Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Genel

Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu Zeytinburnu'nu en iyi anlatan fotoğraflar belli olduİSTANBUL - Zeytinburnu'nda çekilen ve ilçenin dokusunu en iyi yansıtan fotoğrafların yarıştığı Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

31.12.2017 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu

Zeytinburnu'nu en iyi anlatan fotoğraflar belli oldu

İSTANBUL - Zeytinburnu'nda çekilen ve ilçenin dokusunu en iyi yansıtan fotoğrafların yarıştığı Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. Tören sonrası ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın verdiği konser ise vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Zeytinburnu'nda çekilen ve ilçenin tarihi, kültürel ve sosyal dokusunu en iyi anlatan fotoğraf karelerinin yarıştığı Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda kazananlar ödüllerini düzenlenen törenle aldı. Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, yarışmanın seçici kurul üyeleri, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ara Güler, Coşkun Aral, Haluk Çobanoğlu, İbrahim Zaman, İsmail Küçük, İzzet Keribar, Murat Gür, Mustafa Yılmaz, Süleyman Gündüz, Uğur Günyüz ve Ömer Gemici gibi usta fotoğrafçıların seçici kurul arasında yer aldığı yarışmaya bin 37 fotoğrafçı 3 bin 737 fotoğrafla katıldı. Amatör ve profesyonel fotoğrafçılar renkli veya siyah, beyaz fotoğraflarla Zeytinburnu'ndaki en iyi görüntü ve kompozisyonu yakalamaya çalışırken yarışmada 101 bin lira ödül dağıtıldı.

Kazananlar ödüllerini aldı, Serkan Çağrı konseri beğeni topladı

Usta fotoğraf sanatçılarının değerlendirmesi sonrası Abdi İpekçi'de Şeb-i Arus konulu fotoğrafıyla yarışmada yüzlerce fotoğraf arasından seçilerek 1'inciliği Salih Yılmaz elde etti. Yılmaz'a 12 bin liralık ödülünü Başkan Aydın takdim etti. Yarışmada Zafer isimli fotoğrafıyla 2'nci olan Murat Bakmaz 8 bin liralık ödülü kazanırken 3'üncü olan Tolga Ildun 6 bin liralık ödülün sahibi oldu. Yarışmada dereceye giren birçok fotoğraf çeşitli miktarlarda ödüller kazanırken kimi fotoğraflar da sergilenmeye değer görülerek fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. Törenin ardından ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın verdiği konseri vatandaşlar ilgiyle takip etti. Kimi vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği konserde Çağrı, çaldığı eserlerle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı.

"Zeytinburnu ile ilgili geleceğe bir kayıt düşmeye çalışıyoruz"

Sanatın her alanına önem verdiklerini ve yarışmaya katılan yüzlerce kişiyi tebrik ettiğini dile getiren Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Anlam yüklediğim ve ilgilendiğim fotoğraf sanatıyla ilgili yarışma yapma imkanını verdiği için beni dördüncü kez belediye başkanı olarak seçtikleri için vatandaşlara çok çok teşekkür ediyorum. Bu sene binden fazla fotoğraf dostu yarışmamıza katıldı. Türkiye'nin farklı kentlerinde fotoğrafçıların ellerinde Zeytinbunu ile ilgili binlerce on binlerce belki yüz binlerce fotoğraf oluştu. İşte biz zaten onu yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanında fotoğrafa özendirmeye Zeytinburnu ile ilgili geleceğe bir kayıt düşmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Zeytinburnu 7\'nci Fotoğraf Yarışması\'nda Ödüller Sahiplerini Buldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Zeytinburnu 7'nci Fotoğraf Yarışması'nda Ödüller Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement