Zemin İstanbul Projesi"Ne Üniversitelerden Destek - Son Dakika
Güncel

Zemin İstanbul Projesi"Ne Üniversitelerden Destek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye'de inovasyon ve girişimciliğin yeni adresi olmaya aday "Zemin İstanbul Projesi" kapsamında hayata geçirilen çalışmaların Türkiye'ye ve dünyaya dağılacağını ümit ettiklerini söyledi.

07.08.2018 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye'de inovasyon ve girişimciliğin yeni adresi olmaya aday "Zemin İstanbul Projesi" kapsamında hayata geçirilen çalışmaların Türkiye'ye ve dünyaya dağılacağını ümit ettiklerini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İstanbul Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirdiği "Zemin İstanbul Projesi" kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla protokol imzalandı.

Törene, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan ile diğer ilgililer katıldı.

İmza töreninde konuşan Uysal, yeniliği yakalayabilenin her zaman bir adım önde olduğunu, bölgeye, dünyaya, ticarete ve sanayiye hükmettiğini ifade etti.

Teknolojik yeniliğin vazgeçilemeyen bir uğraş olduğunu dile getiren Uysal, Başakşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde hayata geçirilen projelere ve çalışmalara ilişkin de bilgi verdi.

Mevlüt Uysal, bu tür projelerin başta çocukları teknolojiyle tanıştırdığını, onlara teknolojiyle uğraşma konusunda bir öz güven ve aşinalık kazandırdığını vurgulayarak, "Zemin, bu işle uğraşan, vaktini buna vakfeden kişiler varsa, ortaya çıkarabildiği o çalışmaları, teknolojiyi ticari pazara dönüştürecek, pazara ulaştıracak yatırımcılarla buluşturmayı sağlıyor. Yine en önemlisi de belediye olarak düşünürsek, şehri yapılandırırken, o yapılanma içerisinde insanların rahat edebilmesi adına teknolojiden maksimum istifade etme konusunda adım atma imkanı veriyor." ifadelerini kullandı.

Zemin İstanbul Projesi ile çocukların teknolojiyle tanışma imkanı bulacağını, gençlerin bu noktadaki çalışmalarını ortaya koyabileceğini aktaran Uysal, projeyle üreticiyle yatırımcının da bir araya getirilebileceğini söyledi.

Uysal, "Şu anda Zemin İstanbul, İstanbul Şişhane Metrosu'nda 1100 metrekarelik bir alan. Buraya ilgi yoğun olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ne kadar talep gelirse o kadar ilave yer açmaya hazırız. 'Zemin İstanbul'u, İstanbul'un her tarafına götüreceğiz. Zemin İstanbul'da zemin bulan çalışmalar bu zeminden ülkemize, dünyaya dağılacak diye ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Proje, çalışmalarımıza büyük destek sağlayacak"

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci de eğitimin Türkiye'de herkesin destek vermesi gereken bir iş olduğunu belirterek, "Bu noktada, bizi öteden beri destekleyen, özellikle Mevlüt Uysal başkanımızın döneminde bu destek daha da arttı. Belediyemize teşekkür ediyorum." dedi.

Teknoloji eğitimi alanında güzel işler yapmaya çalıştıklarını ancak bunun tek başlarına üstesinden gelebilecekleri bir iş olmadığını dile getiren Yelkenci, projenin çalışmalarına büyük bir destek sağlayacağını aktardı.

Konuşmaların ardından projeye ilişkin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sırasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmza töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

"Zemin İstanbul Projesi"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniliğe ve teknolojiye meraklı gençleri yetiştirmek için hazırlanan proje, İstanbul'u İstanbullularla birlikte bir "teknoloji kenti" yapmak için kapılarını açacak.

Eylül ayında Şişhane Metro İstasyonu içindeki 1100 metrekarelik bir alanda açılacak olan Zemin İstanbul, her yaştan İstanbullulara ve teknoloji tutkunlarına hitap edecek.

Zemin İstanbul; Kuluçka Merkezi, Deneyim Merkezi, Eğitim Etkinlik Merkezi ve Animasyon Stüdyosu'ndan oluşacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zemin İstanbul Projesi'Ne Üniversitelerden Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement