YYÜ'de "Kürt Tiyatrosunun Tarihi" Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

YYÜ'de "Kürt Tiyatrosunun Tarihi" Konulu Konferans Düzenlendi

YYÜ\'de "Kürt Tiyatrosunun Tarihi" Konulu Konferans Düzenlendi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Kürt Tiyatrosunun tarihi konulu bir konferans düzenlendi.

09.11.2015 13:49  Güncelleme: 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Kürt Tiyatrosu'nun tarihi konulu bir konferans düzenlendi.

Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Kültürü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nesim Sönmez, Kürdoloji'nin Kürt diline hizmet etmek için var olduğunu söyledi. Yüksek lisans programlarının devam ettiğini belirten Sönmez, tezli ve tezsiz olmak üzere içindeIrak'tan gelen 50 öğrencinin de bulunduğu 200 öğrencinin Kürdoloji bölümünde yüksek lisans yaptığını vurguladı. Kürtçe bölümünün lisans kısmının açılması için YÖK'e yaptıkları başvurunun kabul edildiğinin altını çizen Sönmez, "Önümüzdeki yıl Kürtçe bölümüne lisans öğrencisi almaya başlayacağız. Kürtçe bölümünün ilerlemesi için öğrencilerimizin ve halkımızın yardımına ihtiyacımız var. Yeni programlar yapmamız için öğrencilerimiz bizler için aydınlık bir gelecek olacaklardır. Kürdoloji bölümünü tanıtmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ki sanat ve edebiyat alanlarında yeni programlar ortaya çıkarabilelim" dedi.

Konferansın konuşmacısı Yazar Yavuz Akkuzu ise Kürt tiyatrosunun tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi. Konferansa Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nesim Sönmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel YYÜ'de 'Kürt Tiyatrosunun Tarihi' Konulu Konferans Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement