Zafer Haftası'nın 91. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Zafer Haftası'nın 91. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri

Zafer Haftası\'nın 91. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz'un Türk milletine çok önemli şeyler anlattığını kaydederek, "Bu sebeple, İstiklal Harbi esnasında milletçe gösterdiğimiz mukavemet ve istikrarı muhafaza etmeye bugünlerde her"...

26.08.2013 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz'un Türk milletine çok önemli şeyler anlattığını kaydederek, "Bu sebeple, İstiklal Harbi esnasında milletçe gösterdiğimiz mukavemet ve istikrarı muhafaza etmeye bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. İstikbale giden yol, bir arada, yan yana, güç ve inanç birliği içinde, istikametten sapmadan daima gayretle çalışmaktan geçer, bunu unutmamalıyız" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz kutlamaları çerçevesinde Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Anıtı'nda gerçekleştirilen törene katıldı. Yurdun dört bir tarafından çok sayıda gencin de katıldığı tören, önce anıta çelenklerin sunulması ile başladı. Ardından Piyade Binbaşı Tuncay Timoçin tarafından katılımcılara Büyük Taarruz'un nasıl başladığı ve savaşın nasıl seyir ederek, zafere nasıl ulaşıldığı konusunda bir sunum yapıldı.

Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Roman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Büyük Taarruz'un Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olduğunu kaydederek, İstiklal Harbi sırasında yurdun her tarafında işgale karşı gösterilen kahramanca mukavemet ve yazılan destanın da ayrıca tarihe geçtiğinden bahsetti. Milli zaferin 91. seneyi devriyesinde ulaşmanın heyecanını yaşadığını dile getiren Bakan Eroğlu, "Bin yıldır üzerinde yaşadığımız toprakları vatan olarak bize çok gören düşmanlar, Şark Meselesi adıyla ortaya attıkları menfur bir planla Osmanlı İmparatorluğunu Birinci Cihan Harbine girmeye sürüklemişler, yedi cephede çarpışan ordularımız çoğu yerde mağlup olarak Misak-ı Milli hudutlarına çekilmişlerdi. Nihayet 26 Ağustos 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta sona eren Büyük Taarruz, Yunanlılar için kesin mağlubiyeti getirmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir'de düşman kuvvetlerinin denize dökülmesi ile de İstiklal Harbi, kahraman ordumuzun zaferi ile neticelenmiştir. Bu eşsiz zaferin temelinde, imkansızlıklar içinde bulunan milletin, istiklal ve hürriyet aşkı, kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Sayıca kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bu gerçeğin en çarpıcı tezahürüdür. Zira tarih sahnesinde görüldüğü andan itibaren daima hür yaşamış ve bütün dünyaya ders vermiş bir millet, esareti asla kabul edemezdi. Bu zafer, hiç şüphesiz ki sadece askeri bir zafer değil, aynı zamanda aziz milletimizin onca yokluk ve yoksunluk içinde, eşsiz bir iman ve azimle vermiş olduğu büyük bir mücadelenin de zaferidir" dedi.

"BİRLİĞİMİZ BOZMAYA YÖNELİK GAYELER VARDIR"

Bu zaferin sadece askeri bir zafer olmadığını, aksine, aynı hedefe yönelmiş olan, canını vermekten çekinmeyen, bütün güçlük ve imkansızlıklara rağmen, birlik ve beraberlik ruhuyla yurdunu müdafaa eden cesur ve kahraman bir milletin zaferi olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Şimdi huzur ve emniyet ile üzerinde yaşadığımız bu topraklar Türk milletinin istiklalinin ilanına sahne olmuş, binlerce insanın kanı ile sulanmış, en zorlu mücadeleleri yaşamış olan mübarek topraklardır. Harp günleri artık tarihin sayfaları arasına karışmış olsa da, buralarda şimdi sulh ve huzur içinde yaşıyor olsak da, bu hakikati hafızalarımızdan çıkartmamamız icap eder. Bugün belki fiili ve askeri harpler içinde değilsek de, millet olarak birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik başka gayretler mevzu bahistir."

"GAYEMİZ BELLİDİR, YOL HARİTAMIZ BELLİDİR"

Konuşmasında, Türkiye'nin yer aldığı coğrafyada ayakta kalmanın zor olduğundan da bahseden ve Türkiye'yi güçlü görmek istemeyen bir takım düşmanların geçmişte olduğu gibi bugün de var olduğunu anlatan Bakan Eroğlu, "Bu sebeple, İstiklal Harbi esnasında milletçe gösterdiğimiz mukavemet ve istikrarı muhafaza etmeye bugünlerde her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. İstikbale giden yol, bir arada, yan yana, güç ve inanç birliği içinde, yorulmadan, usanmadan, istikametten sapmadan daima gayretle çalışmaktan geçer, bunu unutmamalıyız. Bu topraklarda şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Büyük hedeflerimizin olması elzemdir. Hedefi olmayanın muvaffakıyeti asla mümkün değildir. İşte bunun için kendimize ve ülkemize 3 önemli hedef belirledik. İstikrarlı yükselişimizi engellemeye çalışan hiçbir şeye kulak asmadan, meselelere değil, meselelerin halline odaklanarak çalışmalı, yolumuza konan engellerle vakit kaybetmeden ilerlememize devam etmeliyiz" diye konuştu.

YÜZBAŞI AGAH EFENDİ ŞEHİTLİĞİNDE DE TÖREN YAPILDI

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu protokol üyeleri ile birlikte Kocatepe sırtlarına fidan diktikten sonra, Büyük Taarruz'un en önemli komutanlarından olan Yüzbaşı Agah Efendi şehitliğinde yapılan törene geçti. Burada anıta çelenk koyan Bakan Eroğlu, daha sonra şehit mezarlarını ziyaret etti.

Gerçekleştirilen törenlere Bakan Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Garnizon Komutanı İkmal Albay Gökhan İsmet Gülmez, Genelkurmay Başkanlığı ile Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları'nı temsilen üstü rütbeli subaylar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zafer Haftası'nın 91. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement