Yüz Nakli Olan Uğur - Son Dakika
Güncel

Yüz Nakli Olan Uğur

Yüz Nakli Olan Uğur

Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar, ağabeyi Ali Acar ile birlikte normal yaşamına hazırlanıyor.

29.01.2012 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk yüz nakli hastası Uğur Acar, ağabeyi Ali Acar ile birlikte normal yaşamına hazırlanıyor. Bir hayli moralli olduğu belirtilen Acar, kendi haberlerinin kesildiği gazeteleri okuyup televizyonda film seyrederek günlerini geçiriyor.

Türkiye'de ilk tam yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın sağlık durmu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Plastik Rekonsrüktif Servisi'ndeki özel bir odada tedavisine devam edilen Acar'a, İstanbul'dan gelen ağabeyi 23 yaşındaki Ali Acar refakat ediyor. Özel hazırlanan sıvı ağırlıklı yiyecekler ve meyve suyu ile beslenen Acar'ın odasına ağabeyi, doktorları ve servis hemşiresi dışında kimse alınmıyor. Yatağında hafif dik olarak ve yerinden kalkmadan

tedavisine devam edilen Acar, bu sabah hemşiresini güleryüzle karşıladı. Acar, görevli hemşireyi "Hoşgeldiniz, günaydın, nasılsınız" diyerek karşıladı.

UĞUR'A KARDEŞİNDEN SANSÜR

Yeni yüzüne günden güne alışan Uğur Acar'ın ağabeyi Ali Acar, kardeşine bakmak için 3 gün önce İstanbul'dan Antalya'ya geldiğini söyledi. Kardeşinin yeni yüzünün iyileşmesiyle birlikte mutluluğunun ikiye katlandığını ifade eden ağabey Acar, şöyle konuştu: "Kardeşimin morali gayet yerinde. Beni görünce morali iyice yükseldi. Enfeksiyon riski olduğu için bende onu bırakıp hiçbir yere gidemiyorum. Her şey kardeşimin sağlığı için. Zamanımızı film izleyerek ve sohbet ederek geçiriyoruz. Günlük gazetelerin

hepsi odaya geliyor. Gazeteleri ben, önce hızlıca gözden geçiriyorum. Kardeşimle ilgili tüm haberleri kestikten sonra gazeteyi kendisine veriyorum. Odadaki televizyondan ana haber bültenleri dışında diğer programlar ile film seyrediyoruz. Haberlerde kardeşim ile ilgili haber çıkacağı zaman kanalı değiştiriyorum. Şu an yeni yüzü ile çok mutlu. İnşallah her şey yolunda gider ve hayallerine bir an önce kavuşur."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüz Nakli Olan Uğur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement