Zihinsel Engellilerde Türkiye Yarı Final Şansını Kaybetti - Son Dakika
Spor

Zihinsel Engellilerde Türkiye Yarı Final Şansını Kaybetti

Zihinsel Engellilerde Türkiye Yarı Final Şansını Kaybetti

7'inci Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından Türkiye'ye verilen ve 6 ülkenin katıldığı Zihinsel Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası 2.tur karşılaşmasında Türkiye-Fransa ile karşılaştı.

25.10.2013 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7'inci Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından Türkiye'ye verilen ve 6 ülkenin katıldığı Zihinsel Engelliler Basketbol Dünya Şampiyonası 2. tur karşılaşmasında Türkiye- Fransa ile karşılaştı.

B-Grubunda karşılaşmalarını üçüncü tamamlayan Türkiye, Fransa'yı yenebilseydi diğer Grubun üçüncüsü ile yarı finale çıkmak için karşılaşacaktı. Fransa karşılaşmasını 54-76 kaybeden Millilerimiz bu mağlubiyetle pazar günü 5.'lik 6.'lık karşılaşmasına çıkacak.

Karşılaşmanın ilk periyot'unda Türkiye oyunun 4.'cü dakikasında 9-3 önde geçen taraf oldu. Bu dakikadan itibaren savunma hatalarını iyi Değerlendiren Fransa 1. periyot'u millilerimiz karşısında 11-17 tamamladı. 2. Periyot'ta ise Fransa oyuna ağırlığını koyarak farkı arttırdı ve devreye 32-19 önde giren taraf oldu.

3.'cü periyot'a Millilerimiz iyi başladı. Savunmada ve hücümda etkili olan millilerimizde özellikle Tanju ve Doğan ikilisi bu periyot'ta 20 sayı üretmelerine rağmen Fransa'nın 4.'cü periyet'a 57-41 önde girmesini engelleyemediler. Son periyot'ta ise Fransa oyunu istediği gibi cevirdi ve Tanju'nunda yorulmasıylada hücüm gücü azalan Türkiye karşısında maçı 54-76 kazanarak yarı final şansını devam ettiren taraf oldu.

HAKEMLER

Mahmut Ilgaz Türkiye, Mıchael Sosin Polonya, Fourquet Etienne Fransa.

TÜRKİYE

Enver Aydın 1, Caner Durur, Özer Kafa 4, Doğan İncedemir 21, Tanju İncedemir 26, Özgür Topal, Emre Arslan 2, Zeynel Gündoğdu,Barış İncedemir, M.Mert Ongun, Hüseyin Karaca

FRANSA

L. Cedrıc 1, N.Junıor 6, G.Olıvıer, F.Yannıs 14, O.Stephane 5, M.Alıoune 7, R.Loıg, K.Lıonel, W.Patrıck 13, S.Gregorıy 17, D.Olıver 9, Y.Braham 4

1.Periyot 11-17

2.Periyot 19-32

3.Periyot 41-57

4.Periyot 54-76 - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Zihinsel Engellilerde Türkiye Yarı Final Şansını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement