Zekai Tunca - Son Dakika
Kültür Sanat

Zekai Tunca

Zekai Tunca

Değerli sanatçı Zekai Tunca, yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinin katılımıyla seslendiriyor.

20.12.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Değerli sanatçı Zekai Tunca, yıllardır dillerden düşmeyen şarkılarını, Türk müziğinin unutulmaz isimlerinin katılımıyla seslendiriyor…

Şef: Hasan Esen

Sunucu: Cemalettin Tül

Zekai Tunca, 1966'da TRT'nin açtığı "Stajyer Sanatçı" sınavını kazandı. 1970'de TRT "Çok Sesli Koro" sınavını kazanarak bu koroda Batı müziğinin önemli hocaları ve şeflerinin ders ve çalışmalarıyla nota, solfej, şan sahasında ve müzik ufkunun genişlemesinde büyük kazanımları oldu. 1975 yılında verdiği bir sınavla Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği Yetişmiş (solist) Sanatçısı oldu. TRT Müzik Dairesi Uzmanlığı, Repertuvar ve Denetleme Kurulları üyeliklerinde bulundu. 1996 yılında kendi isteği ile TRT'den Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solistliğine atandı. 2009 Haziran'ında bu görevinden emekli oldu. Zekai Tunca, 1979'dan bu yana 15 albüm yaptı. İlk albümü "Çekemezler sevgimizi" liste başı oldu. İlk bestesi "Alınyazımsın", 1981'de Milliyet gazetesi anketinde 3., ikinci bestesi "Birisi var ki" 1983'de 2. oldu. Bunları hemen her yıl aldığı, 3 birincilik, 3 ikincilik ve diğer derecelerde birçok ödül izledi. 2005'de TRT Alaturka Beste Yarışması'nda "Aşka merakım ezelden" isimli şarkısıyla 1. oldu. Bestelerinin yanı sıra şarkılarının bir kısmının sözleri de kendisine aittir. Şarkıları zamanın en gözde sanatçıları tarafından seslendirildi. Sanatçı, profesyonel müzik yaşamına başladığı 1960'lardan bu yana Türk Sanat Müziği'ne unutulmaz eserleri kadar çeşitli eğitsel çalışmaları, Radyo ve TV programlarıyla büyük hizmetler vermiş, müziğimizin son yarım asrına damgasını vurmuş duayen bir isim olarak sanat çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement