YYÜ Rektörü Şevli, Erciş'te öğrencilerle buluştu - Son Dakika
Güncel

YYÜ Rektörü Şevli, Erciş'te öğrencilerle buluştu

YYÜ Rektörü Şevli, Erciş\'te öğrencilerle buluştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Erciş ilçesinde üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya geldi.

05.12.2019 12:20  Güncelleme: 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Erciş ilçesinde üniversite ve lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Beraberindeki heyetle Erciş'e gelen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, ilk olarak Erciş İşletme Fakültesi tarafından hazırlanan konferansa katıldı. Erciş İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tünay Bilin'in açılışı konuşmasının ardından modeletörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Celal Kızıldere'nin yaptığı ve Öğretim Görevlisi Erdem Kişi ile Araştırma Görevlisi Kaan Yiğenoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı 'Çin Milli Siyaseti ve Milli Ekonomisi' konulu konferansa katılan Prof. Dr. Şevli, daha sonra Erciş Fen Lisesinde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Şevli, Erciş'teki fen ve sosyal bilimler lisesi ile işbirliği yapmak istediklerini belirterek, "Siz öğrencilerin üniversitelerde iyi bölümleri kazanmalarını istiyoruz. Bu anlamda Erciş Fen Lisesiyle de işbirliği yapmak istiyoruz. Öğrenci ve öğretmenlerimize üniversitemizin laboratuvarını açacağız. Diledikleri zaman kullanabilirler. Her konuda öğretmen ve öğrencilerimizin yanındayız. Öğrencilerimizin projelerine destekler sunacağız" dedi.

Prof. Dr. Hamdullah Şevli, daha sonra heyeti ile birlikte Erciş Sosyal Bilimler Lisesinde 'Sosyal Bilimlerin Önemi ve Gelecekte Önem Kazanabilecek Mesleklere Bakış' konulu konferansa katıldı. Burada konuşan Şevli, "Bugün hakikaten Erciş'te çok verimli bir zaman geçirdik. Biliyorsunuz burada Erciş İşletme Fakültemiz mevcut. Meslek yüksekokulumuz mevcut. Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün belirttiğine göre Erciş'te 55 bin öğrenci var. Hakikaten bu çok büyük bir rakam. 55 bin rakamını duyunca Erciş'teki öğrencilerimizle daha sık bir araya gelmemiz gerektiğinin bilincine vardık. Erciş, il olmayı hak eden büyük bir ilçe. Bu anlamda inşallah ileri ki dönemlerde Erciş'e daha farklı bölümler de açmak için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak gayret göstereceğiz. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerlemektedir. Türkiye'deki üniversiteler arasında 42. sıradan bu yıl 36. sıraya yükseldik. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi deyip geçmeyin. Çok kaliteli, çok nitelikli, bin 700'ün üstünde hocası olan, 5 bine yakın çalışanı bulunan Van Gölü'nün kıyısında Türkiye'nin en güzel kampüsüne sahip üniversitemiz olduğunu bilin. İlerideki dönemlerde daha güzel bir Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi göreceksiniz" şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ise, Erciş'in her geçen gün büyüyüp geliştiğine vurgu yaparak, "Üniversitemiz her zaman Erciş'e büyük önem vermiş ve bu önemin gösteresi de bugün rektörümüzün buraya büyük bir zaman ayırmasıdır. Ben kendilerine ve heyetine ilçemiz halkı adına şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'ye daha sonra Ressam Oğuz Çalışkan'ın kağıt üzerine soft pastel boya tekniğiyle yapılan tablosu hediye edildi. Prof. Dr. Hamdullah Şevli, ardından Erciş Sosyal Bilimler Lisesine ait şark odasında onurunu verilen yemeğe de katıldı. Programa, Erciş Kaymakamı ve Erciş ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ve heyeti, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Erciş Adalet Komisyon Başkanı Hakim İsmail Taş, AK Parti İlçe Başkanı Nedim Sağlam, MHP İlçe Başkanı Fatih Köroğlu, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş Yurt-Kur Müdürü Burhan Fener, ilçede bulunan oda ve STK temsilcileri, kanaat önderleri ile davetliler katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel YYÜ Rektörü Şevli, Erciş'te öğrencilerle buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.

  • Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı
    22:50 Güney Afrika'da Otobüs Kazası: 45 Ölü, 1 Yaralı

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün köprüden uçuruma düştüğü ve alev aldığı iddia ediliyor. Ulaştırma Bakanı, kaza bölgesinde kapsamlı bir soruşturma yapılacağını söyledi.


Advertisement