Ziraat Bankası, Srebrenitsa'da Şube Açacak - Son Dakika
Güncel

Ziraat Bankası, Srebrenitsa'da Şube Açacak

Ziraat Bankası, Srebrenitsa\'da Şube Açacak

Ziraat Bankası, "Türk finans hattı'' kredi programı kapsamında, Srebrenitsa'da bu yıl şube açacak

02.09.2013 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bosna savaşı sırasında topraklarını terk etmek zorunda kalanların geri dönüşlerini sağlamak için tarım, sanayi ve turizm alanlarında, "Türk finans hattı"  programıyla kredi desteği sağlayan Ziraat Bankası, Srebrenitsa'da bu yıl içinde şube açacak.

Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi'nin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç, Bosna Hersek Federasyonu Mülteci İşleri Bakanı Adil Osmanoviç, Ziraat Bankası Bosna Hersek Müdürü Ali Rıza Akbaş, Bosna Bank International (BBI) Müdürü Amer Bukviç ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Saraybosna Koordinatörü Zülküf Oruç ve bazı işadamları ile birlikte Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, 2. Dünya Savaşı sonrasında en büyük insanlık trajedisinin yaşandığı Srebrenitsa'dan kaçmak zorunda kalan Boşnaklar'ın geri dönüşlerini sağlamak üzere tarım, sanayi ve turizm alanlarında düşük faizli kredi sağlanmasını öngören "Türk finans hattı" ele alındı.

İzzetbegoviç, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmede, Srebrenitsalılar'ın fikirlerini aldıklarını ve finans konusunda mevcut imkanları değerlendirdiklerini belirtti.

Üretmek isteyen vatandaşlara katkı sağlayacaklarını ifade eden İzzetbegoviç, Ziraat Bankası'nın "Türk finans hattı" programı kapsamında, kredi işlemlerinin kolaylaştırılması için de Srebrenitsa'ya bu yıl içinde bir şube açacağını bildirdi.

-"Srebrenitsa, sadaka istemiyor"

Srebrenitsa Belediye Başkanı Çamil Durakoviç, Srebrenitsa ekonomisinin ayağa kaldırılmaya ihtiyacı olduğunu, bu konuda verilecek ciddi katkıları beklediğini söyledi. Durakoviç, "Srebrenitsa, sadaka istemiyor" diye konuştu.

Toplantının, Srebrenitsa için yararlı geçtiğini ifade eden Durakoviç, Potoçari'de sanayi bölgesi kurulmasını da değerlendirdiklerini kaydetti.

İzzetbegoviç ve beraberindeki heyet, ayrıca 11 Temmuz 1995'te yaşanan Srebrenitsa soykırımında hayatını kaybedenlerin defnedildiği, Potoçari Anıt Mezarlığı'nı da ziyaret etti. - Republika Srpska

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ziraat Bankası, Srebrenitsa'da Şube Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement