Zabıta'dan Pazaryerlerine Denetim - Son Dakika
Güncel

Zabıta'dan Pazaryerlerine Denetim

Zabıta\'dan Pazaryerlerine Denetim

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçede kurulan ve halkın yoğun olarak bulunduğu pazaryerlerinde ikinci denetimini gerçekleştirdi.

27.04.2016 08:58  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçe sınırları içerisinde kurulan Pazaryerlerine geçtiğimiz aylarda denetim gerçekleştiren Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yapılan uyarıları dikkate almayan pazarcı esnafına cezai işlem uyguladı.

Vatandaşın daha rahat bir ortamda alışveriş yapması amacıyla tezgahların belirtilen sınırı aşmaması konusunda yapılan uyarıları dikkate almayan pazarcılara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 38/1'inc maddesi gereğince cezai işlem uygulandı. Pazaryerlerinde satışa sunulan ürünlerin etiketleri kontrol edilirken, tezgah önlerine konulan ve vatandaşların geçişini engelleyen gelişigüzel ürünler kaldırıldı. Gıda ürünlerinin halk sağlığına uygunluğunun da denetim altına alındığını ifade eden Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, kapalı alanda sigara içilmemesine yönelik uyarıcı tabelaların ilgili yerlere asıldığını belirtti.

İlçede kurulan gıda ve giyim pazarlarında düzen ve intizam konusunda ekiplerin denetimlerinin süreceğine dikkati çeken Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, halkın sağlığını ve güvenli şekilde alışveriş yapmaları için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Zabıta'dan Pazaryerlerine Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement