Yusuf Aygün Silajlık Mısır'dan Umutlu - Son Dakika
Yerel

Yusuf Aygün Silajlık Mısır'dan Umutlu

Yusuf Aygün Silajlık Mısır\'dan Umutlu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde; Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen silajlık mısır tarla gününe yoğun katılım Müdür Yusuf Aygün'ü memnun etti.

23.08.2013 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde; Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen silajlık mısır tarla gününe yoğun katılım Müdür Yusuf Aygün'ü memnun etti.

Aygün; AK Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Gömeç Kaymakamı Nafiz Yavuz, Havran, Burhaniye, Gömeç Ziraat Odası Temsilcileri ile Edremit Körfezinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlerinin yanı sıra Kepsut, Çanakkale, Bergama, Dikili gibi bölgelerden hayvancılık yapan işletme sahipleri ile bölgedeki büyük işletme sahipleri ve çiftçilerin katılmasının düzenledikleri Tarla Günü'nün başarılı olmasına neden olduğunu kaydetti. Düzenledikleri Tarla Gününde; Ekbir Tarım A.Ş'nin son teknoloji silaj hasat makinesi ile katılımcılara gösterilmesinin yanı sıra daha sonra silaj paketleme yapımının da aynı tesiste olacağını vurgulayan Yusuf Aygün, firma yetkililerine yaptıkları ikramlar nedeniyle de teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Yusuf Aygün yaptığı açıklamada, Hayvancılığın en büyük problemlerinden birinin kaba yem ihtiyacının olduğunun altını çizerek, "Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda kaba yem açığının kapatılması için yem bitkileri ekiliş alanlarının arttırılması, silajlık mısır üretim alanlarının arttırılması, basit, ucuz ıslah yöntemleri ile meralarının verimlerinin arttırılması gerekmektedir" dedi. Altınova'da üç büyük işletmenin olmasının burada bir sektör oluşturduğunu bu üç sektörün katkı sağladığını bundan dolayı da kendilerine müteşekkir olduğunu kaydeden Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yusuf Aygün, "Et meselesi ot meselesidir. Buna katkı sağlayan herkese ayrıca çiftçimize para kazandıran Ekbir Tarım A.Ş gibi büyük yatırımlar yapan müteşebbüslere teşekkür ediyorum. Bölgemizdeki tarımın gelişmesi için bu önemli ve dev adımın diğer müteşebbisler tarafından da desteklenmesi, gelişmesini arzuluyoruz" diye konuştu.

BAKANLIĞINDAN 5 MİLYON LİRA DESTEK

Yusuf Aygün muhabirimize yaptığı açıklamada, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012 yılı itibariyle Ayvalık ilçesine bitkisel üretim desteklemesi kapsamında 4 milyon lira, Hayvansal üretim desteklemesi kapsamında 1 milyon lira olmak üzere toplam 5 milyon liralık destekleme verildiğini sözlerine ekledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yusuf Aygün Silajlık Mısır'dan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement