Yuvacık Barajı'nının Yüzde 50'si Doldu - Son Dakika
Güncel

Yuvacık Barajı'nının Yüzde 50'si Doldu

Kocaeli'nin İçme Suyu İhtiyacını Karşılayan Yuvacık Barajı'ndaki Su Seviyesi Yüzde 50'ye Ulaştı. Barajdaki Su Seviyesinin Bu Ayın Sonuna Kadar Yüzde 80'e Çıkılamaması Halinde Yaz Aylarında Ciddi Sıkıntı Yaşanabileceği Belirtildi.

15.03.2007 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KOCAELİ'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi yüzde 50'ye ulaştı. Barajdaki su seviyesinin bu ayın sonuna kadar yüzde 80'e çıkılamaması halinde yaz aylarında ciddi sıkıntı yaşanabileceği belirtildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Sefa Sirmen döneminde yaptırılan Yuvacık Barajı'ndaki suyun tamamı geçen yıl sonuna doğru biterken bölgede ciddi sıkıntı yaşandı. Sanayi kuruluşlarına da bir süre barajdan su verilemedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit Su İşletmesi Müdürü İlhan Bayram, 56 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Yuvacık Barajı'ndeki su miktarının bugün itibarıyla 28 milyon metreküp olduğunu söyledi. Bayram, ''Geçen yılın Şubat ayında barajdaki doluluk oranı yüzde 80'di. Geçen yılki rakamlar göz önünde bulundurulursa mevcut suyun yetersiz olduğu görülür'' dedi. Bayram, geçen şubat ayında Yuvacık Barajı'nda doluluk oranının yüzde 40 civarında olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

''Yuvacık'taki su miktarı açısından 2 yıllık dönem arasında yarı yarıya azalma var. Kocaeli'ye günde 300 bin ton su veriliyor. Geçen yıl yaşanan sıkıntı nedeniyle bu suyun 4'te 1'i de diğer kaynaklardan sağlanarak kente veriliyor. Mümkün olduğunca barajda su tutulmaya çalışılıyor. Uzmanlara göre bu yaz çok daha kurak geçeçek. Bunu göz önüne alarak tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. Sadece Kocaelililer'in değil, herkesin, tüm kuruluşların da bu yıl suyu çok dikkatli kullanmaları gerekir.''

İzmit Su İşletmesi Müdürü İlhan Bayram, Ankara'da su sıkıntısı çekilmemesi için 200 kilometre uzaklıktan su götürmek için çalışma başlattıldığını, bu yılın İstanbul için de kritik olabileceğini anlattı. Bayram, yıl sonuna kadar İzmit'e Sapanca Gölü'nden takviye su getirilmesi için şebeke döşeneceğini bildirirken, kentte su tasarrufu için de gazete ve yerel televizyonlar aracılığıyla çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Mustafa BAĞDİKEN

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yuvacık Barajı'nının Yüzde 50'si Doldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement