Zehirlenen 2 yavru köpek telef oldu - Son Dakika
Güncel

Zehirlenen 2 yavru köpek telef oldu

Zehirlenen 2 yavru köpek telef olduİZMİR'in Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde, 9 yavru sokak köpeğinden 4'ü zehirlendi.

09.03.2020 10:09  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zehirlenen 2 yavru köpek telef oldu

İZMİR'in Bornova ilçesi Pınarbaşı semtinde, 9 yavru sokak köpeğinden 4'ü zehirlendi. Köpeklerden 2'si telef olurken, 2'si de petshop sahibi Damla Kocabaş'ın (24) zamanında müdahalesiyle veterinere götürüldü. Kocabaş, 2 yavruyu gerekli bakımları için Bornova Belediyesi'ne teslim etti. Mahalleli ise köpekleri zehirleyenlerin bir an önce bulunup, cezalandırılmasını istedi.

Bornova ilçesinin Pınarbaşı semtindeki Gürpınar Mahallesi'nde petshop işleten Damla Kocabaş, 5 Mart akşamı, yakındaki parkta mahallelinin baktığı 9 yavru sokak köpeğinden 4'ünün zehirlendiğini fark etti. Kocabaş, ilk müdahaleyi yapıp, ayran içirerek, kusmalarını sağladığı yavrulardan 2'sini kurtardı. Diğer 2 yavru ise telef oldu. Kurtarılan 2 yavru, tedavi için veterinere götürüldü. Veterinerdeki tedavilerinin ardından Kocabaş'ın bir süre işletmesini yaptığı petshop'ta tuttuğu 2 yavru köpek, gerekli bakımları için Bornova Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Yavru 9 köpekten daha önce kaza geçiren 1'ini tedavi ettirip, sahiplenen Damla Kocabaş, "Çocuklar bana gelip, durumu bildirdiğinde köpeklerin ağzından köpükler vardı. Zehirlenmeden şüphelendim. Birinde durgunluk vardı ve ağız kısmını kapatmıştı. Zar zor ağzını açıp, ayran içirdim. Daha sonra tuzlu su verdim ve kusmaya başladı. Kusunca iyi olduğunun farkına vardım. Kardeşi daha iyiydi. Yavrulardan biri için de çok uğraştım ama o ellerimde son nefesini verdi. Bir diğeri için ise zaten yapacak bir şey kalmamıştı. Kurtardığımız iki yavrunun veterinerde ateşleri ölçüldü, serum takıldı ve iğneleri vuruldu. Öğle saatlerinde birinin köpeklere kemik bıraktığını görenler olmuş" dedi.

'SORUMLUSU KİMSE BULUNSUN'

Gürpınar Mahallesi sakinlerinden Bedriye Erarslan, "Çok üzüldüm, onlar bizim canlarımız. Onların da yaşam hakkı var. Bu da bizim yardımlarımızla olacak bir şey. Ben elimden geldiğince her akşam soframda artanları bir poşete dolduruyorum ve sokaktaki can dostları besliyorum. Birkaç gündür Pınarbaşı'nda sokak köpeklerini istemediğini söyleyenler, 'Toplansın, barınağa gönderilsin' diyenler oluyor. Barınaktaki köpekler, aç kalıp, ölüyor. Bugüne kadar benim çevremde kimseye köpek saldırmadı. Neden? Çünkü bakıyoruz, onlarla ilgileniyoruz. Karnı tok olan hayvan saldırmaz. Günah değil mi, bu canların bize ne zararı var? Burada zehirlenen köpeklerin sorumlusu kimse bulunsun, kanunların önünde hesap versin" diye konuştu.

Mine Demirbaş ise "Ben o gün yavrulardan birini gördüm. Maalesef ölmüştü. Araba çarptığını düşünmüştüm. Ancak daha sonra öğrendim ki zehirlenmişler. Zaten buradaki herkes o yavrulara elinden geldiğince bakıyordu. Ama istemeyenler de vardı. Oysaki kimseye bir zararları yoktu. Zehirleyen kişi kimse bulunsun, gereken ceza neyse verilsin. Üzgünüz" dedi.

'DUYUNCA AĞLADIM'

Mahalledeki çocuklardan Ela Yılmaz (8) da sokak köpeklerini çok sevdiğini belirterek, "Köpekler parkta yatıyordu. Hiç yanlarından ayrılmadım. Annesi bazen yemek aramaya gittiğinde onlara kulübelerinde masal okuyorduk. Çok tatlı köpeklerdi. Kim yaptıysa cezasını çeksin. Onları çok özlüyorum" diye konuştu.

Rümeysa Demirci (9) de "Köpeklerin zehirlendiğini okulda öğrendim. Duyunca ağladım. Köpekleri zehirleyen kişi bulunsun ve cezasını çeksin" dedi.

Zehirlenen 2 yavru köpek telef oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zehirlenen 2 yavru köpek telef oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı
    20:08 Afganistan'da Şiddetli Yağışlar ve Sel Felaketi: 70 Ölü, 50'den Fazla Yaralı

    Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Molla Canan Saik, ülkede son birkaç gün içinde meydana gelen şiddetli yağışlar ve sel nedeniyle 70 kişinin hayatını kaybettiğini ve 50'den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.


Advertisement