Yyü Rektörü Battal: Tekno-Kent Bölgenin Kalkınmasında Öncü Olacak - Son Dakika
Güncel

Yyü Rektörü Battal: Tekno-Kent Bölgenin Kalkınmasında Öncü Olacak

Yyü Rektörü Battal: Tekno-Kent Bölgenin Kalkınmasında Öncü Olacak

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü ve bölgenin kalkınmasına yardımcı olacak 'Tekno-Kent' çalışmalarında sona gelindi.

14.06.2012 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin (YYÜ) yaklaşık 2 yıldır çalışmalarını sürdürdüğü ve bölgenin kalkınmasına yardımcı olacak 'Tekno-Kent' çalışmalarında sona gelindi. Kuruluşu, yaklaşık 1 ay önce bakanlar kurulunda karara bağlanan ve resmi gazetede yayımlanan Tekno-Kent için YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında ortaklarla bir toplantı yapıldı. Toplantıda hisse dağılımı yapılırken, anonim şirketin kurulması konusunda da kararlar alındı.

YYÜ Rektörlük toplantı salonunda Rektör Prof. Dr. Peyami Battal Başkanlığı'nda yapılan toplantıya, Van Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar, Van Valiliği İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, VATSO Başkanı Mirza Nadiroğlu, VATBO Başkanı Feridun Irak, OSB Başkanı Sinan Hakan, İŞGEM Müdürü Mahmut Gedik, MÜSİAD'ı temsilen M. Faruk Demir, VASİAD'ı temsilen İskender Sezek ve YYÜ'yü temsilen ise Yrd. Doç. Dr. Necat Görentaş katıldı.

"BÖLGENİN KALKINMASINDA ÖNCÜ ROL OYNAYACAK"

Toplantıya başkanlık yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van'a ve bölgeye önemli katkısı olacak Tekno-Kent çalışmasında nihai noktaya doğru gelindiğini söyledi. Bilişim teknolojisi üzerine de çok fazla talep geldiğini belirten Rektör Prof. Dr. Battal, "Tekno-kentlerde 3 sac ayağı birleştiriliyor. Bunlar sermaye, bilim ve istihdam. Ülke ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Tekno-kentlerin kurulduğu yerlerde istatistiklere göre patent alma oranında artış oluyor, yeni ürünler ortaya çıkıyor. İstihdam artıyor. Tekno-Kentimizi el birliği ile güçlendireceğiz. İnşallah hem biz hem bölgemiz hem de ülkemiz kazançlı çıkacak. Tekno-Kent'in faaliyete geçmesiyle birlikte Van'da hem sanayi üniversite işbirliği zirveye çıkmış olacak, hem de ciddi bir istihdam sağlanmış olacak. Ayrıca bölgenin kalkınmasında da öncü rolü oynayacak" dedi.

Tekno-Kent ortaklarının hisse dağılımı yapılırken, önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantıyla da YYÜ Tekno-Kent anonim şirketinin kuruluşu gerçekleştirilerek, kampüs alanında 218 bin metrekarelik alanda temel atılacak. Kuruluşu resmi gazetede yayımlanan YYÜ Tekno-Kent'te faaliyet gösterecek şirketlere vergi muafiyeti, sigorta primi desteği gibi önemli teşvikler de verilecek. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yyü Rektörü Battal: Tekno-Kent Bölgenin Kalkınmasında Öncü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement