Yüz binlerce kitapsever fuara akın etti - Son Dakika
Güncel

Yüz binlerce kitapsever fuara akın etti

Yüz binlerce kitapsever fuara akın etti

4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 5 Mart'a kadar devam edecek.

02.03.2017 14:50  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CNR Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. Yüz binlerce okuyucu tarafından ziyaret edilen fuarda, altın renkli, özel bir ip ile siyah bez üzerine işlenerek yazılan Kur'an-ı Kerim'e de yoğun ilgi var. Kur'an-ı Kerim bu özelliğiyle Guinness rekorlar kitabına girmeye aday oldu.

CNR EXPO Yeşilköy'de 19 ülkeden 300'ün üzerinde yayınevinin katılımı ile gerçekleştirilen fuarda, yüzde 50'ye varan indirimli satışlar uygulanıyor. Bazı yayınevleri ise çok sayıda kitap alan ziyaretçilere ayrıca indirim yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisi ile devam ediyor. CNR EXPO Yeşilköy'de 5 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak fuar, yüz binlerce kitapsever tarafından ziyaret edildi. Genel olarak ziyaretçi ilgisinden memnun olan yayınevleri, özellikle hafta sonu CNR Kitap Fuarı'na olağanüstü bir katılım olmasını bekliyorlar. 19 ülkeden 300'ün üzerinde yayınevinin katılımı ile gerçekleştirilen fuar, Alfa, Martı, Can, Nesil, Doğan Kitap, Timaş, Ephesus, Epsilon, Tübitak, Profil, Beyaz Balina, İz, Kırmızı Kedi, Yeditepe, Mavi Ağaç, Ötüken, Altın Kitaplar, Yakamoz, Edam, Yapı Kredi Yayınları, İş Bankası Yayınları, Semerkand, Damla, Tezkire, Büyük Doğu Yayınları, İnsan, Diyanet, Sedir, Pegasus gibi Türkiye'nin önde gelen yayınevlerinin katılımı ile organize ediliyor.

Dünyada bir ilk olan iplerle ilmek ilmek işlenen Kur'an-ı Kerim

Fuarda 10 binden fazla Arapça kitap, Arapça Kitaplar Bölümü'nde yer alıyor. Türkiye ile Arap ülkeleri arasında var olan dostluk ve kardeşlik bağlarını pekiştirmek amacıyla oluşturulan bölümde 16 ülkeden 70 yayınevinin eserleri sergileniyor. Dünyada bir ilk olan iplerle işlenerek yazılan Kur'an-ı Kerim'e de fuarda yoğun ilgi var. Altın renkli, özel bir ip ile siyah bez üzerine işlenme yöntemiyle yazılan Kur'an-ı Kerim bu özelliğiyle Guinness rekorlar kitabına girmeye aday oldu. İslam alimleri tarafından da kontrol edilen Kur'an-ı Kerim 8 yıllık bir çalışma sonucu ilmek ilmek işlenerek hazırlandı.

Çocuklara felsefeyi sadeleştirerek anlatan kitaplar

CNR Kitap Fuarı'na özellikle gençler ve çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Fuarı, ebeveynleri ile birlikte ziyaret eden çocuklar, gelişimlerine destek sağlayacak eserlere ilgi gösteriyor. Bu anlamda felsefe, insanların var oluşundaki tarihsel süreci ve insani değer yargılarını sadeleştirilmiş bir yöntemle anlatan kitaplar ilgi çekiyor.

Kız çocukları macera, erkek çocukları futbol kitaplarını tercih ediyor

Fuarda, kız çocukları macera kitaplarını, erkek çocukları ise futbol ile ilgili yayınları tercih ediyor. Fuara özel olarak ilköğretim öğrencileri için kitap fiyatları 5 liraya, lise öğrencileri için ise 7 liraya kadar düşürüldü.
Ziyaretçiler, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından Basın Yayın Birliği desteğinde düzenlenen fuar kapsamında gerçekleştirilen panellere, söyleşilere, çocuk etkinlikleri ve müzik dinletilerine olan ilgi de dikkat çekiyor. 15 Temmuz temasıyla düzenlenen fuarda, temaya uygun olarak gerçekleştirilen söyleşilerde, 15 Temmuz olayı sırasında yaşananlar saniye saniye paylaşıldı. Felsefe ve kitap okuma alışkanlığı üzerine organize edilen paneller de ilgi ile takip edildi.

Fuarda Rasim Özdenören ilgisi

Fuarın onur çizeri Hasan Aycın'ın sergisine ve eserlerine ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor. 1000'in üzerinde kültür etkinliğin gerçekleştirileceği organizasyonda, İskender Pala, Abdurrahman Dilipak, Yüce Zerey, Ferman Akgül, Rasim Özdenören gibi pek çok yazar okuyucuları ile buluştu. Fuarda Rasim Özdenören'in eserlerine büyük ilgi oldu. Stantlara uğrayan okuyucular, Rasim Özdenören'in neredeyse tüm kitaplarından birer tane alarak yazarın kitaplarının serisini fuardan oluşturdular. Genç yazar Öznur Yıldırım'ın okuyucuları kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Fuarda ayrıca Sinan Akyüz, Ahmet Ümit, Ayşe Kulin, Gülten Dayıoğlu, Canfeza, Bahadır Yenişehirlioğlu gibi pek çok yazar okuyucuları ile buluşturulacak. stantlarına uğrayan bazı okuyucuların Rasim Özdenören'in neredeyse tüm kitaplarından birer tane alarak yazarın kitaplarının serisini fuardan oluşturduklarını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yüz binlerce kitapsever fuara akın etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement