"Yuvaya Dönüş" filminin galası yapıldı - Son Dakika
Güncel

"Yuvaya Dönüş" filminin galası yapıldı

Başrollerini Furkan Palalı, Megumi Masuki, Burhan Öçal ve Ayten Uncuoğlu'nun paylaştığı "Yuvaya Dönüş" adlı filmin galası yapıldı.

09.07.2019 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başrollerini Furkan Palalı, Megumi Masuki, Burhan Öçal ve Ayten Uncuoğlu'nun paylaştığı "Yuvaya Dönüş" adlı filmin galası yapıldı.

Film ekibinin katılımıyla Artı Sahne'de gerçekleştirilen galada basın mensuplarına açıklamada bulunan oyuncu Furkan Palalı, filmde baba ve bir kızın hikayesinin yanı sıra bir aşkın da anlatıldığını söyledi.

Palalı, filmde bir dil ve bir ırk gözetmeksizin aşkın yaşanabildiğini seyircilere göstermeye çalıştıklarını belirterek, "Bir adamın aşkı için ne kadar büyük fedakarlıklar yapabildiğini, hatta bunun bir sınırı olmadığını filmde göreceğiz." dedi.

Türkiye ile Japonya arasında yüzyıllar öncesine dayanan bir dostluk olduğuna işaret eden Palalı, şöyle devam etti:

"Bu dostluk gerçekten önemli. 1985 yılı döneminde bizim kurtarma operasyonu ile Esenboğa Havalimanı'na indirdiğimiz 215 Japon yolcu var. Bu çok önemli, dostluk açısından çok büyük bir köprü. Onların da (Japonların) biliyorsunuz Ertuğrul Fırkateyni battığı zaman gemideki insanlarımıza yaptıkları yardımlar... Bu anlamda da dostluğumuz uzun yıllara dayanıyor. Biz de bu filmle beyaz perdede bir köprü daha attık diyebiliriz."

"Filmin içerisinde ironi de var"

Filmin yapımcısı Erdal Güven de filmin çekimlerinin Kapadokya, İstanbul ve Tokyo'da gerçekleştirildiğini aktardı.

Güven, filmin konusuna değinerek, şunları anlattı:

"1985'de İran'da mahsur kalan 215 yolcuyu kurtarmaya gelen Türk Hava Yolları uçağı çok değerli bir aşkın ortasına inmişti. Bir Türk istihbarat subayı Zafer Tuna ve Japon sevgilisi büyük bir aşk yaşıyordu. Sonrasında bu aşkın meyvesi Yumi'nin üzerine (filmin hikayesi) kuruldu. Gerçek bir hikaye. Tabii ki film içerisinde ironi de var, hikayeyi zenginleştirdik."

Filmde eski istihbarat subayı "Zafer" karakterini canlandıran ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal da çekimlerin -10 dereceye kadar soğuk, fakat bir o kadar eğlenceli geçtiğini dile getirdi.

Filmde sınırların ötesinde bir aşk hikayesinin ele alındığını vurgulayan Öçal, "Bir Türk erkeği sevdi mi ölesiye sever. Şefkatini ve sadakatini gösterir. Biz filmde bu konuları işledik. Bunun yanında Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiyi daha iyi hale getirmek, sadece ekonomik açıdan değil, arkadaşlık, dostluk ve turizm açısından da ilerleterek, bütün dünyaya bunu göstermek istedik." dedi.

Film hakkında

Vizyona 12 Temmuz'da girecek olan "Yuvaya Dönüş" adlı filmin senaryosu, gazeteci yazar Erdal Güven'in kaleme aldığı " Tahran'dan Kaçış" başlıklı kitaptan, Fatih Özcan ve Şeyda Delibaşı tarafından uyarlandı.

Yapımcılığını Macmedya'nın gerçekleştirdiği filmin müzikleri ise ünlü müzisyen Kıraç'ın imzasını taşıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen film, ayrıca bu yıl Japonya'da ilan edilen "Türk Yılı" kapsamında, 22 Ekim'de gerçekleştirilecek galanın ardından kasım ayında Japon sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Dram türündeki filmin hikayesi ise özetle şöyle:

"1985 yılında İran- Irak Savaşı sırasında düzenlenen büyük bir operasyonla 215 yolcu İran'dan Türkiye'ye getirilir. Hayatları kurtulan bu yolcuların arasında Keiko adından Japon bir genç kız da bulunmaktadır. Keiko, İran'da yaşadığı dönemde Türk Büyükelçiliğinde görevli, özel kuvvetlerden Üsteğmen Zafer ile büyük bir aşk yaşar. Ancak savaş onların yolunun ayrılmasına neden olur. Zafer, sevdiği kadının hayatını kurtarmak için onu Türkiye'ye gidecek olan uçağa yetiştirmeyi başarır. Ancak bilmediği çok önemli bir şey vardır. Keiko hamiledir. Keiko Türkiye'ye geldikten bir süre sonra kızı Yumi'yi dünyaya getirir. İran'dan ayrıldıktan sonra Zafer'den hiçbir haber alamayan genç kadın için hayat sadece kızından ibarettir. Anne kız birlikte geçirdiği 30 yılın ardından Keiko hayata veda eder. Ardından ise tüm gerçekleri anlattığı bir mektup bırakmıştır. Mektubu okuduktan sonra büyük bir hayal kırıklığı yaşayan Yumi, babasından hesap sormak için onu bulmaya karar verir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yuvaya Dönüş' filminin galası yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement