Zinedine Zidane Dünya Kupası'nda En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcu - Son Dakika
Spor

Zinedine Zidane Dünya Kupası'nda En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcu

Zinedine Zidane Dünya Kupası\'nda En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcu

Fransızların unutulmaz futbolcusu Zinedine Zidane, katıldığı 3 Dünya Kupası'nda 2'si kırmızı, 4'ü sarı olmak üzere toplam 6 kez kartla cezalandırıldı ve bu istatistikte en üst basamakta yer aldı

08.06.2018 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FIFA Dünya Kupası finallerinde en çok  kart gören oyuncu Fransızların unutulmaz futbolcusu Zinedine Zidane oldu.
Zidane, Fransa ile katıldığı 3 Dünya Kupası'nda 2'si kırmızı, 4'ü de   sarı olmak üzere toplam 6 kez kartla cezalandırıldı.
Dünya kupalarına 1998, 2002 ve 2006 yıllarında katılan Zidane,  oynadığı 12 maçta 4 sarı, 2 de kırmızı kart gördü.
Zidane, ilk kırmızı kartla ülkesinde düzenlenen 1998 Dünya Kupası'nda  tanıştı. Suudi Arabistan ile yapılan ve Fransa'nın 4-0 kazandığı grup maçının 71.  dakikasında kırmızı kart gören Zidane, takımını yalnız bıraktı.
Materazzi'ye kafa attı
Fransız futbolcunun en çok ses getiren kırmızı kartı ise 2006 Almanya'da İtalya ile yaptıkları final maçındaki kart oldu.
Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki finalde Zidane, 7. dakikada attığı  penaltı golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. İtalya Marco Materazzi'nin 19. dakikada  attığı golle karşılık verdi ve maçın normal süresi 1-1 berabere sonuçlandı.  Zidane, maçın 110. dakikasında Materazzi'ye attığı kafayla kırmızı kart görürken,  bu kart uzun süre spor dünyasının gündeminde yerini aldı. 1-1 sona karşılaşma  sonunda İtalya penaltı atışlarıyla 5-3 kazanıp, Dünya Kupası'nı müzesine  götürürken, bu şampiyonluktan çok Zidane'ın kafası konuşuldu.
Song, Cafu, Maradona ve Matthaeus
Zidane'dan sonra Dünya Kupası tarihinde en çok kart gören futbolcular  ise Brezilyalı Cafu, Kamerunlu Rigobert Song, Arjantinli Diego Maradona ve Alman  Lothar Matthaeus oldu.
Cafu 10 maçta 6 sarı, Song 9 maçta 3 sarı, 2 kırmızı, Maradona 21  maçta 4 sarı, 1 kırmızı, Matthaeus ise 25 maçta 5 sarı kartla cezalandırıldı.
Dünya kupaları tarihinde en çok kart gören ilk 5 futbolcu şöyle:
Futbolcu Maç Sarı Kırmızı Toplam
1. Zinedine Zidane 12 4 2 6
2. Cafu 20 6 0 6
3. Rigobert Song 9 3 2 5
4. Diego Maradona 21 4 1 5
5. Lothar Matthaeus 25 5 0 5
Dünya Kupası'nın en "hırçın" takımları arasında yer alan Kamerun'un  savunma oyuncusu Rigobert Song ile Fransa Milli Takımı'nın yıldız oyuncusu  Zinedine Zidane iki kupada birden kırmızı kart gören futbolcular olarak tarihe  adlarını yazdırdı.
Bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Song, 1994'te Brezilya,  1998'de de Şili maçlarında kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. Zidane ise 1998  ve 2006'da kırmızı kart gördü.
Kırmızı kart gören ilk kaleci Pagliuca
Finallerde ilk kırmızı kart gören kaleci ABD 1994'te İtalyan Gianluca  Pagliuca oldu.
Pagliuca, Norveç ile yapılan grup maçının 21. dakikasında kırmızı  kartla oyun dışında kaldı. "Gök Mavililer", 10 kişi oynamalarına rağmen Dino  Baggio'nun 69. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Zinedine Zidane Dünya Kupası'nda En Çok Kırmızı Kart Gören Futbolcu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı
    00:56 Avrupa 2.'si boksör memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan milli sporcu Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye döndü. Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacaklarını belirtti.

  • PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi
    00:11 PSG ve Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yükseldi

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. PSG, Barcelona'yı 4-1 mağlup ederek toplamda 6-4'lük skorla tur atladı. Dortmund ise Atletico Madrid'i 4-2 mağlup ederek toplamda 5-4'lük skorla yarı finale çıktı.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak
    23:52 Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz yayınlanacak

    Acun Ilıcalı, Survivor 2024 All Star programında Fenerbahçelilere müjdeyi verdi. Buna göre Fenerbahçe ile Olympiakos arasında oynanacak rövanş maçı TV8'de şifresiz yayınlanacak.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.

  • Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı
    23:15 Anadolu Efes, Virtus Bologna'ya mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı

    THY EuroLeague Play-in 1. Tur maçında Anadolu Efes, Sinan Erdem'de konuk ettiği İtalyan ekibi Virtus Bologna'ya 67-64'lük skorla mağlup olarak sezonu 10. sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

  • Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü
    23:09 Milli Boksör Emine Kılınç, Gümüş Madalya ile Niğde'ye Döndü

    Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda 50 kiloda gümüş madalya kazanan milli boksör Emine Kılınç, memleketi Niğde'ye coşkulu bir karşılama ile döndü. Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ikincilikle yetinmeyerek daha büyük başarılar hedeflediğini belirtti. Ailesi, antrenörü ve Gençlik ve Spor İl Müdürü de Kılınç'ı tebrik ederek gelecek müsabakalarda başarılar diledi.

  • TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti
    22:08 TFF, 9 Süper Lig kulübünü disipline sevk etti

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş dahil olmak üzere 9 Süper Lig kulübünü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk edilen takımlar arasında talimatlara aykırı hareket, saha olayları ve çirkin tezahürat gibi nedenler bulunuyor.


Advertisement