Yüzen Askeri Üs" Denizle Buluşmadan Maketini Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yüzen Askeri Üs" Denizle Buluşmadan Maketini Yaptı

Yüzen Askeri Üs" Denizle Buluşmadan Maketini Yaptı

Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında inşa edilen gemiler başta olmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki pek çok geminin maketini yapan, model gemi yapımı usta öğreticisi emekli deniz astsubayı Yusuf Akmeşe, koleksiyonuna, gelecek günlerde denize indirilmesi ve 2020 yılının...

02.04.2019 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAHİR TURAN EROĞLU - Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında inşa edilen gemiler başta olmak üzere Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki pek çok geminin maketini yapan, model gemi yapımı usta öğreticisi emekli deniz astsubayı Yusuf Akmeşe, koleksiyonuna, gelecek günlerde denize indirilmesi ve 2020 yılının son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun maketini ekledi.

Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde inşası süren, denizle buluşmayı bekleyen Türkiye'nin tek kalemdeki en büyük savunma sanayi ürünü olan çok maksatlı amfibi hücum gemisinin modelini inceleyip arkadaşı Şener Saygılı ile maketini yapmaya karar veren Akmeşe, yaklaşık bir ay süren çalışmalarının ardından polyester döküm yöntemiyle geminin maketini 1: 500 ve 1: 1000 ölçeğinde çoğaltabilecek aşamaya geldi.

Akmeşe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Donanma Komutanlığında katıldığı gemi modeli kursuyla kazandığı hobisini, deniz astsubayı olarak sürdürdüğü 24 yıllık görevinin ardından ilerlettiğini, sonrasında Derince Eğitim Merkezi Komutanlığında askeri öğrencilere ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları aracılığıyla "Donanma Kenti: Gölcük"te gemi modeli eğitimi verdiğini anlattı.

"Bu hayalin gerçekleşmiş olması mutluluk verici"

Abdülhamid denizaltısından havadan bağımsız yeni tip Reis Sınıfı 214 denizaltılar dahil 6-7 çeşit denizaltı, avcı botu, gabya sınıfı fırkateynler, lojistik gemiler, Savarona, torpido botu ile MİLGEM'lerin maketini yaptığını belirten Akmeşe, yaptığı maketlerin Kore Büyükelçiliğinden Kanada'ya kadar çok değişik yerlere hediye edilmek üzere satışını gerçekleştirdiğini kaydetti.

Akmeşe, daha önce MİLGEM'in yapım aşamasındaki İstif sınıfı fırkateynleri çalıştığını, o çalışmaların TCG Anadolu'ya başlamasına vesile olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"TCG Anadolu gemisi daha suya inmeden, projeyi gördüğüm anda 'Bu gemi yapılmalı' dedim. Görevdeyken, yaklaşık 20 yıl önce TCG Anadolu hayaldi. 'TCG Anadolu yapılacak, büyük gemi olacak, içinde 3 bin-5 bin personel olacak...' Bu hayalin gerçekleşmiş olması mutluluk verici. Bu projenin başka bir ayağında katkı sağladığımızı düşünüyorum. Gemiyi vatandaşlarımıza göstermiş, tanıtmış oluyoruz. Bu da beni ayrıca gururlandırıyor, sevindiriyor."

Yusuf Akmeşe, hedefinde yeni tip denizaltılar ve TCG Anadolu'nun 1: 250 ölçek gibi 1-1,5 metre boyunda bir çalışma yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüzen Askeri Üs' Denizle Buluşmadan Maketini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor
    17:27 Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali'nde Gazzeli çocukları ağırlıyor

    Esenler Belediyesi, 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali kapsamında Gazzeli çocukları İstanbul'da misafir ediyor. Festival kapsamında çocuklar, İstanbul'u keşfedecek ve dünya liderlerine barış çağrısında bulunacak. Gazzeli çocuklar, savaşın acılarını anlatarak umutlarını dile getirdi.

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti
    17:26 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'u Ziyaret Etti

    İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Samsunspor'un şehrin en özel markası ve değeri olduğunu belirtti. Samsunspor Heyeti, Başkan Kurnaz'a adının yazılı olduğu forma hediye etti.

  • Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi
    17:25 Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi Konulu Panel Düzenlendi

    Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen '15-22 Nisan Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında 'Deprem Sonrası Adıyaman Turizmi ve Sosyolojisi' konulu panel gerçekleştirildi. Panelde, Adıyaman'ın turizm karnesi değerlendirildi ve 2024 yılına dair beklenti ve planlamalar aktarıldı. Panelde, Adıyaman Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Caner Çalışkan, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Kültür ve Turizm Uzmanı Mustafa Ekinci ve Park Dedeman Genel Müdürü Furkan Polat yer aldı. Panelde, Adıyaman'ın turizm sektöründeki deprem sonrası durumu ve geleceği ele alındı.

  • Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı
    17:24 Seydişehir'de iş ortağını av tüfeğiyle yaralayan zanlı tutuklandı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde, iş ortağını av tüfeğiyle yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan zanlı tutuklandı. İkinci el oto alım-satımıyla uğraşan Hüseyin K. ile iş ortağı Sadettin H. arasında alacak meselesinden tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sadettin H, Hüseyin K'yi av tüfeğiyle yaraladı. Zanlı polislerce gözaltına alındı ve çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Siirt'te aranan hükümlü yakalandı
    17:23 Siirt'te aranan hükümlü yakalandı

    Siirt'te hakkında 11 yıl 10 ay hapis cezası ve arama kaydı bulunan S.G. isimli hükümlü, Kurtalan ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyet ekipleri, arananların yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

  • CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi
    17:23 CHP'nin eski TBMM Grup Amirliği Levent Bayraktar'ın cenazesi toprağa verildi

    CHP'nin uzun yıllar TBMM Grup Amirliği yapan Levent Bayraktar'ın cenazesi, Kocatepe Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenaze aracına omuz vererek Bayraktar'ı son yolculuğuna uğurladılar.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.


Advertisement