Zincirli Kobani Eylemine Takipsizlik - Son Dakika
Güncel

Zincirli Kobani Eylemine Takipsizlik

Zincirli Kobani Eylemine Takipsizlik

Antalya'da Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) IŞİD ve tezkere karşıtı zincirli eylemi sonrasında gözaltına alınan 17 yaşındaki C.Ç. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılık 'takipsizlik' kararı verdi.

12.11.2014 12:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) IŞİD ve tezkere karşıtı zincirli eylemi sonrasında gözaltına alınan 17 yaşındaki C.Ç. hakkında başlatılan soruşturma kapsamında savcılık 'takipsizlik' kararı verdi.

Antalya'da bir grup SDP'li genç, 2 Ekim Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda IŞİD'in Suriye ve Kuzey Irak'taki katliamı ve hükümetin tezkeresini protesto etti. 'Katil IŞİD işbirlikçi AKP' yazılı pankart açan eylemciler, kendilerini zincirle trafik sinyalizasyon direklerine bağlayarak yolu trafiğe kapattı. Polisin dağılma uyarısında bulunduğu ve ardından müdahale ettiği gençlerden 9'u gözaltına alındı.

Gözaltı sonrasında 17 yaşındaki C.Ç. hakkında 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama' suçlamasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Çocuk Suçları Soruşturma ve Çocuk İzlem Merkezi Bürosu tarafından soruşturma açıldı.

TAKİPSİZLİK KARARI

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, C.Ç. hakkında takipsizlik kararı verdi. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 'Temel Hak ve Hürriyetler' bölümünün 'Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir' şeklindeki 34'üncü maddesi hatırlatılan savcılık kararında, Anayasa'nın 25'inci maddesinde 'düşünce ve kanaat hürriyeti', 26'ncı maddesinde ise 'düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti'nin teminat altına alındığı, ülkemizin taraf olduğu Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde de bu yönde hükümler bulunduğu belirtildi.

Anayasanın 90'ıncı maddesinde 'Usülüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası anlaşmalar kanun hükmündedir' şeklinde düzenleme bulunduğu, 2911 sayılı kanunun 3'üncü maddesi, Anayasa'nın 34'üncü maddesinin aynı hakkı düzenleyip koruduğu, toplantının silahsız ve saldırısız olduğu da belirtilerek, unsurları oluşmayan müsnet suçtan suça sürüklenen çocuk hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Diğer 8 şüpheli hakkındaki soruşturma ise devam ediyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zincirli Kobani Eylemine Takipsizlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement