Zeytinköy Vali Karaloğlu'na Kucak Açtı - Son Dakika
Güncel

Zeytinköy Vali Karaloğlu'na Kucak Açtı

Zeytinköy Vali Karaloğlu\'na Kucak Açtı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği ve adı suçla anılan Zeytinköy, halkıyla buluştu.

19.10.2017 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği ve adı suçla anılan Zeytinköy, halkıyla buluştu. Vali Karaloğlu, Zeytinköy'ün Antalya'nın en renkli kültürünün yaşatıldığı bölge olduğunu belirterek, kentsel dönüşümün ardından apartmanda da olsa evlerini terk etmemelerini ve geleneklerini yaşatmalarını istedi.

Geçimlerini faytonculuk ve kapı çelengi(noel) ile sağlayan ve yaklaşık 26 bin kişinin yaşadığı ve 3 mahalleden oluşan Zeytinköy bölgesini bir proje çalışması dışında ilk kez bir vali ziyaret etti.

Asayiş ve suçla ismi anılan Muratpaşa'nın Zeytinköy bölgesini ziyaret eden Vali Karaloğlu'na eşi Sevim Karaloğlu, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz eşi Şule Solmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya,Muratpaşa Kaymakamı Sırrı Sedat Arısoy ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisi eşlik etti.

Vali Karaloğlu, 1171 Sokak girişinde mahalle halkı tarafından davul ve zurnayla karşılandı. Eşi Sevim Karaloğlu ile Yeşildere'nin sokaklarında yürüyen Vali Karaloğlu, ardından kapı çelengi üretimi yapan kadınları ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden ve bebekleri seven Vali Karaloğlu, çelenk yapımında kullanılan bir kara üzüm çelengini telle sardı. Mahalledeki bir boşluk alana kurulan meydanda Vali Karaloğlu, vatandaşların sorunlarını dinledi.

"Kültürünüzü koruyun"

Vali Münir Karaloğlu, bölgedeki mahallenin sorunlarını yerinde dinlemek istediklerini belirterek, "Zeytinköy aslından Antalya'nın kalbidir. Öyle böyle anılması hepimizi, hepinizi rahatsız ediyor. El birliğiyle bu bölgede yaşayanların desteğiyle kamu kurumlarının el birliğiyle bu bölgeyi Antalya'nın en nezih, prestijli bölgesi yapmaya var mısınız?. Apartmanlar yükselmeye başladı. Yükselen apartmanlar sizin kültürünüzü yok edecek, farkındayım. Bu bölgede yaşamaya devam edin. Siz buranın süsüsünüz, güzelliğisiniz. Siz olmasanız bu bölge olmaz. Bu bölge dönüşecek, dönüşürken kültürünüzü de muhafaza etmemiz lazım."dedi.

"Çocukları okula gönderin"

Bölgenin sorunlarından birinin kız çocuklarının okula devam etme problemi olduğunu anlatan Vali Karaloğlu, Şimdi bu sayı azaldı. Erkek kız ayrımı yapmadan lütfen annelere sesleniyorum,çocukların eğitimini aksatmayalım. Biz devlet olarak arkanızdayız. Anne, baba olarak sizde çocukların eğitimine destek olun. Çocuklarını belli yaşa geldiğinde onları okuldan almayın, devamlarını sağlayın. Bunu sağlarsak bugün Zeytinköy'le ilgili konuştuğumuz bazı sorunları 5-10 yıl içinde konuşmamaya başlarız."diye konuştu.

Bölgenin imar ve tapu sorunun çözülmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Vali Karaloğlu, kısa süre sonra tapusunu almayanların tapusunun verileceğini belirtti.

Bu bölgede yaşayan vatandaşların birinci sınıf vatandaş olduğunun altını çizen Vali Karaloğlu, diğer bölgelerde yaşayanlarla aralarında hiçbir fark olmadığını vurguladı.

Kapı çelengi üretiminin bölgenin önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, "Hanımlarımızı çok tebrik ediyorum. Bu bölgenin önemli bir geliri oldu."dedi.

"Çelenk fiyatının pazarlığını yaptı"

Bir kadının çelenk fiyatlarının yükselmesini talep etmesi Vali Karaloğlu, mikrofonu eline alarak çelenk alıcısı tüccarla pazarlık yaptı.

Vali Karaloğlu, "Artık 3 lira olsun diye itirazları var. Patron nerede. Patron kaçtı mı? Hanımların sözcüsüyüm, elçisiyim. 2 lira olsun fiyat. Bundan sonra kadınları sözcüsü benim. Mahalleli adına pazarlığı ben yapacağım, ellerinizden öpüyorum."diye konuştu.

"Fayton turu"

Vali Karaloğlu, mahallelinin iş ve okul isteklerinin de en kısa sürede karşılanacağını müjdeledi.

Konuşmaların ardından Vali Karaloğlu ve protokole çelenk hediye edildi. Daha sonra Vali Karaloğlu ve protokol mahallelinin önemli bir gelir kaynağı olan faytonlarla mahalle turu yaptı.

Yeşildere Mahallesi Muhtarı Kemal Genbeş, mahalle halkı olarak Vaki Karaloğlu'nun ziyaretlerinden mutluluk duyduklarını dile getirdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zeytinköy Vali Karaloğlu'na Kucak Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement