Yuvadan ayrılan Honor, rekor kırıyor! - Son Dakika
Teknoloji

Yuvadan ayrılan Honor, rekor kırıyor!

Yuvadan ayrılan Honor, rekor kırıyor!

Honor, 2022 yılı içerisinde akıllı telefon pazarındaki payını artırmayı ve rekor oranda büyüme sağlamayı başardı.

07.07.2022 21:01  Güncelleme: 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Huawei'ye uyguladığı ağır ambargo ve ticari kısıtlamaların ardından kendine farklı bir rota çizen ve tamamen ayrılan Honor, artık ayakları üzerinde durabiliyor. Üstelik pazar payını da gelirlerini de ciddi oranda artırdı. Yalnızca bu da değil, küresel akıllı telefon pazarında küçülme yaşanmasına rağmen Honor 4 kat büyüdü.

Honor bu hızla giderse akıllı telefon pazarını ele geçirebilir!

Honor, her ne kadar Huawei'den bağlarını tamamen kopardığını söylese de geçtiğimiz birkaç yıl boyunca akıllı telefondan dizüstü bilgisayara kadar birçok ürününü birebir aynı tasarım ve özellikler piyasaya sürdü. Bunun nedeni ise birkaç yıl daha süren ortak lisans anlaşmalarıydı.

Dolayısıyla bu durum insanlara iki markanın aslında tam olarak ayrılmadığı ve Huawei'nin ABD ambargolarından bir kaçış aracı olarak Honor'u kullandığı yönünde intiba bırakıyordu. Fakat artık tüm zincirlerin koptuğunu görüyoruz. Satışa çıkan akıllı telefonların da tasarımı, işlemcisi ve lisansları yavaş yavaş ayrışıyor.

Honor Magic 4 Ultimate inceleme!

Bununla birlikte şirket, 2022 yılında yaşadığımız çip, tedarik, yarı iletken ve kablo krizleri ile küresel enflasyon nedeniyle küçülen akıllı telefon pazarında yıllık bazda yüzde 370 oranında büyümeyi başardı. Ayrıca gelirini de geçtiğimiz seneye göre yüzde 291 oranında artırdı.

Tabii belirtilen verilerin bu yılın birinci çeyreğine ait olduğunu belirtelim. Zira şirketin bu veriler ile birlikte pazar payı yüzde 3 seviyesine çıkmıştı. Her ne kadar 2. çeyrek için detaylı veriler paylaşılmamış olsa da büyümenin devam ettiğini küresel sevkiyat oranlarından görüyoruz.

Yuvadan ayrılan Honor, rekor kırıyor!

Küresel akıllı telefon pazarı

Samsung: Yüzde 23

Apple: Yüzde 18

Xiaomi: Yüzde 12

Oppo: Yüzde 9

Vivo: Yüzde 8

Honor: Yüzde 5

Asya akıllı telefon pazarı

Xiaomi: Yüzde 15

Oppo: Yüzde 15

Apple: Yüzde 14

Vivo: Yüzde 14

Samsung: Yüzde 14

Kuzey Amerika akıllı telefon pazarı

Apple: Yüzde 52

Samsung: Yüzde 30

Motorola: Yüzde 10

TCL: Yüzde 2

Google: Yüzde 2

Avrupa akıllı telefon pazarı

Samsung: Yüzde 35

Apple: Yüzde 26

Xiaomi: Yüzde 14

Oppo: Yüzde 6

Realme: Yüzde 4

Latin Amerika akıllı telefon pazarı

Samsung: Yüzde 44

Motorola: Yüzde 17

Xiaomi: Yüzde 11

Apple: Yüzde 5

ZTE: Yüzde 4

Orta Doğu akıllı telefon pazarı

Samsung: Yüzde 23

Tecno: Yüzde 14

Infinix: Yüzde 10

Itel: Yüzde 10

Xiaomi: Yüzde 8

Not: Veriler Counterpoint isimli araştırma şirketine aittir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Yuvadan ayrılan Honor, rekor kırıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor
    11:28 Yapay Zeka Destekli Teknolojilerle Rüzgar Santrallerinde Canlıların Korunması Sağlanıyor

    Yapay zeka destekli teknolojilerle, rüzgar santrallerinin çalışması esnasında santrale yaklaşan kuş, yarasa gibi canlıların hareket kayıtları tutularak, tekrarlanan durumlarda santralin devre dışı bırakılması ile olası güç kayıpları ve hasarlar engelleniyor, canlı ekosistemi korunuyor.

  • TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak
    11:19 TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Mayıs Ayında Dijital Telif Konusunu Ele Alacak

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, komisyonun 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle ara verdiğini ve mayıs ayı başında ilk toplantısını dijital telif konusuyla yapacaklarını açıkladı. Yayman, Türkiye'deki telif yasasının güncellenmesi gerektiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve diğer paydaşlarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Komisyonun, içerik üreticilerinin taleplerini dikkate alarak dijital telif konusunu ele alacağı vurgulandı.

  • Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı
    11:10 Yapay Zeka, Oftalmoloji Sınavında Doktorları Geride Bıraktı

    Cambridge Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından yapılan bir araştırmada, yapay zeka modelleri ve doktorlar arasında oftalmoloji sınavı düzenlendi. GPT-4, 87 sorudan 60'ını doğru yanıtlayarak diğer rakiplerini geride bıraktı. Ancak, araştırmacılar yapay zekanın hala tam olarak yeterli olmadığını belirtti.

  • Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu
    11:09 Meta AI, Llama 3 ile büyük bir güncelleme sundu

    Meta, yapay zeka asistanı Meta AI için Llama 3 tabanlı bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme ile Meta AI, daha fazla ülkede kullanılabilecek ve Instagram, Facebook gibi sosyal medya platformlarına adapte olabilecek. Ayrıca Llama 3 güncellemesiyle birlikte Meta AI, Google ve Bing destekli arama sonuçları gösterebilecek, görüntü oluşturma süresi kısaldı ve görüntüleri gerçek zamanlı olarak GIF'e dönüştürebiliyor. Şirket ayrıca Meta AI'ı platformlarına entegre etmeyi ve Meta Quest VR gözlüklerinde kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.

  • Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli
    09:49 Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü: Üreticilerimiz sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeli

    Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, çiftçilere teknoloji kullanarak destek verdiklerini belirterek, üreticilerin sosyal medya ve SMS sisteminden gelen mesajlara dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarım ürünlerindeki hastalık ve zararlıların takibini yapmak için Tahmin ve Erken Uyarı İstasyonları ve Dijital Kameralı Feromon Tuzaklar kullanıldığını belirtti.

  • TikTok'ta rezillikler bitmiyor! 50 yaşındaki kadının paylaşımı büyük tepki çekti
    09:15 TikTok'ta rezillikler bitmiyor! 50 yaşındaki kadının paylaşımı büyük tepki çekti

    Sosyal medya platformu TikTok'taki rezillikler sınır tanımıyor. Müzik eşliğinde dans eden bir kadının yaptığı "50 yaşındayım ama eteğin altındaki 20 yaşında" paylaşımı büyük tepki çekerken, çok sayıda kullanıcı görüntüyü paylaşıp yorum yağdırdı.

  • WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!
    09:12 WhatsApp'ta durum belirteçlerinin baş harfi tekrardan küçük hale getirildi!

    Dünyanın dört bir yanından milyonlarca kullanıcısı ile en popüler anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, sürekli olarak önemli yenilikler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ancak bu yenilikler bazen kullanıcılar tarafından pek hoş karşılanmıyor. Son olarak bunun bir örneği daha yaşandı. Öyle ki WhatsApp uygulamasında 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' ifadelerinin baş harfi büyük olduğu için kullanıcılar tepki gösterdi. Akabinde bu yenilik geri alındı. İşte ayrıntılar… WhatsApp, son zamanlarda kullanıcı arayüzünü iyileştirmek için önemli adımlar atıyor. Özellikle Android platformunda büyük değişiklikler yapılması bekleniyor. Şirketin planı doğrultusunda geçtiğimiz günlerde bir güncelleme daha yayınlandı. Söz konusu güncelleme ile sohbetlerde karşıdaki kişinin durumunu gösteren 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' belirteçlerinin baş harfi büyük hale getirilmişti. Bu aslında pek de büyük bir değişiklik olmamasına rağmen kısa süre içinde pek çok kullanıcı tarafından fark edildi. Akabinde kullanıcılar, belirteçlerin baş harfinin büyük hale gelmesinin gözü yorduğunu söyleyerek eski haline geri getirilmesini istedi. Bugün ise şirket, artan tepkiler üzerine bir güncelleme daha yayınladı ve değişiklik geri çekildi. Aslına bakacak olursak 'Yazıyor' ve 'Çevrimiçi' gibi belirteçlerin baş harfi Telegram ve Signal gibi rakip uygulamalarda da küçük. Bu kullanıcı deneyimi açısından önemli bir detay olarak görülüyor. Bu doğrultuda WhatsApp'ın geri adım atması kullanıcıları sevindirdi. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? WhatsApp'ın yaptığı değişiklik sizin de dikkatinizi çekti mi? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Advertisement