Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Adıyaman/hatay/ - Son Dakika
Güncel

Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Adıyaman/hatay/

Adıyaman'ın Besni ilçesinde sivil toplum kuruluşları, basın açıklaması yaparak "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

23.01.2018 19:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde sivil toplum kuruluşları, basın açıklaması yaparak "Zeytin Dalı Harekatı"na destek verdi.

15 Temmuz Milli İrade Derneği tarafından Besni Kaymakamlığı önünde yapılan basın açıklamasına katılan vatandaşlar, yürütülen operasyona destek verdi.

Dernek adına açıklama yapan Nurettin Karalar, hiç kimse ve hiçbir davanın İslam coğrafyasının huzur ve güvenliği davasından büyük olmadığını belirtti.

Alınan operasyon kararını sivil toplum kuruluşları olarak sonuna kadar desteklediklerini aktaran Karalar, şunları kaydetti:

"Afrin ve Münbiç'de terörün provaları yapılmaktadır. Amanos Dağları Afrin'e açılan penceredir. Afrin, terörizmin esaretinden kurtarılırsa Suriye'nin kuzeyinde hainlerin barınma ihtimali kalmayacaktır. Zeytin Dalı Harekatını gerçekleştirmeye başlayan kahraman Mehmetçiklerimiz yıldırım gibi hainlerin tepesine inmiş ve inmeye devam etmektedir. Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanmaya başlamış ve artık söz bitmiş hareket aşamasına geçilmiştir."

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Hatay'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, harekata destek için esnafa bayrak dağıttı

Hatay'daki siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla esnafa Türk bayrağı dağıttı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/ PKK ve DEAŞ'a yönelik yürütülen harekata destek amacıyla Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odasının (ATSO) Uzun Çarşı'da ortaklaşa düzenlediği organizasyona, AK Parti, MHP, CHP, BBP ve Saadet Partisinin teşkilat yöneticileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Esnafa yaklaşık 2 bin bayrağın dağıtıldığı tarihi çarşı, kırmızı beyaza büründü.

HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, burada yaptığı konuşmada, her zaman Mehmetçiğin yanında olduklarını söyledi.

Harekatta şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet dileyen Teksöz, "Bu organizasyonumuza katılan tüm siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşu örgütlerine teşekkür ederiz. Hepimiz bu vatan uğruna şehit olmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ise Ortadoğu'ya ve dünyaya barış geleceğine inandığını aktardı.

Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından sınır güvenliğinin yüzde yüz artacağını ifade eden Çinçin, "Afrin harekatı, bizim en doğal hakkımız. Burada nefsimizi, ülkemizi, ulusumuzu müdafaa ediyoruz. Bundan sonra bu gibi durumlarda aynı refleksi göstereceğimizi dünyaya buradan ilan ediyoruz." dedi.

Yedikıta öğrencilerinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Kahramanmaraş Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneğinin 30 üyesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik için başvurdu

Kahramanmaraş Yedikıta Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla gönüllü askerlik için başvurdu.

Dünyanın dört bir tarafından Kahramanmaraş'a eğitim görmek için gelen dernek üyesi 30 öğrenci, askerlik şubesinin yanında toplanarak ellerindeki Türk bayraklarıyla Afrin'de düzenlenen operasyona destek verdi.

Dernek Başkanı Hacı Muharrem Dilipak, askerlik şubesinin önünde yaptığı açıklamada, "Dosta düşmanı karşı Mehmetçik'imiz Suriye'de Zeytin Dalı operasyonunu başlattı. Bizler de bu operasyonda yer almak istiyoruz. Yedikıta'nın öğrencileri olarak, kahraman Türk ordumuzun neferi olarak, bizler de görev almak istiyoruz. Bunun için dilekçelerimizi doldurduk. Ne zaman bize görev verilirse cephede savaşmak için hazırız." diye konuştu.

Burkina Fasolu Muhammed Komdombo, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de teröristlere yönelik operasyonlarına destek vermek ve gönüllü asker olmak için geldiğini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı\'na Destek - Adıyaman/hatay/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zeytin Dalı Harekatı'na Destek - Adıyaman/hatay/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement