Yüz Güldüren Peruk Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Yüz Güldüren Peruk Hediyesi

Yüz Güldüren Peruk Hediyesi

KUŞADASI'nda kuaför, Kenan Kaya 14 yılda 700 kanser hastasına ücretsiz peruk verdi.

11.11.2017 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KUŞADASI'nda kuaför, Kenan Kaya 14 yılda 700 kanser hastasına ücretsiz peruk verdi. Peruk alan lösemi hastası üniversite öğrencisi Aslı Akçay, herkesi donör olmaya davet etti.

Kuşadası'nda kuaför Kenan Kaya'nın kemoterapi tedavisi gören kanser hastalarına verdiği ücretsiz peruk sayısı, 14 yılda 700'e ulaştı. Son olarak kendisine "Birlikte sosyal mesaj verelim" önerisiyle gelen lösemi hastası üniversite öğrencisi Aslı Akçay ile birlikte halka çağrı yapan Kaya, "Meslektaşlarımı saçları dökülen hastalara ücretsiz peruk vermeye davet ediyorum" dedi. Akçay ise, "Lösemi hastaları için herkes dorör olmalı. Yarın değil, bugün bizi bulmalı" diye konuştu. Akçay'ın kendisine, halkı duyarlı olmaya çağıralım önerisinde bulunduğunda hemen kabul ettiğini söyleyen Kaya, genç kıza rengi ve şekli saçlarına benzeyen bir peruğu kendi elleriyle taktı.

"YÜREĞİNİZE SAĞLIK" DEMELERİ YETİYOR

Kemoterapi tedavisi gören hastaların saçlarının döküldüğünü, bunun da hastalarda ve yakın çevresinde moral bozukluğu yarattığını söyleyen Kenan Kaya, şöyle konuştu:

"Bu dönem çok önemli dönem. Moraller bozuluyor. Bu hastalığın en büyük ilacı moral. Peruk bu nedenle sihirli bir ilaç. Hasta peruk alın diyemiyor, bazen aklına bile gelmiyor. Bir peruk sadece hastayı değil, tüm ailenin moralini düzeltiyor. Çoğunlukla hastanın çevresi talepte bulunuyor. İlk geldiklerinde çekiniyor ve utanıyorlar. Perukları ücretsiz vereceğimize inanmıyorlar. Peruğu takıp çıktıklarında çifte mutluluk yaşıyorlar. Kuaförler saç yaptığı zaman, müşteri 'eline sağlık usta veya eline sağlık Kenan bey' der. Perukları verdikten sonra çok daha anlamlı bir cümle söyleniyor. Yüreğine sağlık diyorlar. Bunun ötesi olmuyor. Bu hastalığı yaşamayan veya yakınında birileri yaşamayanlar duyarsız oluyor. Önemli olan bunu yaşamadan duyarlı olmalarıdır" diyerek meslektaşlarını sosyal göreve davet etti.

AVRUPA'DA YAYGINLAŞACAK

Avrupa'daki kuaförlerin ücretsiz peruk uygulamasını ilginç bulduklarını söyleyen Kaya, "Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da kuaförlerle bir toplantı vardı. 200 kuaförün 150'si yabancıydı. Hepsi bu fikirle ilgilendi. Anladığım kadarıyla bu girişimimiz Avrupa'da da yaygınlaşacak. Hollanda ve Almanya'da devlet peruğu hastalara poşetle veriyor. Peruk, makarna değil ki poşetle verilsin. Bunu ancak perukçu veya kuaför dizayn etmeli, takmalı, ince işlerini yapmalı" diyerek perukların mutlaka kuaförlerce verilmesi gerektiğini vurguladı.

İLİK NAKLİNE DİKKAT ÇEKTİLER

Ülkede ilik nakli bekleyen 30 bini aşkın hasta olduğunu, buna karşın çok az donör bulunduğunu söyleyen lösemi hastası Aslı Akçay ise halkın ilik naklini tam olarak anlamadığı için duyarsız davrandığını söyledi. Ücretsiz peruk almaya gelirken, sosyal mesaj da vermek istediğini söyleyen Akçay, şöyle konuştu:

"Dışarıdan ilik nakli çok donör aradım, ama bulamadım. Kendime verici oldum. Bu yöntemle hastalığımın tekrarlama riski yüzde 50. Bu riski bile yakalayamayan arkadaşlarım, hastalar var. O yüzden kök hücre bağışı çok önemli. Lütfen kimse duyarsız kalmasın. Vermemiz gereken üç tüp kan. Genetik ikiziniz sizi bir yerlerde bekleyebilir. Ben hastaneye gitmeden hasta olduğumu, okulu bırakmak zorunda kalacağımı, bunları yaşayacağımı bilmiyordum. Bir gün bizde istemek zorunda kalabiliriz. Biz duyarlı olmalıyız ki yarın bize karşı insanlarda duyarlı olsun. Çok kişi bilmediği için ilgilenmiyor. Bilmek çok önemli. Tedavisi için donör gerekiyor. Donörü biz bulamıyoruz, onların bizi bulması gerekiyor. Yarın değil, bugün bizi bulmalı."

- Kuşadasıaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüz Güldüren Peruk Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı
    13:30 Myanmar'da düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde su sıçratma geleneği yaşandı

    Myanmar'ın Yangon kentinde düzenlenen Thingyan Su Festivali'nde insanlar serinleyebilmek için birbirlerine su sıçrattı. Festivale özgü bu su sıçratma geleneği, kötü şansı uzaklaştırmayı ve sağlık ile mutluluğa ulaşmayı temsil ediyor. Myanmar Yeni Yılı'nın başlangıcına işaret eden festival genellikle Nisan ayı ortasında gerçekleşiyor ve dört ila beş gün sürüyor. Festival bu yıl 13 Nisan'a denk geldi.

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır
    13:30 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Türkiye Barış ve İstikrara Önemli Katkılar Sağlamaktadır

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak devletin ilgili kurumları ile koordineli ve eş güdümlü olarak komşular ve müttefiklerle iyi niyet çerçevesinde küresel güvenlik, barış ve huzurun tesisine yönelik çabalarını artan bir gayretle sürdüreceklerini belirtti. Türkiye'nin stratejik yaklaşımıyla uluslararası güvenlik, barış ve istikrara önemli katkılar sağladığını vurgulayan Bakan Güler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çevredeki kritik gelişmelere profesyonel, teknik ve kontrollü bir duruş sergileyerek sorunların kalıcı çözümüne yönelik adımlar attığını ifade etti.

  • Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'
    13:29 Ünlü şarkıcı Lara'dan taraftarlara çağrı: 'Stadyuma bekliyoruz'

    Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'nın önemli maçı öncesinde taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Kırıkkalegücü FSK, kümede kalma mücadelesi veren rakibi Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşılaşacak ve en az beraberlikle ligde kalmayı hedefliyor. Lara, Kırıkkalelilere 'stadyumu doldurmalıyız' diyerek maça davet etti.

  • Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim
    13:27 Gelibolu'da Kask Kullanmayan ve Ehliyetsiz Motosiklet Sürücülerine Denetim

    Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde polis ekipleri tarafından kask kullanmayan, yetersiz ehliyet ile motosiklet kullanan ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Denetimde çok miktarda cezai işlem uygulandı ve 5 motosiklet bağlanarak, yediemin otoparkına çekildi. Ayrıca GBT sorgusunda bir şahsın ruhsatsız silah bulundurmak suçundan 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası tespit edilerek, gözaltına alındı. Gelibolu'da bu tür denetimlerin sürekli devam edeceği ve kask kullanımının yaygınlaştırılması amaçlandığı belirtildi.


Advertisement