Zavallı Mesut, Zavallı İlkay - Son Dakika
Güncel

Zavallı Mesut, Zavallı İlkay

Zavallı Mesut, Zavallı İlkay

Maç öncesi Alman medyasında Türk seyircilerin olay çıkaracağı yönünde haberler çıktı.

09.06.2018 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maç öncesi Alman medyasında Türk seyircilerin olay çıkaracağı yönünde haberler çıktı. Hürriyet'in Beri Büro Şefi olarak göreve başlayalı birkaç ay olmuştu. Sonradan Almanya'nın Cumhurbaşkanı olan Richard von Weizsaecker, o zaman Berlin'de hükümet eden belediye başkanı, yani eyalet başbakanı idi. Olumlu bir atmosfer yaratmak için Berlin'deki bir Türk aileyi ziyaret ettik birlikte. Uzun uzun sohbet edildi. Türk böreği, Türk tatlıları yenildi, Türk çayı içildi. Richard von Weizsaecker, barış ve dostluk mesajları verdi.

"Türk Milli Takımı kaybetse de Berlinli Türkler kazanacak" dedi. Yani Alman Milli Takımı'nın da Berlinli Türklerin takımı olduğu mesajını verdi.

Bu haber Hürriyet'ten birinci sayfasında yayınlandı. Karşılaşmayı Almanya 5-1 kazandı. Stadyum ve çevresinde de, Berlin'in diğer kesimlerinde de, kayda değer hiçbir olay çıkmadı. Aksine, Berlinli Türkler ellerinde Türk ve Alman bayraklarıyla ünlü Ku'Damm Caddesi üzerinde gece geç saatlere kadar çılgınca eğlendiler.

Berlinli Türkler, Almanlarla kol kola girerek, el ele vererek tam bir dostluk sergilediler.

*

Tarih: 8 Ekim 2010

Yer: Berlin Olimpiyat Stadyumu. Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Alman ve Türk Milli Takımları karşı karşıya geldi. Stadyum tıklım tıklım. 74 bine yakın seyircinin yarıdan fazlası Almanya'nın çeşitli kesimlerinden gelen Türklerdi. Karşılaşmayı Almanya 3-0 kazandı. Alman Milli Takımı'nın 2. golünü Mesut Özil attı. Ancak maç boyunca Mesut Özil ne zaman topla buluşsa, Türk seyirciler tarafından yuhalandı, ıslıklandı. Bu davranış Türk seyirciye hiç yakışmadı. Zaten Mesut Özil de attığı golün sevincini bile yaşayamadı. Bild am Sonntag Gazetesi haberi, "Mesut Özil, kırık kalpli kahraman. Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Mesut'a 'Almanya adına bir gol attığınız için çok mutluluk duydum' dedi. Başbakan Angela Merkel ise 'Herhalde sizin için duygusal açıdan hiç de kolay olmamıştır' dedi" satırlarıyla verdi. Tabii Mesut'un attığı golün sevincini yaşayamadığına yer verirken Türk seyirciler tarafından ıslıklanıp, yuhalanmasını da eleştirdi. Mesut Özil, göçmen kökenlilerin Almanya'ya uyumunun sembolüydü. Islıklanmasana ve yuhalanmasına üzülmüş, "Zavallı Mesut" demiştim.

*

Tarih: 2 Haziran 2018

Yer: Avusturya'nın Klagenfurt kentindeki Wörthersee Stadyumu. 14 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında Rusya'da yapılacak Dünya Kupası öncesi Avusturya-Almanya arasında hazırlık maçı oynandı. Daha Alman Milli Takım oyuncuları Mesut Özil ve İlkay Gündoğan'ın isimleri anons edildiğinde hem Alman hem de Avusturyalı seyircilerden ıslıklar geldi. Yuh sesleri de.

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan topla ne zaman buluşsalar, ıslıklar ve yuh sesleri yükseldi. Karşılaşmanın ilk golünü Almanya adına 11. dakikada Mesut Özil attı. Avusturyalı seyircilerin yanı sıra bazı Alman seyirciler de alkışlamak yerine Mesut Özil'i ıslıklamayı, yuhalamayı yeğledi. Mesut Özil ile İlkay Gündoğan'ın tek suçu(!) Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Londra'da buluşmalarıydı.

"Nasıl olur da Alman Milli Takımı oyuncuları Erdoğan'ın seçim kampanyasına destek verirler?" suçlamalarına hedef oldu Mesut Özil ile İlkay Gündoğan. Karşılaşmayı 2-1 Avusturya kazandı. Bu karşılaşmayı izlerken Alman seyircilerin sergilediği tutumu görünce, kendi kendime "Zavallı Mesut", "Zavallı İlkay" diye mırıldandım.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Zavallı Mesut, Zavallı İlkay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement