Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Zafer Bayramı'na Doğru

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

29.08.2018 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur Valisi Hasan Şıldak, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Şıldak, mesajında, kutlu zaferin 96. yıl dönümünü kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Bu büyük zaferin, Türk milletinin tüm dünyaya bağımsızlık ruhunun ve hürriyet sevdasının ilanı olduğunu aktaran Şıldak, şunları kaydetti:

"Tarihimizin her döneminde en zor şartlar altında destanlar yazabilmiş olan milletimiz bugün de çeşitli mihrakların ve terör örgütlerinin hedefindedir. Milletimiz her zaman olduğu gibi esarete, yıldırmaya ve bütün müdahalelere tek yürek olarak birlik ve dayanışma içinde karşı koyma azmine sahiptir.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimiz ve şehit ailelerimize de sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum."

Belediye Başkanı Ercengiz de mesajında, 30 Ağustos'un Türk ulusunun Mustafa Kemal önderliğinde verdiği bağımsızlık mücadelesinin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin yollarını her zaman aydınlatacağını vurgulayan Ercengiz, "30 Ağustos Zafer Bayramımızı, büyük bir coşku ve umutla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum." ifadelerini kullandı.

AK Parti Burdur İl Başkanı Mengi ise Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin, ordusu ile yüce Atatürk'ün önderliğinde yazdığı kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

96 yıl önce Türk askerinin kazandığı bu zaferin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunu aktaran Mengi, şunları kaydetti:

"Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zafer Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement