Zimbabve, Güney Afrika'daki 180 bin vatandaşına, ülkeye dönüş için yardım öneriyor - Son Dakika
Güncel

Zimbabve, Güney Afrika'daki 180 bin vatandaşına, ülkeye dönüş için yardım öneriyor

Zimbabve, Güney Afrika\'daki 180 bin vatandaşına, ülkeye dönüş için yardım öneriyor

Zimbabve hükümeti, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan 180 bin Zimbabveliye, memleketlerinle dönmeleri için yardım teklif etti.

02.02.2023 22:44  Güncelleme: 22:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zimbabve hükümeti, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaşayan 180 bin Zimbabveliye, memleketlerinle dönmeleri için yardım teklif etti.

Zimbabve'nin Pretorya Büyükelçisi David Hamadziripi, yaptığı basın açıklamasında, Zimbabve hükümetinin, Güney Afrika'da oturum izinleri 30 Haziran'da sonra erecek 180 bin Zimbabveli göçmene, bu tarihten önce ülkelerine dönmeleri için yardım edeceğini duyurdu.

Hamadziripi, gönüllü olarak ülkelerine dönmek isteyen vatandaşlar için yardım başvurularının 2 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında açık olacağını belirtti.

Bu yardım teklifinin, göçmenleri Zimbabve'de yaklaşan genel seçimlerde oy kullanmak için etkileme amacı taşımadığını belirten Hamadziripi, "Haziran sonunda insanlarımızın burada mahsur kalmasını istemiyoruz." dedi.

Hamadziripi, Zimbabve hükümetinin göçmen vizeleri konusunda Güney Afrika'nın aldığı karara saygılı olduğunu vurgulayarak, bunun Güney Afrika'nın egemenlik meselesi olduğunu kaydetti.

Zimbabve Ulusal İstatistik Kurumu verilerine göre, Güney Afrika'da 750 binden fazla Zimbabveli göçmen ikamet ediyor. Zimbabve Muafiyet İzni (ZEP) adı verilen özel bir oturum izniyle Güney Afrika'da yaşayan 180 bin Zimbabvelinin, bu izinleri yenilenmeyeceği için 30 Haziran'dan önce ülkeyi terk etmeleri gerekiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zimbabve, Güney Afrika'daki 180 bin vatandaşına, ülkeye dönüş için yardım öneriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement