Zabıtaya Şiddet ve Tehdide, Hapis Cezası - Son Dakika
Yerel

Zabıtaya Şiddet ve Tehdide, Hapis Cezası

Zabıtaya Şiddet ve Tehdide, Hapis Cezası

İzmir'de, zabıtaları darbedip silahla tehdit ettiği iddiasıyla iki kardeşe 7'şer yıl hapis cezası verildi.

05.02.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karşıyaka ilçesinde, zabıtaları darbedip silahla tehdit ettiği iddiasıyla iki kardeşe, 7'şer yıl hapis cezası verildi.

Karşıyaka Belediyesi'nin açıklamasına göre, 2013 yılının aralık ayında Nergis Mahallesi'nde seyyar satıcılar ve açıkta satılan gıdalara ilişkin çalışma yürüten belediye ekipleri, Kadir Aslan'ın tezgahına ve kasalarına el koydu.

Bu sırada elindeki boş kasalarla vurarak iki zabıtayı yaralan Kadir Aslan, daha sonra ağabeyi ile malzemelerin toplandığı Örnekköy'deki şantiye binasına gitti. Zabıtalara hakaret ettikleri ileri sürülen Aslan kardeşlerden ağabey Gökhan, belindeki ruhsatsız tabancayı çekip belediye ekiplerine doğrulttu. Zabıta tarafından etkisiz hale getirilen iki kardeş, polise teslim edildi.

Olayla ilgili yargı süreci sonucu Karşıyaka 5. Asliye Ceza Mahkemesi, ağabey Gökhan Aslan'ı, "görevli memura hakaret, silahlı tehdit ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından toplam 7 yıl 5 ay hapis ve 900 lira adli para cezası, Kadir Aslan'a ise "görevli memura hakaret, tehdit, silahlı saldırıya iştirak ve görevli memura direnmek" suçlarından 7 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Sanıkların cezası hakkında herhangi indirim ya da hükmün geri bırakılması işlemi ise uygulanmadı.

Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, mahkemenin verdiği kararın, caydırıcılık adına örnek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mahkeme kararını, doğru ve yerinde buluyorum. Belediye zabıta ekipleri, kent düzenini sağlamak ve yasaları uygulamak üzere görevlidir. Her ne şartta olursa olsun bu görevimizi yapmaktan ve halkın huzurunu, konforunu sağlamaktan vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz, dün nasılsa bugün ve yarın da aynı kararlılıkla devam edecektir." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zabıtaya Şiddet ve Tehdide, Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement