Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Son Dakika
Güncel

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ve Karabük'te, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek ve şehitleri anmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

14.02.2018 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ve Karabük'te, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek ve şehitleri anmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirildi.

Ereğli Belediyesi yöneticileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, belediye binası önünde bir araya geldi.

Türk bayrağı açan grup, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıt önünde gelen kalabalığa Kaymakam Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Erkan Bülbül, ilçedeki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar da katıldı.

Kaymakam Madenoğlu, burada yaptığı konuşmada, TSK'nin, kendilerine kahpece sıkılan kurşunlar altında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için kahramanca çarpıştığını söyledi.

Mehmetçiğe dualar gönderdiklerini dile getiren Madenoğlu, şöyle konuştu:

"Allah onların yardımcısı olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman zelil duruma düşmemiştir, Zeytin Dalı Operasyonu'yla da düşmeyeceğini bir kez daha dosta ve düşmana göstermiştir. Sınırlarımızın güneyinde bir terör devleti kurulmasına asla ve asla müsaade edemezdik, etmedik de. Devletimizin, hükümütemizin aldığı kararla kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri şehit, gazi oluyor. Sonuçta hürriyetimizi, istiklalimizi, geleceğimizi tehlike altına alacak olan birtakım tehlikeleri bertaraf ediyor."

Karabük

Memur-Sen Karabük Temsilciliğince de "Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız" programı düzenlendi.

Harekata destek olmak amacıyla Kemal Güneş Caddesi'nde toplanan sendika üyeleri, harekatın başarılı olması için dua etti.

Memur-Sen Karabük İl Temsilciği adına açıklama yapan Fazlı Özçelik, askerlerin, vatanın bekası ve selameti için Afrin'de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştirdiğini söyledi.

Afrin'de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraftan birinin, "küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan Türkiye", ikincisinin ise "terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla onlarla stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye'nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesi" olduğunu ifade eden Özçelik, şöyle konuştu:

"Bu yüzden, sınırımızın yanı başında cirit atmaya yeltenen terör örgütlerinin kuruluş tarihçesini, Afrin'de yaşananların çerçevesini, Afrin merkezli Zeytin Dalı Harekatı'nın esbabı mucibesini doğru bir içerikle ortaya koymak gerekiyor. Bunu başardığımızda, tarihin ve coğrafyanın Türkiye'ye yüklediği misyonun gereklerini, cephede verilen mücadelenin anlamını ve değerini doğru kavrayabilir ve bütün çıplaklığıyla bihakkın anlatabiliriz. Emperyalizmin yerli lejyonerlerinin, kapitalizmin içerideki sinsi işbirlikçilerinin algılarda oluşturmak istedikleri cepheyi de ancak bu şekilde dağıtabiliriz."

Açıklamanın ardından Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement