Zafer Bizim Değil, Sizin - Son Dakika
Güncel

Zafer Bizim Değil, Sizin

Zafer Bizim Değil, Sizin

56. Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi Azeri kızı Nigar Jamal açıklama yaptı.

21.05.2011 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Duselldorf kentinde yapılan 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi Azeri kızı Nigar Jamal (30), DHA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'dan tebrik telefonu aldığını söyledi. Azerbaycan halkını değil bütün Türk dünyasını kutlamak istediğini söyleyen Jamal, "Zafer bizim değil sizin" dedi.

Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Palmer Green'de, 20 yıldır yayın yapan 'Olay Gazetesini' ziyaret eden 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nin birincisi Azeri kızı Nigar Jamal (30), DHA muhabirine özel açıklamalarda bulundu.

Yarışmayı Fransa'nın kazanacağını düşündüğünü belirten Jamal, "Birinci açıklandıklarında çok şaşırmıştım. Açıkçası hiç beklemiyordum. Mutluluğumu tarif etmek imkansız. Çok mutluyum" diye ifade etti. Jamal, " 6 ay öcesine kadar iki çocuk annesi bir ev kadınıydım. En büyük hayalim ise ülkemi Eurovision Şarkı Yarışmasında temsil etmekti. Şimdi rüyalarım gerçek oldu"dedi. Müzik çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini vurgulayan Jamal, yakın bir zaman içinde yeni bir albüm için stüdyoya gireceğini, bunu sevenleri ve medya ile paylasacağını kaydetti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Nigar Jamal, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla aradığını ve tebrik ettiğini ifade etti. Jamal, yaklaşık 3 dakika süren telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan'ın, 'Eurovision Şarkı Yarışması'nda gösterderdiğiniz üstün başarıdan dolayı tebrik ederim. Azerbaycan ve Türkiye iki devlet, bir millet sözlerini aktardığını belirtti.

KIBRISLI TÜRK EŞİ DESTEK VERDİ

7 Aralık 1980 yılında Azeybaycan'ın başkenti Bakü'de dünyaya gelen Jamal, Kıbrıslı eşi eşi Haluk Jamal ile birlikte 2005 yılından bu yana Palmers Green'de yaşıyor. Khazar Üniversitesi'nde ekonomi ve işletme eğitimi gören Jamal, Christina Aguilera, Alicia Keys, Brandy Norwood, Craig David ve Chris Brown gibi dünyaca ünlü isimlerden ilham aldığını ifade etti. Jamal, partneri Eldar Gasimov ile birlikte kurduğu 'Ell and Nikki' adını verdikleri bir muzik grubu kurdu. Jasmine ve Saida adında iki kız çocuğu bulunan Jamal, Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyor.

EZEL: "GURUR VERİCİ"

İşadamı Nural Ezel de Eurovision birincisi olan Azeri kızı Nigar Jamal'ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Ezel, "Nigar Jamal'ın gazetemizin Palmers Green'deki bürosunu ziyaret etmesi çok sevindirici. Birinci olduktan sonra sahneye Türk bayrağıyla çıkması gurur verici. Sanatçımız Kuzey Kıbrıslı bir beyefendi ile evli. Bende bir Kıbrıslı Türküm ve bu nedenle gururluyum" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zafer Bizim Değil, Sizin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.


Advertisement