Zeytin Ağaçları Havadan İlaçlanıyor - Son Dakika
Güncel

Zeytin Ağaçları Havadan İlaçlanıyor

Türkiye'de üretilen zeytinin önemli bir kısmının yetiştirildiği Balıkesir'de, üreticilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmesi için ağaçlar havadan ilaçlanıyor.

03.10.2017 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de üretilen zeytinin önemli bir kısmının yetiştirildiği Balıkesir'de, üreticilerin sağlıklı ve kaliteli ürünler elde edebilmesi için ağaçlar havadan ilaçlanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Edremit Ziraat Odası Başkan Vekili Ali Yılmaz Diker, yaptığı açıklamada, havadan ilaçlamanın üreticiye büyük kolaylıklar sağladığını ve zeytin ağaçlarına ciddi faydaları olduğunu söyledi.

Zeytin hasada en yakın dönemde ortaya çıkan zeytin sineğine karşı mücadeleye başladıklarını belirten Diker, şunları kaydetti:

"Her yıl bu konuda 3 milyon liranın üzerinde kaynak aktarmaktayız. Bu aktarılan para ile Güney Marmara Zeytin Zararlıları ile Mücadele Birliği ve Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yaptığı tespit ve kontrollerin sağladığı veriler neticesinde, zeytin sineği popülasyonunun yükseldiği dönemlerde uçakla mücadele çalışmaları yapmaktayız. İlk sene çok başarılı bir ilaçlama yaptık. Zeytin sineği mücadelesi, üreticinin kaynaklarına çok büyük değer kazandırmaktadır.

Üreticiler bu ilaçlamayı yer aletleriyle yapamamaktadır. Bu çok zordur. Bu sebeple zeytin sineği vurgununa yakalanan ağaçlardaki mahsulde hem kalite hem de dane kaybı yaşanmaktadır. Bu şekilde elde edilen zeytinyağları da yüksek asitli olmaktadır. Netice olarak ilaçlanma olmayan ağaçlar, ülke ekonomisine bir kayıp getirmekte ve piyasaya sağlıksız zeytinyağı gelmesine neden olmaktadır. Üreticiyi ne kadar çok desteklersek, üreticiler de verdikleri ürünler ile ülke ekonomimize katkı sağlayarak bize olumlu dönüş yapacaktır. İlaçlama çalışmalarının maliyeti tamamen belediye tarafından karşılanmaktadır."

Zeytin Ağaçları Havadan İlaçlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytin Ağaçları Havadan İlaçlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement