Zehirlenen Çocuğa Sahte İçki Sattığı İleri Sürülen Büfeci Serbest Kaldı - Son Dakika
3.Sayfa

Zehirlenen Çocuğa Sahte İçki Sattığı İleri Sürülen Büfeci Serbest Kaldı

Zehirlenen çocuğa sahte içki sattığı ileri sürülen büfeci serbest kaldı Adana'da bir büfeden aldığı sahte içkiden zehirlenince kaldırıldığı hastaneden kaçan çocuk teyzesinin evinde bulundu 12 yaşındaki çocuğa sahte içkiyi sattığı ileri sürülen büfeci suçlamaları kabul etmeyip savcılıkça...

18.10.2017 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zehirlenen çocuğa sahte içki sattığı ileri sürülen büfeci serbest kaldı

Adana'da bir büfeden aldığı sahte içkiden zehirlenince kaldırıldığı hastaneden kaçan çocuk teyzesinin evinde bulundu

12 yaşındaki çocuğa sahte içkiyi sattığı ileri sürülen büfeci suçlamaları kabul etmeyip savcılıkça serbest bırakıldı

12 yaşındaki Deniz K'nın ifadesinde hastaneden sıkıldığı ve aç kaldığı için arkadaşıyla yangın merdiveninden kaçtığını söylediği öğrenildi

Anne İlkay Kayam ise çocuğunun hastanede kalmamak için kaçtığını kendisine de hastaneye yeniden yatıracağı korkusuyla sonradan haber verdiğini, kaçtıktan sonra ise kendi rızalarıyla ayrıldıkları yönünde evrak imzalatıldığını anlattı

ADANA - Adana'da bir büfeden aldığı sahte içkiden zehirlenince kaldırıldığı hastaneden kaçan çocuk, teyzesinin evinde bulundu. 12 yaşındaki çocuğa sahte içkiyi sattığı ileri sürülen büfeci ise savcılıkça serbest kaldı

Edinilen bilgiye göre, Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi'nde meydana gelen olayda, geçen yıl girdiği Seviye Belirleme Sınavı'nda 80 bin kişinin arasında 500 tam puan alarak birinci olan Deniz K. alkol komasına girerek hastaneye kaldırılmış burada çocuğun sahte içki içtiği ortaya çıkmış yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Deniçz K, bir gün sonra hastaneden arkadaşıyla birlikte kaçıp kayıplara karışmıştı. Deniz K'nın hastanede kalmak istemediği ve bu nedenle arkadaşı ile birlikte yangın merdiveninden kaçıp teyzesinin yanına gittiği ortaya çıktı.

"Arkadaşımla yangın merdiveninden kaçtık"

Dün bulunan çocuk, Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne götürülerek ifadesine başvuruldu. Deniz K. yaşadığı olayları polise şöyle anlattı:

"14 Ekim günü Sevgin Yılmaz'a ait büfeye giderek pet şişe içinde yarım litre boğma tabir edilen içkiyi 10 lira karşılığında aldım. Daha önce hiç alkol almadığımdan merakımdan bu içkiyi satın aldım. Daha sonra B.A. isimli arkadaşımın pasaj içindeki dükkanına onun haberi olmadan içkiyi sakladım. 15 Ekim günü ise içkiyi sakladığım yerden alarak B.A. ile M.C.Y.'yi parka çağırdım. Parka giderken de iki tane enerji içeceği aldım. Arkadaşlarım parka geldi. Ben sakladığım boğma rakıyı çıkartım hadi bunu içelim dedim. Arkadaşlarım içkiden içmedi. B.A. 'bunu içme senin bünyen kaldırmaz zarar verir' dedi. M.C.Y. ise "Sen bayılırsın bunu boşuna içme" diyerek güldü. Bende içkiyi oradan bulunan bir yere sakladım. Arkadaşlarım gidince içkiyi sakladığım yerden çıkardım ve önce aldığım enerji içeceği ile karıştırarak içtim. Enerji içeceği de bitince direk boğma rakıyı kafama diktim ve bitirdim. Bundan sonra ne oldu ben hatırlamıyorum. Gözlerimi hastanede açıp akrabalarımı gördüm. Hastanede doktor annemle görüşürken iki gün daha hastanede kalacağımı söyledi. Ben de bunu duydum. Hastane ortamı çok can sıkıcı ve aç bıraktıkları için buradan kaçacağımı anneme söyledim. Annemde bana 'kaçma sorumluluk alarak seni çıkaracağım kaçma' dedi. Annemler aşağı indi, o sırada yanımda bulunan arkadaşım B.A. vardı. Onunla beraber yangın merdivenlerinden kaçtık. Çünkü diğer yerlerde özel güvenlik vardı. Aşağıda annem B.'nin annesi ve babası vardı onların yanından gittik ve oradan kurtulduğumuzu onlara söyledim. Annem de hastanenin yoğun bakım ünitesine çıkarak doktorlarla görüşüp taburcu evraklarını imzaladı."

"Kendi rızamızla ayrıldık diye imza attım"

Anne İlkay Kayam ise kimseden şikayetçi olmadığını bir tek büfeciden şikayetçi olduğunu belirterek, "Oğlum yangın merdiveninden arkadaşıyla birlikte kendi isteğiyle kaçmış. Hastanede çok sıkıldığını bir şeyi olmadığını söyledi oğlum bu yüzden kaçmış. Kaçtığından benim haberim yoktu o sırada ben aşağıdaydım. Yukarı odasına çıktığımda doktorlar bana siz neredesiniz çocuk kaçtı dedi. Bende siz neredeydiniz çocuğum nerede şuan diye sordum onlarda anons ettiklerini ve aradıklarını söylediler. Şuan çocuğu araştırıyoruz siz içeri girin dediler ve kendi isteğinizle çıktığınıza dair bir kağıt imzalayın dediler. Kendi rızamızla hastaneden ayrılıyoruz çocuğuma herhangi bir ölümcül durum olursa bunu kabul ediyorum diye bir kağıt imzaladım. Çocuğum kendi rızasıyla hastaneden kaçmış. Bugün teyzesinde buldum hastaneye tekrar geri gelmemek için oraya gitmiş" dedi.

Genç kadın, oğlunun alkol komasına girdiğini kendisinin çok kötü olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

"Acil bir şekilde yoğun bakım servisine alınınca öleceğini düşündüm. Bunu satan kişiden de ben şikayetçiyim. Çocuğum verdiği ifade de bu alkolü büfeden 10 lira karşılığında aldığını söylemiş. Benim en büyük isteğim 12 yaşındaki çocuğa alkolü satıp bu hale getiren şikayetçiyim. Ben çocuğumu komada o halde gördüm psikolojim bozuldu çünkü karşımda ölü bir çocuk vardı."

Büfeci suçlamaları reddetti, serbest kaldı

Polis anne İlkay Kayam'ın şikayeti üzerine büfeci Sevgin Yılmaz'ı gözaltına aldı. Polis Yılmaz'ın evinde ve iş yerinde de arama yaptı. Yapılan aramada iş yeri ve evde sahte içkiye rastlanmadı. Yılmaz'ın, polis verdiği ifadesinde, "Ben yasaların öngördüğü içkileri satıyorum. Kesinlikle sahte içki satmıyorum. Ayrıca bu çocuğa da kesinlikle içki satmadım" dediği öğrenildi.

Yılmaz, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Yılmaz, savcılıktan serbest bırakıldı. Polis, ifadelerini almak için Deniz K'nın iki arkadaşını arıyor.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü ise çocuğun hastaneden kaçmadığını, hayati tehlikesi kalmadığı için ailesinin rızasıyla normal yollardan taburcu edildiğini, ayrıca çocuğun annesinin yanında olduğunu bildirdi.

Zehirlenen Çocuğa Sahte İçki Sattığı İleri Sürülen Büfeci Serbest Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Zehirlenen Çocuğa Sahte İçki Sattığı İleri Sürülen Büfeci Serbest Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı
    18:07 Eskişehir'de Uyuşturucu Bulunan Şüpheli Tutuklandı

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, aracında uyuşturucu madde bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Odunpazarı ilçesinde yapılan çalışmalarda durumundan şüphelenilen bir araç durduruldu ve yapılan kontrollerde 558 gram bonzai ve 4 sentetik ecza ele geçirildi. Tutuklanan şüpheli, adli makamlar tarafından cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı
    18:06 Samsun'da Polis Ekipleri Trafik Bilgilendirme Çalışması Yaptı

    Samsun'da polis ekipleri, trafik kuralları konusunda bilgilendirme çalışması yaparak, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin oluşturulması için çaba sarf etti. İl merkezinde 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi. Denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceği belirtildi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı
    17:58 CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada iş adamının ifadesi ortaya çıktı

    CHP İstanbul İl Başkanlığındaki 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturma kapsamında iş adamı Hüseyin Köksal'ın savcılığa verdiği ifade açıklandı. Köksal, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, o tarihte başlatılan kampanyaya bağış yapmadığını ve para görüntüleriyle ilgisinin olmadığını söyledi.

  • Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi
    17:56 Eskişehir'de yapılan denetimlerde 362 şüpheli sorgulandı, 1 çocuk yetkililere teslim edildi

    Eskişehir'de polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, işletmeler, okul çevreleri ve parklar incelendi. 362 şüpheli sorgulanırken, kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilendiği tespit edilen 1 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

  • Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var
    17:54 Yanan villanın içi böyle görüntülendi, cinayet şüphesi var

    Bursa'da bir villada çıkan yangında Mustafa Şentürk hayatını kaybederken, Ali Vurgun ağır yaralandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evin ateşe verildiği ihtimalini değerlendirirken, villanın içi oda oda görüntülendi. İncelemeler sonucunda villanın bodrum katında yanmış bir ceset bulundu. Yangının çıkış sebebi ve ölüm sebebiyle ilgili cinayet masası dedektiflerinin araştırması devam ediyor.

  • Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı
    17:52 Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 'Gaybubet' evlerinde saklanan ve haklarında yakalama kararı bulunan ihraç kaymakam ve sayıştay denetçisi de dahil olmak üzere 4 FETÖ üyesi yakalandı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.


Advertisement