Zeka Sayesinde Sinemaya Kavuştular - Son Dakika
Yerel

Zeka Sayesinde Sinemaya Kavuştular

Zeka Sayesinde Sinemaya Kavuştular

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 69 bin nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav, eksikliğini hissettiği sinama salonuna, Kaymakamlık ile Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından hazırlanak Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'ya sunulan "Sanat Sever Simav"...

05.09.2013 22:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın köyleriyle birlikte 69 bin nüfuslu ikinci büyük ilçesi Simav, eksikliğini hissettiği sinama salonuna, Kaymakamlık ile Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından hazırlanak Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA)'ya sunulan "Sanat Sever Simav" projesi sayesinde kavuştu.

Bu kapsamda TOKİ tarafından yaptırılarak yeni hizmete giren 9 şiddetindeki depreme dayanıklı Hükümet Konağının zemin katındaki konferans salonu Sinema Salonuna dönüştürüldü.

Projenin hazırlanmasında ve tamamlanmasında görev alan STSO'dan koordinatör Ömer Özdoğan, 216 bin 286 lira bedelli projenin yüzde 90'ı olan 194 bin 656 liranın Zafer Kalkınma Ajansı, kalan 19 bin 630 liralık bölümünün ise STSO ve Simav Kaymakamlığı tarafından karşılandığını bildirdi.

Simavlıları yıllar sonra sinemaya kavuşturan "Sanatsever Simav Projesini" Zafer Kalkınma Ajansının Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirdiklerini ifade eden Özdoğan, çalışmalarla kaymakamlığa ait konferans salonunun çok amaçlı hale getirilmek suretiyle bundan sonra ilçede eksikliği hissedilen sinema, tiyatro ve konser gibi sosyal ve kültürel etkinlerde kullanılacağını söyledi.

En kısa sürede aktivitelere başlayacakları salonda gösterime girecek filmlerin ilk beş aylık süreçte halka ücretsiz seyrettirileceğini ifade eden Özdoğan, Simav'ın yıllar sonra yeniden modern bir sinema salonuna kavuşmasının yerli halkın yanı sıra ilçede öğrenimlerini sürdüren üniversitelilerle diğer öğrencileri sevindirdiğini söyledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zeka Sayesinde Sinemaya Kavuştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement