yüz, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Hakan Sevinç siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Meydanı'ndaki törenlerin ardından Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde düzenlenen programa geçildi. Buradaki programda ise günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Çorlu Furtuni - İsak Pinhas Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunuldu.

BALIKESİR - Atatürk ölümünün 79. yılında Balıkesir'in tüm körfez ilçelerinde törenler ile anıldı. Edremit, Burhaniye, Gömeç, Havran ve Ayvalık ilçelerinde 09.05'te adeta hayat iki dakikalığına durdu ve Atatürk saygı ile anıldı.

Edremit ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 79. Yılı nedeniyle ilk anma töreni Şehit Hamdi Bey Meydanında gerçekleştirildi. Buradaki törenlerde Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu ardından 09.05'de iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı söylendi.

Saatler 09.05'te çalan sirenler ile birlikte ilçede de hayat adeta durdu. Yollarda bulunan araç sürücüleri ve yolcular araçlardan inerek saygı duruşuna geçtiler. Yayalarda bulundukları yerlerde saygı duruşuna katılırken esnafın da iş yerlerinin dışına çıkıp saygı duruşuna eşlik ettikleri gözlendi.

Daha sonra anma törenlerinin ikinci bölümüne Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde devam edildi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Şiir ve kompozisyonların okunmasının ardından "Mustafa Kemal Atatürk'ü tanımak" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Anma törenin sonunda ise öğrencilerden oluşan koru tarafından Atatürk'ün sevdiği türküler ve yöresel türküleri seslendirdi. Törenlere Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Garnizon Komutanı P. Albay Osman Aytaç, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernek temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Burhaniye'de Atatürk saygı ile anıldı

İlk olarak Burhaniye Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına Burhaniye Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Şükrü Kaya, Garnizon Komutanı Mümin Erturan ve Belediye Başkan Vekili Sevda Padem tarafından çelenk koyuldu.

Saatler tam 09.05 gösterdiğinde hayat durdu ve iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Cumhuriyet Meydanındaki törenlerin ardından Reha Yurdakul Salonunda Özel Açı Temel Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri yapıldı. İlçe okulları arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini Burhaniye protokolü tarafından verildi.

Atatürk Havran'da düzenlenen iki tören ile anıldı

Tüm yurtta olduğu gibi 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri için Havran İlçesinde de tören düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Meydanında saat 08.45'de başlayan törende Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy törende Atatürk Anıtına çelenklerini sundular. Törene bütün ilçe kurum amirleri, öğrenciler, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından saat 09.05'de siren sesleri ile saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile tören sona erdi. Törenin ardından Havran Belediyesi Kültür Merkezi'nde Sekiz Eylül Ortaokulu okulunun hazırlamış olduğu anma programı yapıldı. Program'da Havran Kaymakam Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Söbüoğlu, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri sivil toplum temsilcileri okul müdürleri yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma sonrasında öğrencilerin okuduğu şiirler, Atatürk'ün yaşamında kesitler içeren video görüntüleri, tiyatro oyunu ilgiyle izlendi.

Program son olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyelerinin çeşitli hediyeler vermesi ile son buldu. Protokol Üyeleri Öğretmenler ve Öğrenciler günün anısına sahnede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılında Ayvalık ve Gömeç ilçesinde de düzenlenen çeşitli törenler ile anıldı.

BALIKESİR - Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79. yılında Balıkesir'de gerçekleştirilen törenler ile anıldı.

Atatürk Anıtında düzenlenen programa Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Vekili Albay Cengiz Cömertoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, BAÜN Rektörü Prof.Dr. Kerim Özdemir, askeri erkan, İlçe kaymakamları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ile öğrenci ve çok vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin sunumunun ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve hayat durdu. Sirenlere arabalarından inen vatandaşlar kornalarını çalarak eşlik etti.

Salih Tozan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliklerde ise Atatürk Sağlık Mesleki Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Cevahir Geniş'in günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile başladı. Okul öğrencileri, Atatürk'ün askeri lise yıllarından başlayıp, milli mücadele yıllarını anlatan Hürriyet Kartalı adlı oratoryomu sahneledi.

Dursunbey'de 10 Kasım

Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında Tüm Türkiye'de olduğu gibi Dursunbey'de de anma programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanında başlayan anma programına İlçe Kaymakamı Nurettin Yücel, Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Başar Akın, çeşitli kurum ve kuruluşlardan yöneticiler, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. İlk olarak Atatürk büstüne konulan çelenklerin ardından saat 09: 05'de başlayan siren sesleri ile saygı duruşuna geçildi. Siren seslerinin ardından istiklal Marşı okunurken resmi tören istiklal Marşı'nın ardından son buldu.

Cumhuriyet meydanında gerçekleşen programın ardından 125. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulunda gerçekleşen programa geçildi. Atatürk'ün hayatının anlatıldığı şiir ve konuşmaların yapıldığı programda müzik öğretmenlerinin hazırladığı mini konser katılımcılardan alkış alırken okul öğrencilerinin oluşturduğu koro da beğeni topladı.

Bandırma'da hastanede saygı duruşu

Bandırma'da Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan çelenk sunma töreni haricinde Bandırma Devlet Hastanesi'nde de tören düzenlendi. Atatürk 'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09: 05 de tüm hastane personeli hazırlanan Atatürk Köşesi önünde toplandı. Başhekim Yardımcısı Dr Ersin Yazıcı'nın da katıldığı tören saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Uzm. Dr Burhan Akman günün anlamına dair konuşma yaptı. Doktor Akman, Atatürk Cumhuriyetimizin kurucusu ve Türk tarihine damga vuran eşsiz bir komutandır. Rahmet ve minnetle anıyoruz "dedi.

Öte yandan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma İtfaiye Amirliği Atatürk'ün 79'ncu ölüm yıl dönümünde törenle andı. İtfaiye binası önünde gerçekleşen tören Ulu önder Atatürk'ün ölüm saati olan 09: 05 de saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene İtfaiye Amiri Tarkan Tepeler ve itfaiye personeli katıldı.

KONYA - Konya'da, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 79. yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen programa, Konya Valisi Yakup Canbolat, Garnizon ve 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol mensupları, askeri ve mülki erkan katıldı. Program çelenk koyulmasıyla başladı. Daha sonra saat 09.05'te sirenler çalındı ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Devlet Tiyatrosu Salonu'nda devam eden programda öğrencilerin hazırladığı tiyatro sahnelendi.

Yurtta Saat 9\'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yurtta Saat 9'u 5 Geçe Hayat Durdu...atatürk Saygıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement