Zarrab Hakkında, Davanın Seyrini Değiştirecek Detay: Halkbank Kara Listeye Alınmasını İstemiş - Son Dakika
Güncel

Zarrab Hakkında, Davanın Seyrini Değiştirecek Detay: Halkbank Kara Listeye Alınmasını İstemiş

Halkbank'ın 2014 yılında, ABD Hazine Bakanlığı'na başvurarak, Reza Zarrab'ın İran kara listesine alınması için uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Bu bilgi, Atilla davasının seyrini değiştirebilir.

07.12.2017 21:30  Güncelleme: 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin İran'a karşı yaptırımlarını delme davasında bugün de ifade vermeye devam eden davanın İran asıllı tanığı Reza Zarrab'ın bugünkü çapraz sorgusunda kritik bir detay ortaya çıktı.

Halkbank'ın eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın tek sanık olarak yargılandığı davada, Atilla'nın avukatlarından Victor Rocco, 2014 yılında Zarrab'ın OFAC'ın (ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi) yaptırımlar listesine alınması için Halkbank'ın uyarıda bulunduğunu bildirdi.

BU KONU KONUŞULURKEN JÜRİ SALONDA DEĞİLDİ

1.5 yıldır devam eden Zarrab davasında taşları yerinden oynatabilecek olan bu gelişme, davanın hakimi Richard Berman'ın jüriyi duruşma salonuna almadan önce, OFAC'tan gelecek olan tarafların şahitlerine yaptıkları karşılıklı itirazların tartışıldığı ön oturumda gerçekleşti.

"CEZAEVİNDEN ÇIKINCA DA TİCARETE DEVAM ETTİM"

Davada başsavcılıkla işbirliği yaparak tanık sandalyesine geçen Reza Zarrab ise önceki günkü ifadesinde, 17 Aralık soruşturması sonrasında hapisten çıktıktan sonra Halkbank ile İran ticaretine devam ettiğini, ancak bu dönemde bankada kimseye rüşvet vermediğini ve kimsenin de kendisinden para istemediğini belirtmişti.

"EKONOMİK CİHAD NE DEMEK"

Zarrab'a "ekonomik cihadın" ne demek olduğu soruldu. Zarrab ise bunu bilmediğini ileri sürerek "Farsça yazı okuyamıyorum ve Ahmedinecad'a hitaben yazılan imzaladığım mektupta ne yazdığını bilmiyorum" dedi.

İLK KEZ FETÖ'CÜLER SORULDU

Mahkemede ilk kez Türkiye siyaseti de gündeme geldi ve Zarrab'a FETÖ'cüler soruldu. Zarrab, "Gülen cemaatini hiç duydunuz mu?" sorusuna "Evet" yanıtını verdi. Avukat Fleming, Türkiye'deki farklı kesimleri ve siyasi grupları sorunca Zarrab politika analisti olmadığını söyledi. Zarrab, FETÖ için ise "Farklı gruplar onlar için farklı isimler kullanıyor. Bu nedenle, onlar siyasi bir grup mu, dini bir grup mu, yoksa terör örgütü mü bilmiyorum" dedi.

Zarrab Hakkında, Davanın Seyrini Değiştirecek Detay: Halkbank Kara Listeye Alınmasını İstemiş

Son Dakika Güncel Zarrab Hakkında, Davanın Seyrini Değiştirecek Detay: Halkbank Kara Listeye Alınmasını İstemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement