Yüzlerce Yıllık Türk Ezgileri Unutulmaz Gece Yaşattı - Son Dakika
Yerel

Yüzlerce Yıllık Türk Ezgileri Unutulmaz Gece Yaşattı

Yüzlerce Yıllık Türk Ezgileri Unutulmaz Gece Yaşattı

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun zeybek gösterisi eşliğinde verdiği konser, izleyiciye unutulmaz saatler yaşattı.

21.11.2012 11:37  Güncelleme: 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde 'zeybek gösterisi' eşliğinde verdiği konser, izleyiciye unutulmaz saatler yaşattı.

Türkiye'nin sahip olduğu kültürel ve folklorik değerlerini tanıtmak ve Türk dili konuşan ülkeler ile kültürel işbirliği oluşturmak için 2000 yılında kurulan İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, Gaziemir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) görkemli bir konser verdi. Şef Mehmet Ali Gevrek yönetimindeki koronun, yüzlerce yıllık Türk ezgilerini aynı sahnede gecede izleyiciler unutulmaz saatler yaşadı.

Kültür mirasımızın en önemli unsurlarından olan Türk Müziği ve halk dansları öz değerlerinden yararlanarak, çağdaş sanat anlayışına dayalı yorumu ile 'Haydar' parçasını seslendiren Nebi Yaşar, 'Gine Dertli Dertli' diyen Güler Aksoy, 'Bahçe Duvarını Aştım' ile Yılmaz Demirtaş ve herkesi etkileyen zeybek dansı ile Evrim Çetin' ayakta alkışlandı.

Gaziemirliler, Şef Mehmet Ali Gevrek tarafından söylenen İzmir Marşı'na, ellerindeki Türk Bayraklarıyla eşlik etti.

Repertuardaki 15 parça ile izleyenlere muhteşem bir müzik ve dans ziyafeti sunan topluluğa, Gaziemir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Tuncer çiçek sunarak teşekkür etti.

(BK-)

21.11.2012 11: 14: 14

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüzlerce Yıllık Türk Ezgileri Unutulmaz Gece Yaşattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement