Zeytinyağı Üreticisini Sevindirdi, Tüketicisini Üzdü - Son Dakika
Ekonomi

Zeytinyağı Üreticisini Sevindirdi, Tüketicisini Üzdü

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zeytin detay- Zeytinin toplanması- Zeytin yağı fabrikası- Zeytin yağının şişelenmesi- Zeytin yağı ölçümü- Paketleme- Yılmaz Dönmez'in açıklamaları Zeytinyağı üreticisini sevindirdi, tüketicisini üzdü- Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dönmez: - "Zeytinyağı fiyatları iki yıldan bu yana yüksek ve üreticisini memnun ediyor ancak tüketici bu durumdan şikayetçi" İSMİHAN ÖZGÜVEN - Zeytinyağı fiyatlarının yüksekliği üreticisinin yüzünü güldürürken, tüketiciler ise bu durumdan şikayetçi.Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Dönmez, AA muhabirine, zeytinde hasat döneminin başladığını söyledi.

13.11.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Zeytin detay- Zeytinin toplanması- Zeytin yağı fabrikası- Zeytin yağının şişelenmesi- Zeytin yağı ölçümü- Paketleme- Yılmaz Dönmez'in açıklamaları Zeytinyağı üreticisini sevindirdi, tüketicisini üzdü- Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dönmez: - "Zeytinyağı fiyatları iki yıldan bu yana yüksek ve üreticisini memnun ediyor ancak tüketici bu durumdan şikayetçi" İSMİHAN ÖZGÜVEN - Zeytinyağı fiyatlarının yüksekliği üreticisinin yüzünü güldürürken, tüketiciler ise bu durumdan şikayetçi.Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Dönmez, AA muhabirine, zeytinde hasat döneminin başladığını söyledi.Geçen yıl Türkiye'de 170 bin ton civarında zeytinyağı üretildiğini anlatan Dönmez, bu yıl rakamın 143 bin ton olmasının beklendiğini kaydetti.İklim koşulları nedeniyle rekoltenin düştüğünü vurgulayan Dönmez, şöyle konuştu: "Türkiye'nin birçok ilinde zeytin rekoltesi çok düşük ancak Hatay'da durum biraz daha iyi. İl dışından birçok firma buraya gelip salamura zeytin alıyor. Zeytinyağı rekoltesinin de bu yıl 30 bin ton civarında olmasını bekliyoruz, bu konuda ülke genelinde birinci sıradayız. Geçen yıl zeytinyağının litresi 10 liraydı, bu yıl 15 lira civarında. Zeytinyağı fiyatları iki yıldan bu yana yüksek ve üreticisini memnun ediyor ancak tüketici durumdan şikayetçi. Son 4 ayda zeytinyağı tüketimi yüzde 30 civarında azaldı. Bu, tehlikeli bir durum. Çünkü vatandaşı zeytinyağına zaten çok zor alıştırdık, bunu kaybedersek bir daha kazanamayız."- "Üretiyor ama tüketmiyoruz"Türkiye'de zeytinyağı üretildiğini ancak yeterince tüketilmediğini dile getiren Dönmez, "Türkiye'de yılda kişi başı 1,5 kilogram tüketim varken, İspanya, İtalya, Yunanistan gibi zeytin üretiminin yüksek olduğu ülkelerde bu rakam 8 kilograma kadar çıkıyor" dedi.Fiyatların yüksekliğinin ihracatı da etkileyeceğini anlatan Dönmez, ihracat oranlarında da geçen yıla kıyasla yüzde 50'lik düşüş yaşanabileceğinin altını çizdi.

Zeytinyağı Üreticisini Sevindirdi, Tüketicisini Üzdü
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeytinyağı Üreticisini Sevindirdi, Tüketicisini Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement