Yusuf İslam: Suriye Konusunda Hiçbir Ülkenin Yapamadığını Türkiye'nin Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yusuf İslam: Suriye Konusunda Hiçbir Ülkenin Yapamadığını Türkiye'nin Yaptı

Cat Stevens olarak ünlenen Müslüman olduktan sonra da adını değiştiren Yusuf İslam, Suriye konusunda hiçbir ülkenin yapamadığını Türkiye'nin yaptığını söyledi.

23.04.2016 00:12  Güncelleme: 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cat Stevens olarak ünlenen, Müslüman olduktan sonra da adını değiştiren Yusuf İslam, Suriye konusunda hiçbir ülkenin yapamadığını Türkiye'nin yaptığını, bütün cömertliği ile kapılarını Suriyelilere açtığını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN YILDIZI PARLAMAYA DEVAM EDİYOR"

İslam, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı'nda, İslam'ı seçtiği günlerdeki Türkiye ile şimdiki arasında çok fark olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin yıldızının parlamaya devam ettiğini vurgulayan İslam, "Türkiye, aynen bir çiçek bahçesi gibi.

"HZ. MEVLANA'NIN ŞİİRLERİ BENİM İÇİN İLK ADIM OLMUŞTU"

Kur'an-ı Kerim'e başlamadan önce bana Hz. Mevlana'nın şiirlerinden oluşan bir kitap hediye edilmişti. İşte bu Mevlana'nın şiirleri benim için ilk adım olmuştu. Bu şiirler İslam'ın güzelliğine pencere açmıştı. O andan itibaren dar dünyam açıldı ve hakikatle baş başa bıraktı" diye konuştu.

"SURİYE KONUSUNDA HİÇBİR ÜLKENİN YAPAMADIĞINI TÜRKİYE YAPTI"

İslam, bugün insanlığın daha çok barışa ihtiyacı olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Suriye konusunda hiçbir ülkenin yapamadığını Türkiye yaptı. Bütün alicenaplığı ile kapılarını Suriyelilere açtı. Maalesef insan hakları diye bir şeyden bahsediyorlar.

"ŞU AN ÖLDÜRÜLEN İNSANLARIN HİÇ DEĞERİ YOK"

İnsan hakları çok değersiz. Şu an öldürülen insanların hiç değeri yok. Bu arada Türkiye'nin yaptığı gibi Almanya'da mültecileri kabul etti. Onlara da teşekkür etmeliyiz."

ABDULLAH: SURİYELİLERİN BİR KISMI DA KONYA'YA YERLEŞTİ

Amerikalı akademisyen Dr. Ömer Faruk Abdullah ise Türkiye'nin Suriye'deki insani krizde örnek bir tavır sergilediğini aktardı.

Türkiye'nin mültecilere kapılarını açtığını, onlara ev sahipliği yaptığını anımsatan Abdullah, Suriyelilerin bir kısmının da Konya'ya yerleştiğini belirtti.

"Hazreti Mevlana ve Sultan Veled, onlar da burada mülteciydi" diyen Abdullah, şunları kaydetti:

"KUTLU DOĞUM HAFTASI'NDA PEYGAMBER EFENDİMİZİ ANIYORUZ"

"Yani her şerden bir hayır çıktı. Muhammed, güzelliklerin en güzeliydi. Çünkü o hakikatin en güzeliydi. En güzel şekliyle temsil etti ve bize aktardı. Kutlu Doğum Haftası'nda Peygamber Efendimizi anıyoruz. Bu günde sorumluluklarımızı yeniden hatırlıyoruz. Müslümanlar Medine'ye geldiğinde de muhacirdi. Peygamber Efendimiz, Medine'ye gelmeden önce kabileler arasında çatışmalar vardı. O, geldi ve onları sükunete götürdü. Efendimiz, dağınık ortamda hakikatiyle geldi ve güzel bir medeniyet inşa etti. Konya ve Türkiye cömert davranışıyla etrafındaki ateş çemberini huzur ve istikrara çevirerek, komşu ülkeleri de huzura kavuşturacaktır. Türkiye ve Konya buna en güzel örnektir."

Yusuf İslam: Suriye Konusunda Hiçbir Ülkenin Yapamadığını Türkiye\'nin Yaptı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yusuf İslam: Suriye Konusunda Hiçbir Ülkenin Yapamadığını Türkiye'nin Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Deniz Danimarka dan: Suriye yi karistiranda Turkye dir 5 4 Yanıtla
  • mazlum: islamiyet yapilan butun zulme bas kaldirmali,oysa yusuf efendi suru,cizreyi ,sirnagi gormuyor iste musurman,oysa onlarda insan ve musulman.islam mazlumla olmali iken zalimin yaninda olmak nasil oluyor yusuf efendi 1 0 Yanıtla
  • müslim: lütfen din düşmanlığını bırakıp ilerlemenin islamla alakası olmadığını öğrenin. 0 0 Yanıtla
  • Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    00:25 Malatya'nın Battalgazi ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın Battalgazi ilçesinde saat 00.09'da 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 9.28 kilometre olarak ölçüldü.

  • Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi
    00:24 Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi

    Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı'nın seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne seçme kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12. maddesine göre; 16 Nisan'da yapılan seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği'ne Basri Bağcı seçildi.

  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.


Advertisement