Zafer Kalkınma Ajansı 100. Genel Kurul Toplantısını Uşak'ta Yaptı - Son Dakika
Yaşam

Zafer Kalkınma Ajansı 100. Genel Kurul Toplantısını Uşak'ta Yaptı

Zafer Kalkınma Ajansı 100. Genel Kurul Toplantısını Uşak\'ta Yaptı

Bu yılın yedinci, ajansın kuruluşundan itibaren 100. Yönetim kurulu toplantısı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

27.07.2018 09:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yılın yedinci, ajansın kuruluşundan itibaren 100. Yönetim kurulu toplantısı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer açılış konuşmasına şu ifadelerle başladı; "İnşallah bu toplantı bölgemiz için biz özellik taşıyacak. Bir ay önceki yönetim kurulu toplantısında aldığımız karaların gereklerini icra için, kalkınma ajansımız genel sekreterliğimiz başta olmak üzere ajans çalışanlarımız çok büyük emek sarf ettiler. Bu toplantıda onların bir aylık çalışma faaliyetlerini de değerlendireceğiz ama ben peşinen kendilerine çok çok teşekkür ediyorum."

Vali Güveçer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi; "Ajansımızın çalışmalarım yönlendirmek ve Ajansımızın vizyon ve misyonuna uygun olarak gerekli faaliyetleri icra etmek üzere Yönetim Kurulu Başkanlığım, 14 Temmuz 2018 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle benden önceki Başkanımız Kütahya Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Nayir'den devralmış bulunuyorum. Kendisine Yönetim Kurulu Başkanlığı sırasında Ajansımıza yapmış olduğu katkıları sebebiyle teşekkürlerimi sunarım.

Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerimizin sürdürülebilir kalkınması için faaliyet gösteren Zafer Kalkınma Ajansı, kurulduğu günden bü yana birçok planlama çalışması yaptı, projelere mali ve teknik destek sağladı, yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdi. Son zamanlarda ise, bu çalışmaların yanında gerek güdümlü proje geliştirme gerekse AB üzerinden yeni fonlar temin etme noktasında önemli çalışmaları oldu. İnşallah bu çalışmalarımızı daha da arttırarak illerimizin ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına ve vatandaşlarımızın refah düzeyinin artmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Toplantımızda ilk olarak mali yönetim yeterliliği kapsamında Nisan ayında Ajansımızın faaliyetlerini denetleyen Kalkınma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin hazırladığı denetim raporunu değerlendireceğiz.

Diğer iki gündem maddemizde mali yönetim yeterlik raporunda yer alan tespit ve öneriler ışığında hazırlanan iç kontrol sistemi yönergesi ve personel performans değerlendirme sistemi yönergesini görüşeceğiz.

018 yılı kalkınma ajanslarının yeniden yapılandırılması ve çalışmalarının revizyonu açısından önemli bir yıl oldu. Sonuç odaklı programların uygulanmaya başladığı 2018 yılı aslmda önemli bir dönüşümün başlangıcıydı. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda 2019 Yılı Çalışma Programı ve Bütçe hazırlıklarına başlayacağız. Müteakip toplantılarda ise Genel Sekreterlik tarafından hazırlanacak olan 2019 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesini detaylı olarak görüşeceğiz.

Diğer gündemimizde ise 2019 yılı içerisinde Bölge illerine yapılması planlanan kamu yatırım tekliflerini, Ajans tarafından Bölge Planına uyumu ve bölgesel bütünlüğü de dikkate alınarak hazırlanan raporları da göz önünde bulundurarak değerlendireceğiz.

Altıncı gündem maddemizde Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte kamu yönetim sistemindeki yeniden yapılanma kapsamında Ajansı ilgilendiren mevzuat değişiklikleri hakkında bilgi alacağız.

Bir diğer gündem maddemizde 3 adet mali destek programının dönemsel raporlarını değerlendireceğiz. Bu kapsamda, programlara ilişkin varsa sorunları değerlendirip çözüme kavuşturmaya çalışacağız. Son olarak iki yönetim kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Mayıs ve Haziran ayı gelir-gider cetvelini görüşeceğiz. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son veriyor; katılım sağladığınız için teşekkür ediyorum"

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Yönetim Kurulu Üyesi Uşak Valisi Salim Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Yönetim Kurulu Üyesi Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Yönetim Kurulu Üyesi Uşak İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz katıldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Zafer Kalkınma Ajansı 100. Genel Kurul Toplantısını Uşak'ta Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı
    01:04 Hatay'ın Payas ilçesinde intihar girişimi sonucu 2 kişi yaralandı

    Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi intihar etmek için 4. kattan atladı ve cadde üzerinde yürüyen başka bir kişinin üzerine düştü. Olayda, hem intihar eden kişi hem de üzerine düşen kişi hayati tehlikeyle hastaneye kaldırıldı.

  • Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi
    00:18 Samsun'un Kavak ilçesinde yonca yüklü tır şarampole devrildi

    Samsun-Ankara kara yolu Hacılı Geçidi mevkisinde H.B. idaresindeki 01 ATY 920 plakalı yonca yüklü tır şarampole devrildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi ve kaza nedeniyle yolun bir şeridi kapatıldı. Sürücü yara almadan kurtuldu ve ekipler tırı çekici yardımıyla kurtarmak için çalışma başlattı.

  • Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi
    23:58 Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi

    Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında tahliye edilen bina sayısı 24'e yükseldi. İstanbul Valiliği, 'Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78'i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir' açıklamasını yaptı.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.


Advertisement