Yyü Diş Hekimliği Fakültesi Bebek Dostu Oldu - Son Dakika
Sağlık

Yyü Diş Hekimliği Fakültesi Bebek Dostu Oldu

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de ilk kez Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesine "Bebek Dostu Hastane" sertifikası verdi.

15.02.2018 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı Türkiye'de ilk kez Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Diş Hekimliği Fakültesine "Bebek Dostu Hastane" sertifikası verdi.

Sertifika töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Türkiye'de ilk kez bir diş hekimliği fakültesine verilen bu sertifikanın önemine değinerek, "Bu sertifikasyon sürecinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız, Diş Hekimliği Dekanımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Rektör Prof. Dr. Peyami Battal toplumun düzelmesinde en önemli etkenin okul öncesi eğitim olduğunu düşünen insanlardan biri olduğunu ifade ederek, "Her açıdan sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi bebeklik döneminde başlar. Bu sertifikasyon süreci de bu açıdan önemlidir. Türkiye'de ilk bizim fakültemize verilen "Bebek Dostu Hastane" sertifikası bizleri çok mutlu etmiştir. Bu sertifikasyon sürecinde emeği geçen başta Sağlık Bakanımız, Diş Hekimliği Dekanımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve diğer kurumlarımıza teşekkür ederim. Aldığımız sertifikaların hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi de Türkiye'nin ilk bebek dostu hastane unvanı alan diş hekimliği fakültesi olduklarına dikkat çekerek, "Bu fakültede iş birliği içinde bu sertifikanın alınmasında emeği geçen tüm personele ve sağlık il müdürlüğüne teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün itibariyle fakültemize 5 tane önemli sertifika kazandırmış bulunuyoruz." şeklinde konuştu.

Törene Van Bölge Eğitim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr Bahadır Öndeş, Emniyet Müdürlüğü Yardımcısı Erdal Erkan Azak, İl Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Büşra Tapan Soğanda, Tuşba Sağlık Müdürü Dr. Semra Gümüş Gündüz, akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Yyü Diş Hekimliği Fakültesi Bebek Dostu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement