Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan "Gsgm Mehmet Baykan, Başkanlığı Bırakmamı İstiyor" - Son Dakika
Güncel

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan "Gsgm Mehmet Baykan, Başkanlığı Bırakmamı İstiyor"

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan "Gsgm Mehmet Baykan, Başkanlığı Bırakmamı İstiyor"

"Diğer aday çekilmedikçe ben de adaylıktan çekilmeyeceğim""Alınan bu karar ortak""Beni yüzmede Türkiye'de sınav yapacak kimse yok""Viktoria başarısız oldu, fatura bize kesildi""Telefonlarım susmuyor""Siyasi irade aday olmamı istemiyor"MUSTAFA AKINİSTANBUL, Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, siyasi iradenin kendisine 'aday olmanı istemiyoruz' dediğini dile getirdi.

13.10.2016 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Diğer aday çekilmedikçe ben de adaylıktan çekilmeyeceğim"

"Alınan bu karar ortak"

"Beni yüzmede Türkiye'de sınav yapacak kimse yok"

"Viktoria başarısız oldu, fatura bize kesildi"

"Telefonlarım susmuyor"

"Siyasi irade aday olmamı istemiyor"

MUSTAFA AKINİSTANBUL,

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, siyasi iradenin kendisine 'aday olmanı istemiyoruz' dediğini dile getirdi.

Bozdoğan, 6 Kasım'da yapılacak genel kurul öncesi yaşanan durumlar hakkında Doğan Haber Ajansı'na çarpıcı açıklamalarda bulundu. SİYASİ İRADEYE KARŞI GELECEK BİR HALİM YOK, İSTENMİYORSAM ADAY OLMAM DEDİM

Başkan Bozdoğan, "Ben seçim tarihimiz olan süre içerisinde adaylığımı açıkladım. Adaylığımı açıklarken bütün yüzme camiasına ulaştım ve bir çok imza topladım. Fakat bunun sonrasında siyasi irade bana dedi ki 'senin aday olmanı istemiyoruz.' Ben de son derece saygılı bir şekilde 'siyasi iradeye karşı gelecek bir halim yok, istenmiyorsam aday olmam' diye karşılık verdim dedi.

"DİĞER ADAY ÇEKİLMEDİKÇE BEN DE ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEĞİM"

Federasyon başkanlığına aday olan diğer kişinin daha önce de bu görevde bulunduğunu ancak yüzme camiasının bir şey kazanmadığını ifade eden Ahmet Bozdoğan, "Benim bu kadar çalışmama ve Türk yüzmesinin dünya sıralamasındaki yerini değiştirmeme rağmen olimpiyatlarda alınan başarısız sonuç siyasi iradeyi haklı çıkardı. Ben de buna son derece saygılıyım. Fakat benim yerime gelecek olan arkadaşın benden çok daha iyi şeyler ortaya koyması lazım ki ben bu adaylıktan çekileyim. Bu arkadaş aday olduğu müddetçe ben de adaylıktan çekilmeyeceğim. Bu kesin kararımdır ama siyasi irade beni istemiyor buna da son derece saygılıyım" diye konuştu.

"ALINAN BU KARAR ORTAK"

Başkan Bozdoğan, alınan bu kararın Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Spor Müsteşarlığı'nın ortak görüşü olduğunu, gerekçe olarak da olimpiyatlarda iyi sonuç elde edilememesinin gösterildiğini söyledi.

Bozdoğan, " Halbuki biz olimpiyatlarda tarihimizin en iyi neticesini aldık. Şöyle ki olimpiyat tarihinde daha yarı finalimiz yok, TOHM projemiz var bu projeden Türkiye rekoru kırarak 20'nci sırada yer aldık. Biz daha evvelki olimpiyatlarda B barajında oluyorduk. Bu barajda sporcularımız katılıyordu. A barajında sporcularımız katılamıyordu. Biz 6 A barajı geçerek gittik, yalnız bu olimpiyatlarda Viktoria Zeynep Güneş'in derecesi olimpiyat madalyasıydı o kadar güveniyorduk. Fakat sukutu hayal bir şekilde finale bile kalamayarak 9'uncu oldu. Bu benimle birlikte siyasi iradeyi de çok üzdü. İstemezdik böyle olmasını ama neticede 18 yaşında bir kız, her ne kadar psikolog desteği de sağlasak. Halbuki bir sene önceki dünya şampiyonasında dünyanın en iyi derecelerini yaptı. Olimpiyatı kaldıramadı, halbuki psikolog desteği de devamlı verdik ama neticesinde çok büyük bir yarışma, önü çok açık bir sporcu. Belki 3 olimpiyat daha madalya alabilecek kapasitede. Bizim şansımıza mı Ülkemizin şansına mı maalesef bu madalyadan olduk" dedi.

"BENİ YÜZMEDE TÜRKİYE'DE SINAV YAPACAK KİMSE YOK"

Siyasi irade ne derse ona uyacağını ve başkanlığı bıraktıktan sonra Avrupa Yüzme Birliği üyeliğinden de istifa edeceğini dile getiren Bozdoğan şöyle konuştu

"Normalde 10 sene geçilemeyen bir sporcuyum. 40 yıllık da en üst seviyedeki bir spor akademisinin şimdi dekanlık oldu kürsü başkanıyım. Bana bir şeyler söylediler hep gülüyorum, dediler ki; 'kızın hangi kulvarda yüzeceğini, ne yapacağını bilmiyorsun.' Böyle bir şey nasıl olabilir. Beni yüzmede Türkiye'de sınav yapacak kimse yok. Ben bilim adamıyım, 5 tane kitap yazdım. Viktoria'nın 4'üncü seride yüzeceğini biliyorum ama hangi kulvara çıkacağı bazen değişkenlik gösterebiliyor. Neticede başarısız oldu o fatura da bize kesildi diye düşünüyorum."

"TELEFONLARIM SUSMUYOR"

Başkanlığın bir bayrak yarışı olduğunu ve aday olmayacağının duyulması üzerine telefonlarının susmadığını aktaran Başkan Bozdoğan, "Bayrağımızı devrederiz bu işi daha iyi yapacak bir arkadaşa. Yüzmede biz altyapıya çok önem verdik. Altyapıda kırılmayan rekorlar kalmadı. 22 yıllık rekorlar kırıldı. Bazı yarışmalarda sıfır çekerken şimdi bir çok rekorun sahibi olduk. Mesela yıldızlar komen yarışı daha evvel hep sıfır geçerken şimdi 4 tane rekorumuz var. Altyapı çok iyi geliyor. Olimpyata fazla sporcu gitmemesinin nedeni şöyle; 2012 yılındaki olimpiyatlarda 165 tane açık vardı. Davet usulü ile bu sporcular gidiyordu. Fakat son dönemde 18 açık var. 18 açık içinde bütün dünyada 2 tane de bizim sporcu girebildi yoksa biz 8 sporcu ile olimpiyatlara katılma hakkı elde edecektik" diye konuştu.

"GSGM MEHMET BAYKAN BAŞKANLIĞI BIRAKMAMI İSTİYOR"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşme yapmadığını söyleyen Başkan Ahmet Bozdoğan, şu ifadeleri kullandı

"Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile görüşmem oldu. Kendisinin görüşü bırakmam, aday olmamam yönünde. Ben de 'Aydın Karakuzu aday olduğu sürece adaylıktan çekilmeyeceğim' dedim. Ben bu dönemden sonra başkanlığı bırakmayı düşünüyordum. Bütün camiada 'sen bırakamazsın, camia sana bırak diyene kadar' sesleri çıktı. Ama bu bir tasarruftur. Bu tasarrufa da son derece saygılıyım Bakanıma, Genel Müdürüme çünkü onlar destek vermeseydi ben bir şey yapamazdım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan 'Gsgm Mehmet Baykan, Başkanlığı Bırakmamı İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu
    23:16 Denizli'de İlkokul Öğrencisi ve İki Arkadaşı Kayboldu

    Denizli'nin Pamukkale İlçesi'nde ilkokul 4. sınıf öğrencisi Ayaz Yalçın ve iki arkadaşı dünden itibaren haber alınamıyor. Aile ve polis ekipleri kayıp çocukları bulmak için arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.


Advertisement