Zeki Müren'i Anma Konseri - Son Dakika
Kültür Sanat

Zeki Müren'i Anma Konseri

Türk Sanat Müziğinin Türkiye ve dünyadaki en önemli temsilcilerinden biri olan Zeki Müren için "Müziğin Ustaları" isimli anma gecesi düzenlendi.

22.04.2016 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Sanat Müziğinin Türkiye ve dünyadaki en önemli temsilcilerinden biri olan Zeki Müren için "Müziğin Ustaları" isimli anma gecesi düzenlendi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda düzenlenen etkinlikte, Yonca Lodi, Zekai Tunca, Hakan Aysev ve İhsan Güvenç, Zeki Müren ile özdeşleşmiş eserleri seslendirirdi.

Zeki Müren'in hayatına dair kesitler özel görüntülerle ekrana yansıtılırken, sanatçının farklı zamanlardaki anılarına da yer verildi.

Zeki Müren

"Sanat Güneşi" ve "Paşa" olarak anılan Zeki Müren, Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Sanata olan katkılarından dolayı 1991 yılında "Devlet Sanatçısı" unvanıyla ödüllendirilen ve Altın Plak Ödülü'nün de ilk sahibi olan sanatçı, müzik yaşamı boyunca 600'ü aşkın plak ve kaset doldurmuş, 300'den fazla şarkı bestelemişti.

Zeki Müren, başarılı yorumculuk ve oyunculuk kariyerlerinin yanı sıra yüksek eğitimini aldığı desen tasarımına da devam etmişti.

Sahne kıyafetlerinin pek çoğunu kendi tasarlayan, resimle de uğraşan Müren, öğrencilik yıllarından itibaren gerek desenlerini, gerekse resimlerini pek çok ilde sergilemişti.

1965 yılında 100'e yakın şiirinin yer aldığı "Bıldırcın Yağmuru" adlı şiir kitabını çıkardı. Zeki Müren, kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı nedeniyle hayatının özellikle son 6 yılını sahne hayatından ve medyadan uzak Bodrum'daki evinde geçirmişti.

Sanatçı, 24 Eylül 1996'da hayata gözlerini yummuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Zeki Müren'i Anma Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement