Ziraat Odası Başkanına, 'sahte evrakla silah ruhsatı' soruşturmasında tutuklama - Son Dakika
Güncel

Ziraat Odası Başkanına, 'sahte evrakla silah ruhsatı' soruşturmasında tutuklama

Ziraat Odası Başkanına, \'sahte evrakla silah ruhsatı\' soruşturmasında tutuklama

ANKARA'nın Bala ilçesi Ziraat Odası Başkanı Nizamettin G., genel sekreteri İzzet K. ve polis memuru Aytekin A. hakkında, iş insanı A.A.

28.10.2022 12:32  Güncelleme: 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA'nın Bala ilçesi Ziraat Odası Başkanı Nizamettin G., genel sekreteri İzzet K. ve polis memuru Aytekin A. hakkında, iş insanı A.A.'yı sahte belgelerle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydedip, Ziraat Odası Meclis üyesi göstererek para karşılığında silah taşıma ruhsatı almasını sağladıkları iddiasıyla tutuklandı.

Yazılım firması sahibi iş insanı A.A., Aralık 2021'de silah taşıma ruhsatında eksik evrak bulunduğu gerekçesiyle emniyet tarafından aranarak, silahını teslim etmesi istendi. Bala ilçesi Ziraat Odası Meclis Üyesi olduktan sonra silah taşıma ruhsatı alan A.A., belgelerin sahte olduğundan şüphelenerek avukatı aracılığıyla, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundu. A.A., ifadesinde Aytekin A,'nın kendisine ruhsat alabilmesi için Ziraat Odası Meclis Üyesi olma teklifinde bulunduğunu söyledi. Nizamettin G.'nin yönlendirmesiyle Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt olup, belli şartları yerine getirdikten sonra meclis üyesi olduğunu söyledi. Daha sonra Aytekin A., ile birlikte emniyetteki işlemleri hallederek ruhsat aldığını; işlemlerde herhangi bir usulsüzlük olduğunu bilmediğini belirtti.

A.A., bir süre sonra da Nizamettin G.'nin kendisini arayarak, odanın kırtasiye masrafları için 25 bin lira para istediğini iddia etti. Paranın çok olduğunu söylemesi üzerine pazarlık yaparak 13 bin liraya düşürdüğünü; ancak durumu aktardığı Aytekin A.'nın, 'para gönderme' demesi üzerine sadece 300 lira gönderdiğini söyledi. A.A., emniyetin araması üzerine Nizamettin G.'den tekrar evrak istediğini, ısrarları üzerine gönderdiği evrakları Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesinde karşılaştırdığında kendi ismi yerine başkasının ismini görünce evrakların sahte olabileceğini düşünerek şikayetçi olduğunu söyledi.'ÇİFTÇİ OLARAK TANIRIM'A.A.'nın başvurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Nizamettin G., belgedeki imzanın kendisine ait olduğunu belirterek, "Bahsedilen belge odada memur olarak çalışan hatırladığım kadarıyla Ağustos 2021'de ölen kişi tarafından hazırlanmış. İmza benim; ancak belgenin içeriğinden haberim yok. Şikayetçi şahsı çiftçi olarak tanırım, meclis üyeliği yok. İddia ettiği gibi de bu kişiden para istemedim ve hiç para almadım. Böyle bir suç işleseydim istifa ederdim. Halen oda başkanlığını sürdürüyorum. İlçede tanınan biriyim. Yaklaşan oda seçimleri nedeniyle birileri tarafından kumpas kurulduğunu düşünüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.3'Ü DE TUTUKLANDI

Diğer şüpheliler polis memuru Aytekin A. ile belgede imzası bulunan Bala Ziraat Odası Genel Sekreteri İzzet K. de suçlamaları kabul etmedi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından 30 Eylül'de adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli de savcılık sorgularının ardından sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'resmi belgede sahtecilik' ve 'rüşvet' suçundan tutuklandı. Savcılığın olayla ilgili soruşturması sürüyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ziraat Odası Başkanına, 'sahte evrakla silah ruhsatı' soruşturmasında tutuklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement