Zincirleme Esinlenme Hikayesi - Son Dakika
Magazin

Zincirleme Esinlenme Hikayesi

Zincirleme Esinlenme Hikayesi

Selim Çiprut'un Çok Satan Romanı 'As Maça' Film Oluyor.

15.09.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dört arkadaşın birbirlerine bağlılık hikayesini anlatan 'As Maça' kitabı film oluyor. Çekimleri yakında İzmir'de başlayacak olan filmde; Yeşim Salkım, Altan Gördüm ve Emre Altuğ rol alacak. Gördüm, filmde Yeşim Salkım'ın kocasını canlandıracak. Burada ilginç olan ise; filmin beyaz perdeye uyarlanma hikayesi... Birkan Uz'un yöneteceği filmin yapım şirketi, '400 bin satan kitabın filmi 400 bin izlenirse, bu film para kazanır' mantığı ile filme start vermiş. Ünlü isimlerle anlaşıp projeyi hayata geçiren yapımcılar, filmden gişe anlamında çok şey bekliyor.

ÇIKIŞ NOKTASI 'ISSIZ ADAM' '

As Maça'nın esin kaynağına gelince... Yazar Selim Çiprut, 'As Maça' isimli romanını yazmadan önce milyonları ağlatan 'Issız Adam' filmini izlemiş. Fakat herkesi iki göz iki çeşme ağlatan filmde bir damla bile göz yaşı dökememiş! Bunun üzerine de 'As Maça'yı yazmaya karar vermiş. Kısacası 'Issız Adam', Selim Çiprut'u 'As Maça' romanını yazmaya sevk etmiş. Yani; 'As Maça' romanı 'Issız Adam'dan, 'As Maça' filmi'de 'As Maça' romanından esinlenerek ortaya çıkmış.

Günün Repliği: "Savaşacak kadar güçlü değilsen, düşmanını kucaklamalısın. İki kolu da sana sarılıyken, silahını doğrultamaz." - 'Tibet'te Yedi Yıl' (1997)

Afişi değişti

Hüsnü Şenlendirici'nin rol aldığı 'Vay Başıma Gelenler' filminde yaşanan afiş krizini daha önce yazmıştım. Aradan bir hafta geçmeden filmin yapımcısı, afişi değiştirdi. Daha önce hiçbir oyuncunun resmi kullanılmadığı için tepki toplayan ve özellikle oyuncular tarafından eleştirilen afiş, apar topar değiştirildi. Son haline ulaştığım afişte, başrol oyuncuları Hüsnü Şenlendirici ve Metin Keçeci'nin resimleri yer alıyor. Eski afişi beğenmeyen başrol oyuncularının gönlünü almayı başaran yapım şirketi, bu kıvrak hamlesi ile büyük bir yanlışın eşiğinden dönmüş oldu.

JAPONYA'DAN TRANSFER

'Mommo-Kız Kardeşim' filminin ödüllü yönetmeni Atalay Taşdiken'in yeni filmi 'Meryem'in film müzikleri dünyaca ünlü bir isme emanet. Başrollerini Zeynep Çamcı ve İsmail Hacıoğlu'nun paylaştığı filmin müziklerini, Japon müzisyen Youki Yamamato hazırladı. Dünyaca ünlü bir besteci olan Yamamato; daha önce 'Harry Potter ve Ateş Kadehi' ile 'Bir Gün-One Day' gibi filmlerin müziklerine de imza atmıştı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Zincirleme Esinlenme Hikayesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement