Yüzde 55 Yerliliğe Sahip İlk Rüzgar Enerjisi Jeneratörü Üretildi - Son Dakika
Güncel

Yüzde 55 Yerliliğe Sahip İlk Rüzgar Enerjisi Jeneratörü Üretildi

Türkiye'nin rüzgar enerjisi tesislerinde kullanılmak üzere yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgar enerjisi jeneratörü tanıtıldı.

21.06.2018 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin rüzgar enerjisi tesislerinde kullanılmak üzere yüzde 55 yerlilikle üretilen ilk rüzgar enerjisi jeneratörü tanıtıldı. Global rüzgar enerjisi ekipmanları üreticisi Siemens Gamesa Renewable Energy, Yamaçtepe Rüzgar Enerjisi Projesi'nde Türk jeneratör üreticisi EMS Electronics ile yerli üretim jeneratör imal etti.

Yerli üretim jeneratör, EMS Electronics'in Tuzla'daki fabrikasında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Alman endüstriyel sistemler üreticisi Siemens şirketlerinden Siemens Gamesa Renewable Energy, Türk firması EMS Electronics ile beraber "Yerli Malı Belgesi"ne sahip ilk rüzgar enerjisi jeneratörünü üretti.

Siemens Gamesa Renewable Energy Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Yıldırım, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de güçlü bir tedarik zinciri kurmak için yeni adımlar attıklarını söyledi.

Rüzgar türbinleri bileşenlerinin üretimi için Yamaçtepe Rüzgar Enerjisi Projesi'nde Türk jeneratör üreticisi EMS ile iş birliği anlaşması yaptıklarını belirten Yıldırım, "Siemens Gamesa olarak kurulu veya inşası devam eden tesislerle 2010 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyoruz.Yerel tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızla iş birliğini güçlendirerek bu dinamik, hızlı büyüyen pazarda liderliği elimizde tutmayı amaçlıyoruz. Birçok projede zaten Siemens Gamesa'nın tedarikçilerinden biri olan İstanbul merkezli jeneratör üreticisi EMS, gelecekte de Siemens Gamesa'nın tedarik zincirinde önemli bir rol oynamaya devam edecek." dedi.

Yıldırım, "Şu anda Siemens Gamesa, Türkiye için yaklaşık 1 gigavatlık Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yerlileştirme faaliyetleri ve yerel tedarikçileri geliştirme süreci YEKA projesinde de önemli bir rol oynayacaktır." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin sürdürülebilir enerji kaynaklarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz"

Siemens'in 162 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiğini anlatan Yıldırım, şirketin kimi Türk idareciler tarafından, "Alman kökenli Türk şirket" olarak nitelendiğini hatırlattı.

Türkiye'deki iş ortaklarına inandıklarını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"EMS gibi güçlü iş ortaklarımızla birlikte Yeka projesini başarıyla tamamlamak için Türkiye'de güçlü bir tedarik zinciri kurma yolunda ilerliyoruz. Siemens Gamesa'nın modern rüzgar türbinleri ve iş ortaklarımızın desteği sayesinde Türkiye'nin sürdürülebilir, temiz enerji kaynaklarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Sürdürülebilir ve temiz enerji kaynakları, günümüzde hiç olmadığı kadar önemli bir konumda. Siemens Gamesa Türkiye'nin temiz enerji ihtiyacına modern rüzgar türbinleriyle katkıda bulunduğu için gurur duyuyoruz."

"Şirketimiz Siemens Gamesa'ya ürün sağlamaya devam edecek"

EMS Türkiye İşletme Müdürü Murat Canbaz ise "Siemens Gamesa, şirketimizin önemli bir iş ortağı ve müşterisi. İş ortağımızın mevcut projeleri için şirketimizin ürettiği jeneratörleri seçmiş olmasından çok memnunuz. Şirketimiz, Siemens Gamesa'ya gelecekteki projeleri için de ürün sağlamaya devam edecek." diye konuştu.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Siemens Gamesa, 2017'de yüzde 17'nin üzerinde pazar payıyla dünyanın 1 numaralı rüzgar enerjisi ürünleri ve çözümleri tedarikçisi konumunda.

Şirket, 85 gigavata yakın kurulu tesisle dünya çapında ürün ve teknoloji piyasaya sürerken, Siemens Gamesa, hem kara hem de denizde kurulu teknolojilerini içeren sektörün en geniş ürün portföyüne sahip.

Bunun yanı sıra sektör lideri hizmet çözümleri sunarak temiz enerjiyi daha ulaşılabilir ve güvenilir hale getirmeye yardımcı olmaktadır.

Siemens ve gamesa'nın şirket birleşimi 2017'de gerçekleşirken,Siemens Wind Power'ın rüzgar enerjisi sektöründeki geçmişi 1980'lerin başına, Gamesa'nın ki ise 1994'e uzanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüzde 55 Yerliliğe Sahip İlk Rüzgar Enerjisi Jeneratörü Üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.

  • Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi
    12:38 Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi

    Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, kentte düzenlenen bir programda AK Parti sandık görevlileriyle bir araya geldi. Savran, hizmet ve eser siyasetiyle Nevşehir'e sahip çıktıklarını belirterek, yeni dönemde de projeler üreteceklerini ve şehri daha da güzelleştirmek için çalışacaklarını ifade etti. Savran, sandık görevlilerinin önemli bir görevi yerine getireceğini vurgulayarak, seçimlerin sahada kazanıldığını söyledi.

  • Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor
    12:37 Denizlispor, gençleriyle Keçiörengücü maçına hazırlanıyor

    Denizlispor, TFF U19 Elit B Ligi 28. haftasında Keçiörengücü ile deplasmanda karşılaşacak. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Denizlispor, galibiyet parolasıyla maça hazırlanıyor. Teknik Sorumlu Mustafa Ali Gözlükaya, maçın önemine dikkat çekerek, kazanmaları gereken bir maç olduğunu belirtti.

  • Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı
    12:37 Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği Panayırında El Emeği Ürünler Satışa Çıktı

    Sakarya Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen panayırda, 340 girişimci kadın tarafından üretilen el emeği ürünler ramazan çadırında satışa sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın da ziyaret ettiği çadırda, kadın girişimcilerle sohbet edildi. Dernek başkanı Nagihan Aygün, vatandaşlardan girişimci kadınlara destek olmalarını istedi ve çadırda kıyafetlerden banyo malzemelerine kadar birçok ürünün bulunduğunu belirtti. Girişimci kadınlar ise elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve müşterilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti.

  • Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı
    12:36 Karatay Tabiat Mektebi'nde Eğitimler Başladı

    Konya'nın Karatay ilçesinde eğitim çağındaki çocuklar için kurulan Karatay Tabiat Mektebi'nde eğitimler başladı. İlkokul ikinci sınıf öğrencileri doğayı keşfederken eğlenceli etkinliklere katılacak.


Advertisement