Yüzen Yazlıklarda" Lüksün Sınırı Yok - Son Dakika
Yerel

Yüzen Yazlıklarda" Lüksün Sınırı Yok

Deniz ortasında konforlu bir yazlık hizmeti sağlayan yatlar, lükste sınır tanımıyor.

09.04.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL ŞAHİN - Deniz ortasında konforlu bir yazlık hizmeti sağlayan yatlar, lükste sınır tanımıyor. Yatların fiyatları ise sunduğu imkanlara göre 10 milyon avroya kadar yükselebiliyor.

İzmir'de açılan Boat Show İzmir – 3. Tekne, Yat ve Denizcilik Fuarı'nda ihtişamlı yatlar görücüye çıktı. Fuardaki yatlar, deniz tutkunları için hazırlanan konfor ve lüksün de simgesi olarak dikkati çekti.

Fuardaki en büyük yatlardan biri olan 14,5 metrelik yat, "yüzen yazlık" olarak tanımlanıyor. İki kamaralı yatın çift kişilik ana kamarası gece gökyüzü izleyerek uyuma imkanı sağlayan geniş bir cam tava sahip. Özel tuvalet ve duşu bulunan klimalı kamarada pencerelerden de mavi suları izlemek mümkün.

İkinci kamara ise 3 yataklı, misafir bölümü olarak tasarlanmış. Burada kalacaklar için de ayrı duş ve tuvalet düşünülmüş.

Yatın ortak kullanım alanlarından salon bölümünde yatağa dönüşebilen koltuklar bulunuyor. Ayrıca bir evin mutfağını aratmayan bölümde yer alıyor. Ev tipi buzdolabı, fırın, mutfak dolapları kullanıcılarına evindeki mutfağın rahatlığını sunuyor.

Eğlence mekanlarındaki ses sistemine benzer müzik düzeneği ve uydu bağlantılı televizyon da konforun bir parçası. Dokunmatik kumandadan ise yatın tüm elektrik sistemi kontrol edilebiliyor.

Yattaki her sistem kokpitten kaptan tarafı kontrol edilebiliyor. Bu kısımda seyir yardımcı cihazları, küresel konumlama sistemi, derinlik göstergeleri, motorlara ait verilerin görüldüğü bilgi ekranları var. Saatte 30 deniz mili hıza kadar çıkabilen yat, kullanıcılarına hızlı seyahat olanağı da tanıyor.

-Deniz ortasında mangal keyfi

Yatın kokpit arkasındaki oturma grubu tek tuşla yatar hale getirilebiliyor ve güneşlenme alanı olarak kullanılabiliyor. Oturma grubunun ortasındaki sehpa da yine tek tuşla yükseltilip alçaltılabiliyor.

Bu bölümde de mini bir buzdolabı ve lavabo var. Ayrıca denizin ortasında mangal keyfi yapmak isteyenler için de barbekü bulunuyor.

Bu yatın fuara özel fiyatı 450 bin avro, normal satış fiyatının ise 480 bin avro olduğu belirtildi.

-"Şimdi sipariş verirseniz eylülde teslim alırsınız"

Yatı fuara getiren firmanın satış sorumlusu Can Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada yatların "yüzen yazlık" olduğunu, rahat ve keyifli tatiller için tasarlandığını söyledi.

Yatların dilediğin yere gitme şansı sunduğunu vurgulayan Arslan, "Ülkemizde çok az yat kullanıcısı var, yeni yeni gelişen bir sektör. İnsanlarımız denizi sevmeye başladı. Her lüksün elbet bir maliyeti var. 10 bin telden 10 milyon avroya kadar ürünler var. Denizcilikte kalitenin, lüksün sınırı yok" diye konuştu.

Arslan, Türkiye'de 450 avroluk bir yata talep gösteren çok fazla kişi olmamasına rağmen başka ülkelerdeki deniz tutkunların talebinden memnun olduklarını kaydederek, "Bu yatı şimdi sipariş verirseniz eylül ayında teslim alabilirsiniz. Siparişler yoğun ve dolu bir şekilde gidiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yüzen Yazlıklarda' Lüksün Sınırı Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement